HTC 10 vs S7 Edge vs LG G6

freakywarlock

Hectopat
Herkese merhaba, 1500 TL'den 2500 TL'ye kadar bütçem var. Fakat önceliğim 1500 TL ile 2000 TL arasında bir telefon almak. Bu fiyat aralığında LG G6 ve HTC 10 telefonları bulunmakta. LG G6'dan yorumları okudukça soğudum diyebilirim, şu an elimde HTC 10 kaldı bu aralıkta fakat HTC 10 hakkında da çok fazla şikayet bulunmakta. Yalnız bu şikayetler, gözlemlediğim kadarıyla genelde HTC 10'un ilk serilerinden gelmekte, yani 2016 üretimli cihazlardan. 2017 yılından sonra üretilen cihazlarda da bu problemler var mı, şu an kullanan arkadaşlar bu sorunları yaşıyor mu, bu soruları merak ediyorum. Kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

Başlıkta belirttiğim gibi S7 Edge de zorlama bir bütçe ile alınabilir tarafımca. Sizce hiç HTC ve LG'ye bulaşmadan S7 Edge mi almalıyım, HTC 10 ile arasında bulunan 1000TL fiyat farkına değer mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

Bataryanın en az bir gün gitmesi en önemli unsur benim için Bunun yanında fotoğraf ve video için de kullanacağım. Yani çoğunlukla sosyal medya ve kamera kullanacağım, oyun vs. oynamayacağım.

Bunlar arasından önerim S7 Edge olur. Fiyat performans olarak en mantıklı cihaz HTC 10. 1600 TL fiyatına ithalat garantili HTC 10 bulunabiliyor, G6 Türkiye garantili modeli ise 2000 TL, S7 Edge ithalat garantili model ise yine 2000 TL. Türkiye garantili S7 Edge epey pahalı. Mate 10 ithalat garantili modeli ise 2500 TL, Mate 10 öneririm. S7 Edge modellerinde pembe çizgi sorunu çıkabiliyor, HTC 10 ile ilgili şikayetlere baktığımda genel olarak pil ile ilgili şikayetler olmuş, bunlar arasından pil performansı olarak en iyi cihazlar Mate 10 ve S7 edge modelidir. G6 modeli diğer amiral gemisi LG modellerine göre daha az sorunları olan bir cihaz, gördüüm kadarıyla ölü piksel G6 modellerinde sıkça rastlanmış. Mate 10 ve S7 Edge arasında tercihini yap derim, şahsen Mate 10 alırdım. Bütçene S7 Edge daha uygun ama ithalatçı garantili model alırsan. G6 modelinin bu modellere göre garanti avantajı var, dediğim diğer üç ürün ithalat garantilidir, G6 ise Türkiye garantili modelidir bu fiyatlara satılıyor.

Öncelike s7 edge alternatif note fan edition tavsiye ederim.Yok derseniz sizin dediğiniz modellerin arasında s7 edge tavsiye ederim ve sonra htc 10.

Cevaplar için teşekkür ederim. Fakat Huawei Mate 10'u SAR değeri yüksek olduğu için düşünmüyorum. S7 Edge'de de pembe çizgi sorunu olan cihazlar bazı kişiler tarafından ücretsiz değiştiriliyor deniliyor bazıları tarafındansa kullanıcı hatası deniliyormuş. Ona da güvenemiyorum. Hangi telefonu alırsam alayım içimde bir kuşku olacağı kesin.

S7 Edge alınır ama Mate 10 çok daha iyi bir cihaz, o kadar mühendis boşunamı çalışıyor ? SAR değerini zararlı seviyede tutsalar cihazın satışına izin verilir miydi ? Bazı yayın kuruluşları SAR değerini o kadar abarttılar ki hala bu boş mevzu konuşuluyor. Yok 3. kolun çıkar yok efendim çocuğun 2 kafalı olur 7 kulaklı olur...

Eylül 2018 de HTC 10 kullanmaya başlayalı 2 sene dolmuş olacak. bi daha ki telefonun ne olur dersen HTC U 11 alırım. Benden dolayı bir yakınım ve kız arkadaşım 128gb hafızalı olanı aldılar, ithalatçı garantili, dedikleri ne biliyor musun? Ben böyle bir telefon kullanmadım... :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi olaya bir de şu açıdan bakarsak, diğer telefonlarda mesela Samsung'u ele alalım; hem kendi uygulamaları var, hem android olduğu için Google uygulamaları var. Keza diğer telefonlarda da aynı. Fakat HTC'ye bakarsan direkt Google uygulamaları mevcut. İşte nedir bunlar dersek; Google Fotoğraflar, Müzik çalar, Takvim vs. Dolayısıyla büyük bi uygulama kalabalığından kurtulmuş oluyorsun, HTC bunu yaparak çekirdek dosyaları da minimum a indirgediği için güncellemeler daha çabuk geliyor. Telefon daha hızlı. yani artısı sayamayacak kadar çok. Diğer bi konu kamerasının on numara olduğunu söylememe gerek yok galiba araştırıp videolarda bunu görebilirsin. Bir kişinin dahi kötü dediğini duymadım görmedim. Bana göre tek bir eksi yönü var Ekran süper lcd 5 kullanılmış, samsung ile bunu kıyasladığında samsung daha canlı duruyor ekran, resim çekiyorsun aynı resim telefondan bakınca samsung da daha canlı ama bir de bilgisayara at aynı fotoğrafları, htc daha canlı çekmiş. çözünürlük ve renkler daha doygun. Güneşte falan ekran parlaklığını iyice açman gerekebilir. Valla anlatabileceklerim bunlar. İlle de samsung almak istersen, Samsung S6 Edge Plus'a bi bak derim. S7'ye nazaran bunu öneriyorum tabi. Bir HTC hayranı olarak bu telefona hasta olmuştum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı