HP Victus 16 alternatif önerisi

Hp klavyesi gerçekten çok iyi yabancı incelemeler bile good keyboard diye yazıyor diğerini bilemem. Oyun oynamayacaksanız bu kadar donanım saçma bence 20 binlik hp victuslardan birini almanızı tavsiye ederim.

Sanal makineleri kullanacağım, aynı anda hem linux hem mac iki sanal makine çalıştırabilirim belki ekstra bir de android olabilir. bu yüzden güçlü olmasını istiyorum sistemin. Yoksa 16 gb ve i5 işlemci yeterli gelebilirdi dediğiniz gibi.

Sanal makineleri kullanacağım, aynı anda hem linux hem mac iki sanal makine çalıştırabilirim belki ekstra bir de android olabilir. bu yüzden güçlü olmasını istiyorum sistemin. Yoksa 16 gb ve i5 işlemci yeterli gelebilirdi dediğiniz gibi.
Hocam i5 12500h da yeter o işlemci çok güçlü i7 11800h dan daha iyi i7 12700h ile arasında yaklaşık yüzde 8 10 fark var fazla yok. 16gb ddr5 ram var 4800mhz var çok hızlı yeter.

Teşekkürler. 12500h alıp ileride 16 GB yi satıp 32 ye yükseltmeyi deneyebilirim. AMD isterdim ama 6800h hem çok ısınıyor hem performans geri kalıyor.

Tek handikap 3050ti almak zorunda kalmak. Ama oyun oynamadığım için o da çok dert değil. 10k gibi fark şimdilik cebimde kalacak.

Teşekkürler. 12500h alıp ileride 16 GB yi satıp 32 ye yükseltmeyi deneyebilirim. AMD isterdim ama 6800h hem çok ısınıyor hem performans geri kalıyor.

Tek handikap 3050ti almak zorunda kalmak. Ama oyun oynamadığım için o da çok dert değil. 10k gibi fark şimdilik cebimde kalacak.

6800h battery save modunda pili koklayarak kullanıyor, benchmarklara da bakın çoklu çekirdekte 12500den iyi. Integrated gpusu ayrı bir güzellik zaten. Isınma mevzusuna gelince, bendeki rog üzerinde bi aşırı ısınma gözlemleyemedim, 12500h ve 12700h da çok serin çalışan işlemciler değil diye biliyorum.

12500h, 6800h, 12700h, performans olarak hepsi çok yeterli işlemciler, ama güç tüketimi ve igpu konusunda 6800h açık bir şekilde önde.

@hsnhasantr hocam merhaba, hangi cihazı tercih ettiniz acaba?
32 Gb ve 3060 lı 6800h bulamayınca 12700h aldım. Ekran renk kalitesini beğenmedim. Gözümüz artık daha çok çözünürlüğe alıştığı için FHD den daha yüksek notebook alırdım. Klavyesi güzel tuş yerleşimi saçma. Menteşe sallanıyor ama şahsen çok dert etmedim, kendi kendine sallanmıyor sonuçta. Performansı baya iyi. Fanları biosdan tamamen kapanabilir şeklinde yapınca çoğu işlemde fan hiç çalışmıyor. Yüksek fan hızları baya gürültülü. Performans anlamında ideal fiyatına göre. Hiç laf edemem o tarafına. Nispeten iyi fiyata çok iyi bir taşınabilir performans için alınabilir. Wifi ve Bl si İntel bu arada. Ses realtek ve pek iyi değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı