InTheDarkness
Hectopat
İlk başta bunu kastettiğinizi anlamamıştım, bilmediğim farklı bir sınıflandırma mı var diye merak etmiştim şimdi anladım hocam.İçinde kullanılan malzemelere göre 4 sınıfı var işte.
En basitinden ekranına bakarak kaliteli sınıf olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1518468
Eki Görüntüle 1518466
Tamam hocam evde olması onunla bir deneyeyim.Telefoncuya gidin dandik bir USB şarj aleti alın. Kesin. Siyah ve kırmızı kabloyu fana bağlayın tamamdır.
Elektronik bilgim çok fazla yok potansiyometreyi nasıl kullanacağımı bilmiyorum kendim araştırıp öğrenebilirim. Ama evdeki adaptör 5V falansa işimi görecektir. Fanı tam yük altında çalıştırmadan yeteri kadar soğutma oluşturabilir diye düşünüyorum.Potansiyometreyi seri olarak bağlayın sıkıntısız bir şekilde hızını artırıp azaltabilirsiniz.
(Ya da MOSFET'li düzgün anahtarlamalı bir şey yaparsınız elektronik yeteneğinize kalmış)
HP keşke düzeltsede herkes açısından iyi olurdu.Dediğim gibi her HP laptop termal macun tarafında sıkıntılı. Düzeltmiyorlar malesef.
Bende şuan kendi laptopumu satıyorum. 37k dan, ona üzülüyorum..
Taşınabilir bir modele ihtiyacım var, o yüzden bu model beni zorluyor.
Sizin laptop çok iyi hocam gerçekten. Bende heralde markadan soğuduğunuz için satıyorsunuz diye düşünüyordum. Onu satınca ne almayı düşünüyorsunuz?
Bu ikisinden birini nasıl kullanacağımı hiç bilmiyorum. Sizce adaptör mü yoksa bu ikisinden biri mi?Bu ikisinin arasındaki fark biri 5V diğeri 12V olması mı? Eğer öyleyse 5V olan fanı tam yükte çalıştırmaz 500rpm hızında fln çalıştırır. 12V ise tam yükte çalıştırır bu hızı kontrol etmem için ise bir kontrolcü gerekir öyle değil mi?
![]()
AC220V-DC5V Dönüştürücü, 5V-700mA Satın Al
AC220V-DC5V Dönüştürücü, 5V-700mA en iyi fiyatla Robotistan'da! Aynı gün kargo ve taksit imkanlarıyla hemen satın alın!www.robotistan.com
![]()
Güç Kaynağı Modülü AC-DC Voltaj Regülatörü 220V AC 12V DC Satın Al
Güç Kaynağı Modülü AC-DC Voltaj Regülatörü 220V AC 12V DC en iyi fiyatla Robotistan'da! Aynı gün kargo ve taksit imkanlarıyla hemen satın alın!www.robotistan.com