HTML nasıl öğrenilir?

Krak3n_0

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar.

Yazılıma yeni yeni başladım; HTML ve CSS öğrendim. Aktif olarak ta üniversitede C dersim var ama bir sorunum var: C veya JavaScript dillerinde, özellikle döngülerde matematiksel işlemlerde mantık kurmakta zorlanıyorum. Kendimi nasıl geliştiririm?
Hocam alakasız olacak ama hızlı ve güzel bir şekilde HTML nasıl öğrenebilirim? Bir video serisi vesaire var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Html video izleyerek değil pratik yaparak oğrenilir. Zira HTML programlama dili değil, yapıyı kurma dili. Mantık değil alışkanlık işi. Önce temel etiketleri öğrenmeye bak. html, head, body, h1-h6, p, a, img, div, span. Bunları öğrendikten sonra direkt küçük sayfalar yapmaya başla. Mesela kendine basit bir profil sayfası yap, sonra bir blog sayfası, sonra navbar ekle. 3-5 mini proje HTMLi oturtur.

YouTube’da 2-3 saatlik “HTML crash course” videoları var, onları 1.25x hızda izleyip direkt uygulayarak git. Ama asıl gelişim videodan değil yazmaktan gelir. Başarılar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Açıklamalı olmadığı için anlıyormusunuz?

HTML ve CSS konuşma diline çok yakın olduğu için temel İngilizce ile büyük oranla anlayabiliyordum eskiden. Kelime anlamlarina bakarak ya da W3 School'dan örnek kullanımına bakarak çözebiliyorum.

Açıklamalı olan birkaç örnek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı