HTML, CSS, JS ile baştan sonra bir web sitesi yapılabilir mi?

Biwkan

Decipat
Katılım
20 Eylül 2020
Mesajlar
734
Çözümler
10
Arkadaşlar, sorum başlıktaki gibi. YouTube'da bazı yazılımcıları izlediğimde çoğunluğu ReactJS gibi bazı araçları kullanıyorlar. Sunucu kısmında NodeJS, PHP gibi dillerin kullanılması gerektiğini biliyorum ancak ReactJS gibi araçları kullanmadan HTML + CSS + JS ile de baştan sona bir web sitesi yapmak mümkün mü? Bir de ben w3schools.com üzerinden HTML ve CSS öğrenme aşamasındayım, anlama konusunda bir sıkıntı yok ancak örnek projeler olmadan çok pekiştiremiyorum, bugün basit sadece görüntü olacak şekilde bir "Login Screen" yapayım dedim ama aşırı zorlandım. HTML + CSS + JS için Türkçe kaynak öneriniz var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, sorum başlıktaki gibi. YouTube'da bazı yazılımcıları izlediğimde çoğunluğu reactjs gibi bazı araçları kullanıyorlar. Sunucu kısmında nodejs, PHP gibi dillerin kullanılması gerektiğini biliyorum ancak reactjs gibi araçları kullanmadan HTML + CSS + JS ile de baştan sona bir web sitesi yapmak mümkün mü? Bir de ben w3schools.com üzerinden HTML ve CSS öğrenme aşamasındayım, anlama konusunda bir sıkıntı yok ancak örnek projeler olmadan çok pekiştiremiyorum, bugün basit sadece görüntü olacak şekilde bir "login screen" yapayım dedim ama aşırı zorlandım. HTML + CSS + JS için Türkçe kaynak öneriniz var mı?

YouTube'dan web odası kanalına bakabilirsiniz.
 
Hosting & Domain alıp ekrana yazı da bastırsan site kurmuş olursun. Yapacağın işi birazcık daha detaylandırabilir misin?

Hazır kütüphaneler işlerini kolaylaştırır, az kodla çok iş yapabilirsin bu yüzden çok kullanılırlar. Css'e de biraz bakındıktan sonra bir bootstrap'e bakarsın. Bilmende fayda var.
 
HTML, CSS, Js ile web sitesi yapabilirsin. İnternette react ve benzeri kütüphaneleri görmen çok normal o kütüphaneler sadece senin işini kolaylaştırıyor onlar olmasada olur. Fakat bu dillere çalışırken sürekli bir şeyler yapmaya çalışmazsan çok zorlanırsın ki zaten zorlanmışsın. Muhtemelen zorlanma sebebin css yeterli düzeyde kavrayamamandan kaynaklanıyordur. Benim sana tavsiyem html ve css dillerini güzelce kavra ardından bootstrap öğren. Sadece bu üçü ile mükemmel siteler yapabilirsin. Bunları sindirdikten sonra js daha kolay ve mantıklı gelecektir
 
Yapılacak sitenin ne olacağına , içeriğine göre değişir bu tabi statik bi site yapılır html css js ile ayrıca css için bootstrap tavsiyem olur.
Bootstrap pek iyi değil, bazı dezavantajları var. Bence en iyisi, kendi CSS'ini yazman, ki istediğin gibi bir site olabilir ya da Tailwind kullanılabilir. Tailwind, Boostrap'e göre kat kat daha avantajlı, youtube da videoları mevcuttur.
 
Bootstrap pek iyi değil, bazı dezavantajları var. Bence en iyisi, kendi CSS'ini yazman, ki istediğin gibi bir site olabilir ya da Tailwind kullanılabilir. Tailwind, Boostrap'e göre kat kat daha avantajlı, youtube da videoları mevcuttur.

Bootstrap'ın beğenmediğiniz noktaları olabilir ama maalesef ki popülerliğinden dolayı aranan bir gereklilik haline gelmiş durumda. Konfordan daha çok profesyonel hayata odaklanarak öğrenmeye devam etmek bence daha mantıklı bir hamle olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı