HP Victus 16 ısınıyor

taha_efdal

Hectopat
Alalı 1 hafta olmayan Victus 16 çok ısınıyor, i5 14500HX işlemci 4060 olan kasasına sahibim işlemci 94 dereceyi buluyor Omen Gaming Hub üzerinden -0, 100 undervolt çektim gene de katkısı olmadı. Ne yapmam gerek?

Alalı 1 hafta olmayan Victus 16 çok ısınıyor, i5 14500HX işlemci 4060 olan kasasına sahibim işlemci 94 dereceyi buluyor Omen Gaming Hub üzerinden -0, 100 undervolt çektim gene de katkısı olmadı. Ne yapmam gerek?

Oyunda 94 derece buluyorsa sıkıntı yok ondan bir şey olmaz fakat menüdeyse sıkıntılı olabilir.

Bende benzer cihazı almayı düşünüyorum ekran kalitesi üzüyor mu sizi? Bi de fan sesi çok rahatsız ediyor mu acaba?
Şöyleki duyduğum kadarıyla victus 16ların sabit bir ekranı yokmuş birden fazla panelle satışa sunulmuş bana gelen panel oldukça iyi ve yerinde, bu konuya örnek olarak internette incelemede bulunan insanların bazıları beyazı sarı renkte gösterdiğini iddia etmişti ancak benim aldığım laptopta beyazlar beyaz olması gerektiği gibi ben ekrandan memnunum, eksi diyebileceğim nokta renkler biraz soluk ekranın renkleri tam anlamıyla canlı diyemeyeceğim ancak bu beni rahatsız etmiyor.
laptopun fanı 5800 rpme kadar çıkabiliyor,ve kendi OMEN Gaming Hub üzerinden ayarlanabiliyor, 3 farklı modu var; Eco mod,Balance mod,Performance mod şeklinde Eco modede kullanınca neredeyse sesin çıkmadığını söyleyebilirim kütüphane vb alanlarda ses duymazsınız, Balance modunda kullandığınız oyun,program vb uygulamalara yeticek şekilde otomatik olarak ayar yapıyor normal kullanımda ses çıkarmıyor buda, performans modda ise çok sesli ses çok yükseliyor ancak güzel bir soğutma sağlıyor

Şöyleki duyduğum kadarıyla Victus 16ların sabit bir ekranı yokmuş birden fazla panelle satışa sunulmuş bana gelen panel oldukça iyi ve yerinde, bu konuya örnek olarak internette incelemede bulunan insanların bazıları beyazı sarı renkte gösterdiğini iddia etmişti ancak benim aldığım laptopta beyazlar beyaz olması gerektiği gibi ben ekrandan memnunum, eksi diyebileceğim nokta renkler biraz soluk ekranın renkleri tam anlamıyla canlı diyemeyeceğim ancak bu beni rahatsız etmiyor.
Laptopun fanı 5800 RPM'e kadar çıkabiliyor, ve kendi Omen Gaming Hub üzerinden ayarlanabiliyor, 3 farklı modu var; eco mod, balance mod, performance mod şeklinde eco modede kullanınca neredeyse sesin çıkmadığını söyleyebilirim kütüphane vb alanlarda ses duymazsınız, balance modunda kullandığınız oyun, program vb uygulamalara yetecek şekilde otomatik olarak ayar yapıyor normal kullanımda ses çıkarmıyor bu da, performans modda ise çok sesli ses çok yükseliyor ancak güzel bir soğutma sağlıyor.

Peki balance modunda fan sesi çok rahatsız ediyor mu? Ben Monster almıştım ve performans modunda bile çok fazla ses çıkıyordu yani Turbo modunda zaten uçak kaldırıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı