HTML-CSS kodları domain ve hosting alındıktan sonra nasıl çalıştırılır?

LorrieNN

Hectopat
Yer
Kaer Morhen
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12450H - GTX 1650 - 16 GB Ram - 1 TB M.2 SSD - Excalibur G770
Meslek
Öğrenci
HTML ve CSS ile basit kodlar yazıyorum denemek için hosting ve yanına domain aldım. Fakat kodlarımı nasıl bu siteye aktaracağım? Aldığım siteye girmek isteyince hep böyle uyarı veriyor. Bu arada hosting ve Domain'i Odeaweb'den aldım.

1738160745731.png

Son düzenleyen: Moderatör:
HTML ve CSS ile basit kodlar yazıyorum denemek için hosting ve yanına domain aldım. Fakat kodlarımı nasıl bu siteye aktaracağım? Aldığım siteye girmek isteyince hep böyle uyarı veriyor. Bu arada hosting ve Domain'i Odeaweb'den aldım.

Eki Görüntüle 2410640

Hosting sunucusunun dosya yöneticisine gir. Public_html klasörünü göreceksin. Dosyaları oraya at çalıştır. Tabii sunucuyu cPanel olarak aldıysan.

HTML dosyanız (örneğin, index.html), CSS dosyanız (örneğin, style. CSS) ve varsa görsellerinizi bir klasörde toplayın.
Odeaweb hosting sağlayıcınızda FTP erişimi sağlar. FTP (file transfer protocol), dosyalarınızı web sunucusuna aktarmak için kullanılır. FTP bağlantısını kurmak için genellikle bir FTP istemcisi (örneğin, FileZilla) kullanılır. Odeaweb panelinizden FTP bilgilerini (sunucu adresi, kullanıcı adı ve şifre) alarak FTP istemcisinde bu bilgileri girin.
FTP istemcisini açın, FTP bilgilerinizi girin ve bağlanın. Bağlantı sağlandıktan sonra, yerel bilgisayarınızda HTML ve CSS dosyalarınızı içeren klasörü bulun. Bu dosyaları sunucunun public_html (veya benzeri bir) dizinine yükleyin. Bu dizin, web sitenizin kök klasörü olacaktır.
Domain'inizi odeaweb panelinde doğru şekilde yönlendirdiğinizden emin olun. Domaininize bağlı DNS ayarları doğru yapılmış olmalı. Eğer DNS ayarlarında bir sorun varsa, web siteniz düzgün şekilde çalışmaz.
Dosyalar yüklendikten sonra, tarayıcınızda domaininizi girerek web sitenizi ziyaret edebilirsiniz. Örneğin,

Kod:
www.siteniz.com

Şeklinde.

@r00ts @ReloadingData Hocam Odeaweb'den Web Hosting satın alırken domain ücretsiz yazıyordu acaba domain'i alamadım mı? Farklı bir sitede domaini sorguladığımda müsait çıkıyor.
1738161437634.png

@r00ts @ReloadingData hocam Odeaweb'den web hosting satın alırken domain ücretsiz yazıyordu acaba Domain'i alamadım mı? Farklı bir sitede domaini sorguladığımda müsait çıkıyor.
Eki Görüntüle 2410664

Odeaweb hesabınıza giriş yapın ve domain yönetim panelini kontrol edin. Domainin aktif olup olmadığını ve size ait olup olmadığını burada görebilirsiniz.

Odeaweb hosting sağlayıcınızda FTP erişimi sağlar. FTP (file transfer protocol), dosyalarınızı web sunucusuna aktarmak için kullanılır. FTP bağlantısını kurmak için genellikle bir FTP istemcisi (örneğin, FileZilla) kullanılır. Odeaweb panelinizden FTP bilgilerini (sunucu adresi, kullanıcı adı ve şifre) alarak FTP istemcisinde bu bilgileri girin.
FTP istemcisini açın, FTP bilgilerinizi girin ve bağlanın. Bağlantı sağlandıktan sonra, yerel bilgisayarınızda HTML ve CSS dosyalarınızı içeren klasörü bulun. Bu dosyaları sunucunun public_html (veya benzeri bir) dizinine yükleyin. Bu dizin, web sitenizin kök klasörü olacaktır.
Domain'inizi odeaweb panelinde doğru şekilde yönlendirdiğinizden emin olun. Domaininize bağlı DNS ayarları doğru yapılmış olmalı. Eğer DNS ayarlarında bir sorun varsa, web siteniz düzgün şekilde çalışmaz.
Dosyalar yüklendikten sonra, tarayıcınızda domaininizi girerek web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.
Hocam kodlar sadece index.html isimli dosyanın içinde. Bu dosyayı public_html klasörünün i çine atıyorum fakat yine çalışmıyor. FileZilla indirdim bağladım o şekilde yaptım ama olmadı.

FileZilla üzerinden bağlandıktan sonra, index.html dosyanızın doğru konumda olup olmadığını kontrol edin. Dosyanızın public_html klasöründe olmalıdır. Eğer index.html dosyasını public_html içine yüklediyseniz, siteye www.siteniz.com/index.html şeklinde giderek dosyayı kontrol edebilirsiniz. Ancak, çoğu zaman index.html dosyasının adının doğru şekilde yerleştirilmiş olması yeterlidir ve otomatik olarak bu sayfa açılır.

Dosya adı doğru mu? index.html dosyasının isminin tam olarak doğru yazıldığından (küçük/büyük harf duyarlılığı) emin olun. HTML dosyasının ismi yanlış yazılmışsa, web sunucusu bu dosyayı bulamayabilir.

Eğer hâlâ siteyi açamıyorsanız, odeaweb panelinde yer alan error log kısmını kontrol ederek herhangi bir hata mesajı olup olmadığını inceleyebilirsiniz. Bu, sorunun kaynağını bulmanıza yardımcı olabilir.

Hocam sadece HTML CSS JS deneyecekseniz bir sürü ücretsiz hosting ve domainler bulunmakta. En kolay olarak infinityfree.com kesinlikle öneririm ben kendimde aktif olarak kullanıyorum. @LorrieNN

Infinityfreede sitedende yükleme imkanı sunarken Filezilla uygulaması ile bağlanıp daha rahat ve dosya kaybı yaşamadan atabilirsiniz.

Bir de şunu demek istiyorum. Örnek olarak domainimiz domain.com olsun. Siz buna bir dosya attığınızda index.html arar eğer ki yoksa 404 gibi hata alabilirsiniz. Ama dosya isminiz deneme.html ise domain.com/deneme.html olarak URL girmeniz gerekiyor.

HTML vs CSS ile tak basina site yapamazsin, bunlari serve edecek bir backend'e ihtiyacin var. Statik web site icin nginx ya da Apache yapabilir bu isi senin icin. Ancak onlari da konfigure etmen gerekiyor.

"Bu domain e gelen istekleri bu dosyalar ile karsilayacaksin" seklinde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı