HP Victus Core i7-13700H laptop alınır mı?

Bütçe
39000 TL
Bende öyle bir şey demedim zaten. Intel'in 150 küsur watt çekip verdiği performansı AMD 60-70 watt çekip yakalayabiliyor.
Ben bunu forumda yaklaşık 1 aydır anlatmaya çalışıyorum ama anlayana. Herkes Victus 16 sınır var diye insanları yanlış yönlendirme yaptılar. Ekranda çok kötü değil, her model 250Nit 25ms diye kötü diye yanlış yönlendirdiler. Bazı HP Victus 16 modellerinde 300Nit ve 7ms var. Yan yana karşılaştırma yapmasalar ekran panel farkını anlamayan forumda çok kişi var onlar yok çöp diye insanları yine yanlış yönlendirme yaptılar. Profesyonel Adobe tasarımcı olmayan adam yorum yapıyor almış eline telefonu video çekerek çöp diyor aman uzak dur Victus 16 ekran çöp diyordu onu zaten Techolay sitesinde bayağı linçlediler.

Ekranda çok kötü değil, her model 250nit 25ms diye kötü diye yanlış yönlendirdiler. Bazı HP Victus 16 modellerinde 300nit ve 7ms var. Yan yana karşılaştırma yapmasalar ekran panel farkını anlamayan forumda çok kişi var onlar yok çöp diye insanları yine yanlış yönlendirme yaptılar.

Yanlış hatırlamıyorsam QHD modelleri daha iyi panele sahipti bunların. Hayatında üst düzey panel kullanmayan bir insan için bu panel kötü gelmeyecektir zaten. Eh iştelik giriş seviyesi Gaming laptop paneli işte, bakılmayacak kadar kötü falan diye abartanı bende gördüm ama gerçekten inanılmaz abartmışlar.

En bunu forumda yaklaşık 1 aydır anlatmaya çalışıyorum ama anlayana. Herkes Victus 16 sınır var diye insanları yanlış yönlendirme yaptılar.

Victus'ların AMD modellerinde büyük kısıtlamalar göremedim. Bazı Intel modellerde gerçekten devasa limitler var ama AMD modellerin büyük çoğunluğu sorun yaratmaz. Hatta R5 7640HS'de direkt performansa etki edecek limit yoktu diye hatırlıyorum. R7 7840HS son BIOS güncellemeleri ile iyice toparlanmıştır.

Hayatında üst düzey panel kullanmayan bir insan için bu panel kötü gelmeyecektir zaten. Eh iştelik giriş seviyesi Gaming laptop paneli işte, bakılmayacak kadar kötü falan diye abartanı bende gördüm ama gerçekten inanılmaz abartmışlar.
Aynen. Bende Victus 16 kullanıyorum çöp diyecek kadar bir ekran gelmedi gözüme. Hayatımda daha kötü IPS panelli laptoplar kullandım onlarda beyaz renkler daha sarıydı ve renkler soluktu. Bunda renkler abartacak kadar sönük değil, ayrıca MUX açınca parlaklık ve canlılık artıyor. 250Nit ekran 330Nit parlaklığa sahip ekrana bürünüyor. AMD tarafında daha sönük kalmış bilerek yapılmış gibi pil performansı için, zaten oyun ve performans isteyen MUX açar daha parlak ekran sunarız demiş gibi HP. Ayrıca en düşük paneli 13ms gecikmeye sahip kimisi 25ms gibi yüksek gecikme değeri var gibi gösteriyor. Gereksiz enerji harcanmaması için yapılmış görünüyor bir de giriş seviye cihazlar çok da şey beklenmemeli. QHD pahalı fiyatlara çıkınca ekran kalitesi de artıyor. Bu bilgisayar modelini Recep Bey'de inceledi, adamın elinde bir sürü bilgisayar geçmiş o bile ekran çöp leş demedi demek milletin abartacak kötü ekrana sahip değil.

@SunSet Ekran çöp değil. Renk ayarlarıyla oynayıp maviyi biraz arttırınca daha canlı hissettiriyor hatta. Parlaklık, aydınlık ortamlarda bana sıkıntı çıkartıyor. Renk doğruluğu olarak kaliteli ekranlara kıyasla zayıf ve bunu hissedebiliyorum. Renk doygunluğunda farklar var. AMD tarafında düşük watt yüzünden sorun yaşayan çok insan gördüm ve bu yüzden belirttim aslında. Kağıt üstünde performansı daha iyi olabilir. Ona bir şey diyemem.

Her AMD 60 watt sınırlı değil Victus'larda veya her Intel 90 watt değil. İşlemciden işlemciye değişiyor. Genelde AMD daha mantıklı oluyor ama dediğim gibi değişiyor Victus'ta.

Geneli öyle. Onu geçtim AMD versiyon CPU performansı olarak asla Intel modele yaklaşamıyor limit açısından daha iyi olsa da. Ha tek limitsiz versiyonu 7640HS modeli şu an zaten.

Konudaki model de alınmaz, Nitro 5 veya Nitro 16 tercih edin.

Ben bunu forumda yaklaşık 1 aydır anlatmaya çalışıyorum ama anlayana. Herkes Victus 16 sınır var diye insanları yanlış yönlendirme yaptılar. Ekranda çok kötü değil, her model 250Nit 25ms diye kötü diye yanlış yönlendirdiler. Bazı HP Victus 16 modellerinde 300Nit ve 7ms var. Yan yana karşılaştırma yapmasalar ekran panel farkını anlamayan forumda çok kişi var onlar yok çöp diye insanları yine yanlış yönlendirme yaptılar. Profesyonel Adobe tasarımcı olmayan adam yorum yapıyor almış eline telefonu video çekerek çöp diyor aman uzak dur Victus 16 ekran çöp diyordu onu zaten Techolay sitesinde bayağı linçlediler.
25 ms kötü değil deseniz bile forumda kötü diye söylenecektir bu. Ufo testte kabak gibi çıktığı için bunun konusunu açıp herkese yayıyorlardı en son.

Hani bunu laptop için söylemiyorum, forumda monitörlerde bu yüzden eleştirilir genelde. Hp Victus 16, 25 ms panele sahip diyorlarsa siyah geçişi daha bile kötü olabilir. Örneğin Samsung Odyssey G3 mesela Samsung'un taş gibi marka oluşuna rağmen eleştirilir. Rtrings'e göre, ortalama tepki süresi 25 ms söylenirken siyahlarda 72 ms görüyor. Victus IPS panel olmasına rağmen nasıl bu kadar yavaş onu da anlamış değilim. Kısaca çok yavaş bir panele sahip olduğunu söylerler teknik veri olduğundan eleştiride yapmak doğru olmayabilir. Laptoplarda bu yüzden ghostingten patlamayan modelleri seçmek çok zordur, firmalar bu değerleri gizler. Bunu savunmanın bir anlamı yok o yüzden. Benim elimde olan laptop neredeyse 0 ghosting olurken mesela srgb oranı zayıf kalabiliyor yani çoğu laptopun panelinden bir şeyler kısıyorlar eğer çok üst seviye değilse lakin bana göre oyun veya video için yeterli bir oran benim sahip olduğum laptopta. İstemeden ghosting yapmayan bir laptop almış oldum bu tabii ki sevindirici ancak çoğu laptopta bakıyorum ufo testleri almış başını gitmiş gerçekten. Firmalardan çok hızlı panel beklemiyoruz ama en azından IPS panel seviyesinde hız vermeleri gerekiyor.

Bana kalırsa laptoplarda ekrana bu kadar takacak kişiler IPS monitör alsın ama taşınmak için alınan cihazlar olduğu için eleştirenlere bir şey diyemem. Paneli de işini içine katan biri olarak öneri yaparken HP yerine bende genelde Nitro serisini öneririm. İsterse 15 ekran değil 10 ekran laptop olsun o panel fark ediyor.

Son düzenleme:
@375274 25ms değil hocam. 13ms yazıyordu bir yerde panel kodunu araştırınca. Beni rahatsız etmiyor açıkçası ghosting çok olsa illa beni rahatsız ederdi. Ben çok kötü panelli laptoplar kullandım aşırı sarı ve rahatsız edici ekranları vardı. Bir şekilde renk ayarları kurcalayarak renk doğruluğu arttırılıyor ayrıca MUX açınca Nvidia denetim masasından ekran parlaklık da arttırıp ekranı maksimum 330nit gibi parlaklığa çıkarabiliyorsun.

@375274 25ms değil hocam. 13ms yazıyordu bir yerde panel kodunu araştırınca. Beni rahatsız etmiyor açıkçası ghosting çok olsa illa beni rahatsız ederdi. Ben çok kötü panelli laptoplar kullandım aşırı sarı ve rahatsız edici ekranları vardı. Bir şekilde renk ayarları kurcalayarak renk doğruluğu arttırılıyor ayrıca MUX açınca Nvidia denetim masasından ekran parlaklık da arttırıp ekranı maksimum 330nit gibi parlaklığa çıkarabiliyorsun.
Benim elimde bulunan model Boe 0910 kullanıyor. 20 (Typ.)(Tr+Td) diye geçiyor ama 3 ms diye satılıyor. Şimdi HP'nin paneli bilinmediği için ya da ben en azından bilmediğim için. Bilen varsa söylemediği için 25 ms diyende doğru diyor olabilir 13 diyende. Önemli olan ufo testi bence.
Oda buralarda paylaşıldı. Yorum sizin.
Hangi ekran daha güzel ghosting için benim ufo testim ile karşılaştırabilirsiniz.
Bu arada bir panel tabii ki sadece ufo testi iyi diye iyi olmuyor. Tabii ki ntsc ve srgb ve nit değerleri de önemli Ancak IPS panel seviyesinde ufo testi ve hız almak ekrandan herkesin hakkıdır diye düşünüyorum.

@375274 alın size test sizin gibi yapmaya çalıştım. Bence videoda güzel görünüyor.

Test hiç fena değil HP Victus 16 biraz daha geliştirmiş sanırım panel anlamında kendini. Sadece kutu ready değil sürekli Turuncu yani tam vsync olamamış gibi test. Onun harici güzel kameranızda pek iyi değil ancak yine de yeterli sonuç. Benim testimden 1 tık daha fazla smearing var siyahlık görünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı