HTML ve CSS ile başkalarının da erişebileceği bir web sitesi yapılabilir mi?

ChatGPT'den baktım zaten C# ve Python gösterdi ancak ben bunları web sitesini yapmayla bağdaştıramadım o yüzden buraya yazdım.
Python ile Web yazılımı yapabilirsin.

Web kısmında bayağı bir seçenek var fakat şu an en popülerleri Node, PHP ve Python. Ayrıca yanında SQL de öğrenmen gerekiyor. Ki CSS, HTML bilsen bile bunların frameworkünü de öğrenmen lazım Bootstrap vs. Ayrıca JS de öğrenmen gerekli. Web alanı böyledir maalesef fakat çok zevklidir. Arkadaşın dediği gibi, soru soruyu doğurur ChatGPT’ye sorman en mantıklısı.
 
Python ile web yazılımı yapabilirsin.

Web kısmında bayağı bir seçenek var fakat şu an en popülerleri Node, PHP ve Python. Ayrıca yanında SQL de öğrenmen gerekiyor. Ki CSS, HTML bilsen bile bunların Framework'ünü de öğrenmen lazım Bootstrap vs. ayrıca JS de öğrenmen gerekli. Web alanı böyledir maalesef fakat çok zevklidir. Arkadaşın dediği gibi, soru soruyu doğurur ChatGPT'ye sorman en mantıklısı.

ChatGPT de sorular arası bağlantı kurmuyor veya ben beceremedim.
 
Arkadaşlar HTML videolarını bitirdim şimdi CSS videolarına geçeceğim. Bu ikisini öğrendikten sonra net bir web sitesi oluşturabilir miyim? Net kelimesinden kastım Google'dan aratıp bulunabilecek veya linkini paylaştığımda başkalarının da erişebileceği bir site.

Sadece bu iki dil ile basit bir blog sitesi yapılabilir. Ama herkese açık yapabilmek için domain almanız lazım. Ucuza satılan domainler mevcut. Web programlamayada başlamanız sizin için iyi olur. Bunun için PHP veya Java öğrenmeniz iyi olur.
 
Eğer hala ilgileniyorsan; bazıları açıklamaya çalışmış ama tam yeterli olamamış. Aradığın kavramlar front-end (önyüz veya arayüz) ve back-end (arka uç) kavramları. Html ve css web sitesini oluşturan ana temel 2 dildir. İstediğin kadar framework kullanabilirsin fakat sitenin açılabilmesi ve tarayıcının okuyabilmesi için en sonunda çıktı olarak sana html verecektir, yani kısacası css'de dahil olmak üzere geri kalan her şey html içine gömülür. Peki nedir bu iki kavramın anlamları; Frontend adı üstünde önyüze sunulan kısma verilen addır, yani senin temelde "site" olarak adlandırdığın şey aslında frontend'in ürünüdür. Son kullanıcıya sunulan kısımı frontend geliştiricileri hazırlar ve bahsettiğin html, css, js gibi diller bu kategoriye aittirler. Backend ise sitenin arka tarafını hazırlar. Sunucu bağlantıları, database işlemleri, sql sorguları gibi işlemleri backend halleder. Daha iyi anlaman için örnek vermem gerekirse bir iletişim formu doldurduğunu varsay, buradaki inputları (yazıları yazdığın html elemanı), sayfa düzenini, butonların renklerini kısacası gördüğün her şeyi frontend developer ayarlar. Fakat bilgilerini girip "gönder" butonuna bastığında o bilgilerin database'e işlenmesini backend kısmı ayarlar. Bu bilgileri öğrendiğine göre soruna cevap verecek olursak; evet bu iki dili kullanarak başkalarının erişebileceği bir web sitesi hazırlayabilirsin, ufak tefek hamlelerle routing (sayfa yönlendirme işlemleri)'ni de ayarlayabilirsin. Fakat backend olmayacağı için sitenin fonksiyonalitesi olmaz. Belki onepage kendini tanıttığın küçük bir portfolyö sitesi hazırlayabilirsin. Kendi domaininde yayına almak istersen hosting ve domain, eğer sadece canlıya alayım elimde bir link olsun dersen netlify gibi siteleri kullanabilirsin. Umarım kısa da olsa yardımcı olmuştur.
 

Geri
Yukarı