HTML öğrenirken içeriklerin unutulması normal mi?

İ was

Centipat
Selamunaleyküm arkadaşlar. HTML-CSS öğrenirken (W3schools üzerinden) başlıklarda ilerledikçe önceki başlıkların nasıl uygulandığı vs harfi harfine hatırlanmaması, dönüp bakma gerektirmesi normal mi? Başlıklar öğrenilip geçilirken mantığı kavranıyor fakat ilerledikçe içeriği biraz unutuluyor, henüz proje yapayım aşamasına geçilmedi, eğitim devam ediyor.

@TheAny @Movansha

Son düzenleme:
Normal. Hatta olağan bi' durum. Yazılımda ve tasarımda hiç kimse her şeyi ezberleyemez. İhtiyacın olunca, unutmuşsan araştırır bulursun. Bu şekilde yaparak aklına yerleşir.

Projeler yaptıkça zaten aklına oturur yapılar, bunlar ezberlenip akılda tutulacak konular değil. Kullandıkça bir mana kazanır, sadece HTML özelinde değil, programlamanın her alanında böyledir. O yüzden öğrenme sürecinde doğal, devam edebilirsin.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler arkadaşlar, ben de az çok böyle düşünüyordum ama bilenlere sormak daha iyi olacaktı. Artı olarak ben başlıklara bakıp geçmiyorum sadece yanda bir html uzantılı sekme var orayı deneme tahtası gibi kullanıyorum. Bir de size programlamayla alakalı bir şey daha soracağım.

Programlama nedir, bilgisayar programlari nasil anlar, bellek nedir, typelar bellekte nasil yer eder, algoritma nedir, veri yapilari nedir, genel programlama dillerinden biri (yukarida saydiklarimdan herhangi biri olur mesela), programlama paradigmalari (nesne yonelimli programlama, fonksiyonel programlama) gibi seyler kisaca.

Ilk iki sene temel kavramlari goruyorduk. Ilk sene ilk donem programlama nedir ne degildirdi, ikinci donem temel/basit algoritmalar, ikinci sene ilk donem, veri yapilari, ikinci sene ikinci donem oop + veri tabani yonetimi, ucuncu seneden itibaren sistem programlama, internet/web programlama, yapay zeka, image processing, advanced computer graphics vb dersler aliyorduk.

Sana da tavsiyem, veri yapilari, algoritma ve programlama paradigmalarini ogrenene kadar alana yonelik programlamayla cok ugrasmaman olur. Bu kavramlar tum alanlarda ortak. Bunlari ogrenirken de baslangicta zorlanacaksin, belki eglenceli gelmeyecek. Fakat bu bir surec, surecin sonunda, kendi kendine yetebildigini ve uzun ugraslar sonucunda bile olsa program uretebildigini gordugunde oldukca guzel hissettiriyor olacak.

Simdiden basarilar.
oncedine basit de olsa client-server yapisi bilmeli; soket programlama yapmis olman gerekir.

sifirdan programlama ogren, networking oren, internet protokollerini ogren ve sonrasinda web programlamaya basla. Browser'a "google.com" yazip da enter'a bastigin andan itibaren karsina Google sayfasinin yuklenmesinin sonuna kadar olan sureci cok iyi anlamis olman gerekiyor.
Bunlar başka bir konuda 2 üyenin yazdığı mesajlar, buraya da ekledim kendilerini. Mesajlarda hani mantığının kavranmasından, google.com süreci, programlama nedir, bilgasayar nedir, algoritma vs vs. Bunlar şu anda öğrenmem gereken şeyler mi? En temelde bunlar var denilmiş ya, yoksa bunlar htmlden vs. sonraki iş mi?

Selamunaleyküm arkadaşlar. HTML-CSS öğrenirken (W3schools üzerinden) başlıklarda ilerledikçe önceki başlıkların nasıl uygulandığı vs harfi harfine hatırlanmaması, dönüp bakma gerektirmesi normal mi? Başlıklar öğrenilip geçilirken mantığı kavranıyor fakat ilerledikçe içeriği biraz unutuluyor, henüz proje yapayım aşamasına geçilmedi, eğitim devam ediyor.

@TheAny @Movansha

Evet, normal. Hatta bunun olmamasi ezberledigi ve yanlis ogrendigini gosterir.
Daha once 50 defa yaptigin bir seyi yapmiyorsan bir tarafta dokumantasyon acik sekilde gelistirirsin.

Evet, normal. Hatta bunun olmamasi ezberledigi ve yanlis ogrendigini gosterir.
Daha once 50 defa yaptigin bir seyi yapmiyorsan bir tarafta dokumantasyon acik sekilde gelistirirsin.
Yanlış öğrendiğini derken mantığını anlamak değil de düz ezber olmasından bahsediyorsunuz değil mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı