HP Victus 16 pil ve prizdeyken sıcaklıkları farklı

**EIC-CIE**

Hectopat
Katılım
19 Ağustos 2020
Mesajlar
22
HP Victus 16, RTX 4060 ekran kartı ve i5-13500H işlemcili laptop kullanıyorum. Pilde ve prizdeki kullanım sıcaklıkları arasında çok fark var. Örnek olarak Battlefield 2042'yi Ultra ayarlarda (Turbo Boost kapalı olarak) test edip HP Omen uygulamasındaki değerleri de buraya ekledim.

Pilde oynarken fanlar neredeyse duyulmuyor ve hem CPU hem GPU sıcaklıkları çok iyi. Herhangi bir takılma sorunu da yaşamadım. Ama laptopu prize takıp aynı ayarlarda devam edince ısınmaya başlıyor. Pilde kullanımda işlemci ve ekran kartı frekans değerleri ve voltaj değerleri mi frenlenmiş oluyor yoksa başka bir durum mu mevcut? Pildeki gibi aynı akıcılıkta oynayıp ısınmasını istemiyorum. Pildeki sıcaklık ve performans seviyesinde kullanmak için yapabileceğim bir ayar vs. var mı?
 

Dosya Ekleri

  • Pilde CPU.png
    Pilde CPU.png
    111,9 KB · Görüntüleme: 34
  • Pilde GPU.png
    Pilde GPU.png
    85 KB · Görüntüleme: 29
  • Prizde CPU.png
    Prizde CPU.png
    115,9 KB · Görüntüleme: 22
  • Prizde GPU.png
    Prizde GPU.png
    87,4 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Prize taktığınızda güç seçeneklerini dengeli performansa almalısınız.
 
Tam olarak buna nereden bakabilirim? HP Support assistant diye bir uygulama var ama orada öyle bir seçenek bulamadım.

Windows'ta uygulamalarda HP ya da Power settings diye bir uygulama yoksa yoktur demek ki. Biraz gelişmiş güç seçeneklerine bakın ve fişi çektiğiniz ayarlarla, takılı ayarları aynı yapmaya çalışın.
 
Vallahi hocam Windows'ta başka ayar yok. Bir de BIOS'a girip bakın Power settings ile ilgili ayar var mı diye.
 
Pildeyken değerler 2490MHz yazıyor. İşlemci ayarlarından 2490MHz'ye sabitleyip kullanma gibi bir şey yapılabilir mi ya da nasıl yapılır? BIOS ayarları işini hiç bilmiyorum o yüzden pek kurcalamak istemedim 😀
 
Pildeyken değerler 2490MHz yazıyor. İşlemci ayarlarından 2490MHz'ye sabitleyip kullanma gibi bir şey yapılabilir mi ya da nasıl yapılır? BIOS ayarları işini hiç bilmiyorum o yüzden pek kurcalamak istemedim 😀

Olay işlemcinin prizde Turbo moda girip, pilde girmemesi olabilir. Turbo Mode'da frekans yükselir. Yine BIOS'da Turbo'yu kapatacağınız ayar olmalı.
 

Geri
Yukarı