Çözüldü HP Victus 16 D1035NT 68p20EA ekranı kaç ms?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jesus Wicked

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar HP Victus 16 D1035NT 68p20EA modelini satın aldım. Ekranın kaç ms olduğu bilgilerde yazmıyor. 25 ms diyen birini gördüm ama emin olamadım. Bilen birisi var mı?

hepsiburada.com/hp-victus-16-d1035nt-68p20ea-intel-core-i7-12700h-16gb-ddr5-ram-1tb-ssd-6gb-rtx3060-161-fhd-tainabilir-bilgisayar-p-HBCV00002KV382?magaza=GpnTeknoloji&url_src=and-product-detail

Ekran 250 nit. Ama çok para verdim yani 25 ms olma ihtimali biraz saçma geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hayır, 7ms falan değil hiçbir Victus modeli. 300nit olan panel bile 10ms civarında. 250nit olan modeller 25ms civarı.

Kaynakları burada mevcut;

Bu paralar dediğiniz cihazlar yurt dışında düşük-orta sınıf cihazlar. Türkiyede'de pahalı geliyor olabilir fakat değil.
Elbette HP iddia ettiği değeri söyleyecek. Ms konusunda çoğu marka GtG ve MPRT olarak farklı değerlerden bahsederek göz boyayabiliyor. Burada önemli olan bağımsız testler. Zaten Victus'lardaki panel kodunu aratınca orada 25ms çıktığını fark ederek daha derine indim ve bende 9ms sandğım panelin 25ms çıkması hayreti içerisindeydim, kendimde Victus kullanıyorum zaten. Paylaştığım kaynaklarda test edilmiş hallerini bulabilirsin. 25Ms'den bile fazla çıkan sonuç.

Hocam HP iddia ettiği değerleri öyleyse neden yanlış diyorsunuz?

Ben 16 serisi için ne biliyorsam onu söyledim. Belirttikleri değeri vermemesi suç değil mi? Victus almayı düşünüyordum.

Durumun yasallığı hakkında bilgim yok. İllaki bir kılıfa uydurmuşlardır. 300nit olan ekran nispeten daha iyi. Bu ms olayı eğer uzun süre düşük gecikmeli panel kullandıysanız fark edebilirsiniz. Onun dışında pek etkileyen bir durum değil. Dediğim gibi bende 9ms sanıyordum, araştırınca öğrendim.

Durumun yasallığı hakkında bilgim yok. İllaki bir kılıfa uydurmuşlardır. 300nit olan ekran nispeten daha iyi. Bu ms olayı eğer uzun süre düşük gecikmeli panel kullandıysanız fark edebilirsiniz. Onun dışında pek etkileyen bir durum değil. Dediğim gibi bende 9ms sanıyordum, araştırınca öğrendim.

Hocam bazılarında ekrana özellikle 9 ms yazıyorlar ürün bilgisinde sizinki de o cihazlardan mı? Eğer öyleyse büyük bir yanıltma var.

Hocam bazılarında ekrana özellikle 9 ms yazıyorlar ürün bilgisinde sizinki de o cihazlardan mı? Eğer öyleyse büyük bir yanıltma var.

Evet bendeki 9ms yazanlardandı, 250nit olanlar 9ms olarak pazarlanıyor. 300nit olanlar 7ms diye pazarlanıyor. Durum hiç de öyle değil doğrusu.

Evet bendeki 9ms yazanlardandı, 250nit olanlar 9ms olarak pazarlanıyor. 300nit olanlar 7ms diye pazarlanıyor. Durum hiç de öyle değil doğrusu.

Aynı şekilde HP danışmanlarına sorunca 250 nit 9 ms 300 nit 7 ms cevabını aldım fakat Notebookchecke'a girip bakarsanız böyle olmadığı aşikar. Sırf bu yüzden D1037 yerine E0054 almayı düşünüyorum ne diyorsunuz? RAM ve işlemci biraz daha düşük ama sanırım performans aşırı etkilenmez.

Ölçüm şekli farklılık gösterir, btw ile ölçüm yapan sitelerde GtG ile belirtiyorsa üretici aynı sonuç çıkmaz tabii ki de.

Bu arada kişilere direkt yanlış bilgi verilmesi doğru değil, sonuç olarak HP'den bildirilen değeri belirtiyorlar ve konuda "btw ölçümünde ki değeri nedir?" gibi bir soru yok.

Ölçüm şekli farklılık gösterir, btw ile ölçüm yapan sitelerde GtG ile belirtiyorsa üretici aynı sonuç çıkmaz tabii ki de.

Bu arada kişilere direkt yanlış bilgi verilmesi doğru değil, sonuç olarak HP'den bildirilen değeri belirtiyorlar ve konuda "btw ölçümünde ki değeri nedir?" gibi bir soru yok.

Notebookchecker'da ikisini de görebiliyoruz ve ikisi de vaadedilenden hayli hayli yüksek. Sırf bu yüzden D1037 yerine E0054 almayı düşünüyorum. 8-10 arası bu modelde ms. Kullanan varsa söyleyebilir mi?

Aynı şekilde HP danışmanlarına sorunca 250 nit 9 ms 300 nit 7 ms cevabını aldım fakat notebookchecke'a girip bakarsanız böyle olmadığı aşikar. Sırf bu yüzden D1037 yerine E0054 almayı düşünüyorum ne diyorsunuz? RAM ve işlemci biraz daha düşük ama sanırım performans aşırı etkilenmez.

Ms değeri o kadar rahatsız etmiyor, aktif olarak düşük ms panel kullanmıyorsanız 25ms panel etkilemez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı