Çözüm HP Victus 16 hall sensör çalışmaması

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Dün aradılar bilgisayarın onarımının tamamlandığını kargoya verildiğini söylediler. Bilgisayara yapılan işlemi sorduğumda anakart "onarımı" dediler anakart değişimi bile yapmamışlar. Ben azından anakartı değiştirirler de bir süre sonra tekrar aynı sorunu yaşama ihtimaline karşılık bir süre daha düzgün bir şekilde kullanırım diyordum fakat onu bile yapmamışlar. Şu an bilgisayar elime geçtiğinde sorunun aynen devam etmesinden korkuyorum fakat bir daha böyle rezil bir servisle 1 ay daha uğraşmak istemiyorum. Sorunun devam etmesi durumunda ne önerirsiniz sizce sensörün kablosunu çekip kullanmalı mıyım?

Aynı sorundan tekrar devam eden bir arıza varsa teknik desteği arayın aynı arızadan dolayı 2.durumu yaşadığınız için bu durumun kronik olduğunu, onarım ile giderilemediği ve tekrarladığı için onarım kabul etmediğinizi üst seğment ile değişim veya ücret iadesi talep ettiğinizi söyleyin. Olumsuz cevap verirler veya ilgilenmez servise gönderin onarım değişim falan derlerse direk hiç uğraşmayın garantiniz devam ediyorken misli ile değişim ya da ücret iadesi için THH ne başvuru yapın. 4-5 aya sonuçlanır belki ama kesin olarak lehinize sonuçlanacağı gibi kafanızda rahat eder.

Aynı sorundan tekrar devam eden bir arıza varsa teknik desteği arayın aynı arızadan dolayı 2.durumu yaşadığınız için bu durumun kronik olduğunu, onarım ile giderilemediği ve tekrarladığı için onarım kabul etmediğinizi üst seğment ile değişim veya ücret iadesi talep ettiğinizi söyleyin. Olumsuz cevap verirler veya ilgilenmez servise gönderin onarım değişim falan derlerse direk hiç uğraşmayın garantiniz devam ediyorken misli ile değişim ya da ücret iadesi için THH ne başvuru yapın. 4-5 aya sonuçlanır belki ama kesin olarak lehinize sonuçlanacağı gibi kafanızda rahat eder.

Hocam bu konularda çok bilgim olmadığı için soruyorum kronik olarak belirtebilmem için öncelikle HP'nin bu sorunun kronik olduğunu kabul etmesi gerekmiyor mu. Şu an da bildiğim kadarıyla HP bu durumla alakalı henüz bir açıklama bile yapmadı.

Hocam bu konularda çok bilgim olmadığı için soruyorum kronik olarak belirtebilmem için öncelikle HP'nin bu sorunun kronik olduğunu kabul etmesi gerekmiyor mu? Şu an da bildiğim kadarıyla HP bu durumla alakalı henüz bir açıklama bile yapmadı.

Firma hiçbir zaman kendi ayıbını ortaya koymaz zaten. Kronik olduğunun ispatı sen garantiye göndermişsin, onarım yapıldı demişler ve aynı sorun ortaya çıkmışsa bu kronik (tekrarlayan ve onarilsa bile belli süre sonra tekrarlama ihtimali olan) bir arızadır. Gerekirse Technopat formları, diğer sayfa formları, YouTube video ve yorumlarında bu sorunu yaşayan kişilere ait yüzlerce kişinin ekran görüntülerini alıp A4 ile ek yapacaksın tüketici hakem heyetine verirken hem kronik hata olduğunu belirteceksin hem de diğer mağdurların olduğunu belirteceksin.
Firma istediği kadar kronik demesin THH ne gidince ortaya çıkar ak koyun kara koyun. Onunda tek dezavantajı 4-5 ayı buluyor (cihaz bilirkişiye falan gidiyor) sonuçlanması ama sizi %90 haklı bulurlar.

Bu arada kronik olayını gizleme konusunda servisin yaptığı bir şeyi daha belirteyim.
Ben servise teslim edeceğim zaman HP destek üzerinden servis randevusu alıp servis fişi açarken oraya yazdım kronik Hall sensor hatası alıyorum diye falan.
Neyse servis günü hanım bıraktı servise benim açtığım vaka numaraları isteği iptal edip orada sıfırdan servis giriş başvurusu yapıp oradan başlatmışlar işlemi. Muhtemelen kayıtlarda kronik olayının geçmesini onlarda istemiyor ama onların kabul edip etmemesi sorun değil, önemli olan servis süreci ve tekrarlayan aynı arıza sonrası THH ne başvuru. Siz bir kontrol edin bakalım içinizi karartmayın belki arıza gerçekten gitmiştir, anakart değil belki sadece sensör değişimi falan yapıyorlardır. Garantiniz devam ettiği sürece bakın duruma. Size önerim ekstra 1 yılda garanti satın alın kafanız biraz daha rahat eder.

Firma hiçbir zaman kendi ayıbını ortaya koymaz zaten. Kronik olduğunun ispatı sen garantiye göndermişsin, onarım yapıldı demişler ve aynı sorun ortaya çıkmışsa bu kronik (tekrarlayan ve onarilsa bile belli süre sonra tekrarlama ihtimali olan) bir arızadır. Gerekirse Technopat formları, diğer sayfa formları, YouTube video ve yorumlarında bu sorunu yaşayan kişilere ait yüzlerce kişinin ekran görüntülerini alıp A4 ile ek yapacaksın tüketici hakem heyetine verirken hem kronik hata olduğunu belirteceksin hem de diğer mağdurların olduğunu belirteceksin.
Firma istediği kadar kronik demesin THH ne gidince ortaya çıkar ak koyun kara koyun. Onunda tek dezavantajı 4-5 ayı buluyor (cihaz bilirkişiye falan gidiyor) sonuçlanması ama sizi %90 haklı bulurlar.

Bu arada kronik olayını gizleme konusunda servisin yaptığı bir şeyi daha belirteyim.
Ben servise teslim edeceğim zaman HP destek üzerinden servis randevusu alıp servis fişi açarken oraya yazdım kronik Hall sensor hatası alıyorum diye falan.
Neyse servis günü hanım bıraktı servise benim açtığım vaka numaraları isteği iptal edip orada sıfırdan servis giriş başvurusu yapıp oradan başlatmışlar işlemi. Muhtemelen kayıtlarda kronik olayının geçmesini onlarda istemiyor ama onların kabul edip etmemesi sorun değil, önemli olan servis süreci ve tekrarlayan aynı arıza sonrası THH ne başvuru. Siz bir kontrol edin bakalım içinizi karartmayın belki arıza gerçekten gitmiştir, anakart değil belki sadece sensör değişimi falan yapıyorlardır. Garantiniz devam ettiği sürece bakın duruma. Size önerim ekstra 1 yılda garanti satın alın kafanız biraz daha rahat

Öncelikle çok teşekkür ederim detaylı yanıtınız için bu durumda benim için birkaç önemli nokta var. THH'ye başvuru yaptığımda cihaz 4-5 ay boyunca onların elinde mi kalıyor yoksa sonuç açıklanasıya kadar benim elimde mi kalıyor bu benim için çok önemli çünkü bilgisayar mühendisliği okuyorum ve 4-5 aylık bir süreç benim için fazla uzun. Zaten şu anda da bir daha servisle uğraşmak istememe sebeplerimden biri de bu. O yüzden sensörü direkt söküp kullanmayı düşünüyordum fakat dediğiniz gibi her şeyden önce cihaz bi gelsin kontrol edelim.

Öncelikle çok teşekkür ederim detaylı yanıtınız için bu durumda benim için birkaç önemli nokta var. THH'ye başvuru yaptığımda cihaz 4-5 ay boyunca onların elinde mi kalıyor yoksa sonuç açıklanasıya kadar benim elimde mi kalıyor bu benim için çok önemli çünkü bilgisayar mühendisliği okuyorum ve 4-5 aylık bir süreç benim için fazla uzun. Zaten şu anda da bir daha servisle uğraşmak istememe sebeplerimden biri de bu. O yüzden sensörü direkt söküp kullanmayı düşünüyordum fakat dediğiniz gibi her şeyden önce cihaz bir gelsin kontrol edelim.

Ben daha önce telefon arızasında başvurmuştum. Başvuru esnasında telefonu almadılar. Daha sonraki süreçte birkaç hafta sonra telefon geldiydi yanlış değilsem bilirkişi olan adrese posta ile mi gönderdik uzun zaman olunca tam hatırlamıyorum, telefon o zaman elimizden çıkmış bilirkişi bizi haklı bulunca iade olmuştu daha da telefonu görmedik. Muhtemelen bilgisayarda da aynı durum olur yani kuvvetle muhtemel bilgisayarınızı belli bir süre kullanamazsınız. Tercih meselesi tabii.

ürünüm serviste 2 gün kaldıktan sonra "anakart onarımı" ve fan temizliği yapıldı denilerek tekrar kargoya verilmiş. Sensörü çıkartıp gönderdilerse geri göndereceğim.
bu konuda güncelleme yapmayı unutmuşum. Ürün tarafıma ulaştı ekranın kapağını kapattığımda uyku moduna geçiyor ve yük altında siyah ekran hatası giderilmiş durumda.
stres testi yapmadım ama işlemci 55 watt'ı geçmedi oyunlarda sıcaklıklar ise fan temzilikleri yapılmasına rağmen göndermeden önceki haliyle birebir aynı ekran kartı 85 derece işlemci 82 derece civarı seyrediyor

bu konuda güncelleme yapmayı unutmuşum. Ürün tarafıma ulaştı ekranın kapağını kapattığımda uyku moduna geçiyor ve yük altında siyah ekran hatası giderilmiş durumda.
stres testi yapmadım ama işlemci 55 watt'ı geçmedi oyunlarda sıcaklıklar ise fan temzilikleri yapılmasına rağmen göndermeden önceki haliyle birebir aynı ekran kartı 85 derece işlemci 82 derece civarı seyrediyor
Hocam benim durumum da aynı. Şuanlık bir sıkıntı yaşamadınız mı ?

ya hocam 40 sayfa konu var mağdur olan yüzlerce kişi var bu nedir ya vallahi rezillik.35-40k verip insanlar bilgisayar alıyor hp bilindik güvenilir marka diye markanın yaptıklarına bak cidden ayıp.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı