HTML öğrenirken içeriklerin unutulması normal mi?

En temelde bunlar var denilmiş ya, yoksa bunlar htmlden vs. sonraki iş mi?
Diger konuya yazdigimi buraya da atayim;
HTML ogrenmeyi birakmali ve bahsi gecen kavramlari arastirmali. HTML ogrenmenin bi zorlugu yok. Eger frontend dev olmayacaksan da CSS ogrenmene de gerek yok. Programlamayi ogrenmis bir kisinin HTML taglarini kavramasinin cok uzun surecegini sanmiyorum. Asiri basit bir yapi cunku. Dizaynla alakali oldugu icin ve oldukca fazla kavrama sahip oldugu icin belki CSS yorabilir ama o da dedigim gibi, amac frontend yada full stack degilse aman aman ogrenilmesi sart olan bir sey degil.

Benim CSS bilgim temellerin otesine gecmez mesela, isim degil cunku.

HTML bir isaretleme dili. (Ismi de oradan geliyor: Hyper-Text Markup Language) Programlama dili degil. Programlama dili olmadigi icinde temellerde zaten yer almiyor. Alan spesifik yeteneklerde yer alir HTML. Web ile ilgilenen bir kisi asagi yukari asina olmalidir, taglarin ne is yaptigini ezbere bilmesine gerek yoktur.

Cok kullandigi seyler zaten ezbere bildigi, aliskanlik edindigi seylerdir ama bilmedigi yerde dokuman acip okur. Bu sadece HTML icin degil, temel kavramlari ogrenmis bir kisinin hemen hemen her konuya uygulayacagi bir davranistir.

HTML programlama icin bir temel niteligi tasimiyor.

Diger konuya yazdigimi buraya da atayim;

HTML bir isaretleme dili. (Ismi de oradan geliyor: Hyper-Text Markup Language) Programlama dili degil. Programlama dili olmadigi icinde temellerde zaten yer almiyor. Alan spesifik yeteneklerde yer alir HTML. Web ile ilgilenen bir kisi asagi yukari asina olmalidir, taglarin ne is yaptigini ezbere bilmesine gerek yoktur.

Cok kullandigi seyler zaten ezbere bildigi, aliskanlik edindigi seylerdir ama bilmedigi yerde dokuman acip okur. Bu sadece HTML icin degil, temel kavramlari ogrenmis bir kisinin hemen hemen her konuya uygulayacagi bir davranistir.

HTML programlama icin bir temel niteligi tasimiyor.
Temel niteliği taşımıyor diyorsunuz ya, yani sadece web kısmında olanlar bakmalı, gerisine gerek yok mu diyorsunuz? Yani sadece web kısmı için nispeten temel olabilir aşağı yukarı bilmeli, ki zaten çok uzun bir konu değil galiba w3te şu anda htmlyi geçtim css öğreniyorum muhtemelen. Bu video serisine göre gitmeye çalışıyorum.

Evet. Ingilizce bilsen daha iyi. Ingilizce bilmeyen biri "ul" diye ogrenir, bilirsen unordered list ya da li yerine list item seklinde. Gerisi teferruat.
Anladım, evet ben de o şekilde yapmaya çalışıyorum, ul ya da dd değil de İngilizce açılımlarına bakmaya öğrenmeye çalışıyorum, unordered list, definiton data gibi. Siz İngilizceyi daha sonraları kendi uğraşınızla mı öğrenmiştiniz?

Hayir, okulda hazirlikta ogrendim.
Peki hocam yurt dışın da çalıştığınız zaman iş arkadaşlarınız ile anlaşabiliyor muydunuz? Siz onların konuşma mizacını veya aksanını anlıyor muydunuz? Veya onlar sizinkini anlıyor muydu? Toplantılarda falan büyük sıkıntı çünkü.

Peki hocam yurt dışın da çalıştığınız zaman iş arkadaşlarınız ile anlaşabiliyor muydunuz? Siz onların konuşma mizacını veya aksanını anlıyor muydunuz? Veya onlar sizinkini anlıyor muydu? Toplantılarda falan büyük sıkıntı çünkü.

Ilk baslarda zorlanmistim acikcasi ama 10 sene olacak neredeyse; gun icinde Ingilizce daha cok konusuyorum hafta icleri. Lingo denilen tabirleri karsilastikca ogreniyorsun. Bizdeki plaza dilinin Ingilizcesi. Konusmak kolay, teknik dokuman yazmak zor geliyor dogru kelimeyi tercih edecek sekilde. Aksan konusunda da sorun yasamadim, Hintlilerin aksanlarini anlamakta zorlaniyorum, benim de ne dedigimi anlamayan cikmadi henuz. Muhakkak rahatsiz olan vardir benim aksanimdan ama kimse takilmiyor buna. Konustugun adamlar muhendis zaten, deadlock dedigin zaman anliyor meseleyi uzun uzun gramer kastirmiyorsun.

Ilk baslarda zorlanmistim acikcasi ama 10 sene olacak neredeyse; gun icinde Ingilizce daha cok konusuyorum hafta icleri. Lingo denilen tabirleri karsilastikca ogreniyorsun. Bizdeki plaza dilinin Ingilizcesi. Konusmak kolay, teknik dokuman yazmak zor geliyor dogru kelimeyi tercih edecek sekilde. Aksan konusunda da sorun yasamadim, Hintlilerin aksanlarini anlamakta zorlaniyorum, benim de ne dedigimi anlamayan cikmadi henuz. Muhakkak rahatsiz olan vardir benim aksanimdan ama kimse takilmiyor buna. Konustugun adamlar muhendis zaten, deadlock dedigin zaman anliyor meseleyi uzun uzun gramer kastirmiyorsun.
10 yıldan bahsediyorsunuz hocam, ve Türkçeniz halen iyi durumda İngilizce klavye ile yazdığınız için Türkçe klavyeye alışmış insanlar için birazcık anlamsız gelebiliyor. Şunu sormak isterim; nasıl oldu da Türkçenizi halen iyi derecede tutabildiniz?

10 yıldan bahsediyorsunuz hocam, ve Türkçeniz halen iyi durumda İngilizce klavye ile yazdığınız için Türkçe klavyeye alışmış insanlar için birazcık anlamsız gelebiliyor. Şunu sormak isterim; nasıl oldu da Türkçenizi halen iyi derecede tutabildiniz?

Tesekkur ederim, surekli forum ~ sozluk okuyup yaziyorum, sevgili de Turk ama o neredeyse hic gelmiyor Turkiye'ye.

Yurt icinde yuz yuze konusurken anlamadigim oluyor. "Yukseldim" diyor mesela; sinirlendi mi gerildi mi heyecanlandi mi erekte mi oldu tam emin olamiyorum :) Bir de konusurken aklima Turkcesi gelmiyor ya da gec geliyor, duraksiyorum konusurken veya pat diye Ingilizcesini soyleyince de trip atanlar oluyor.

Selamunaleyküm arkadaşlar. HTML-CSS öğrenirken (W3schools üzerinden) başlıklarda ilerledikçe önceki başlıkların nasıl uygulandığı vs harfi harfine hatırlanmaması, dönüp bakma gerektirmesi normal mi? Başlıklar öğrenilip geçilirken mantığı kavranıyor fakat ilerledikçe içeriği biraz unutuluyor, henüz proje yapayım aşamasına geçilmedi, eğitim devam ediyor.

@TheAny @Movansha

Normal yavaş yavaş olacak biraz pratik yap ve projeler yap yapa gelişcek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı