HTML öğrenmek istiyorum

fatihdennis

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam süper Technopat ailesi. Benim HTML, Python, C++ gibi dillere ilgim var. Python dilini az buçuk biliyorum C++ biraz ileri düzey olduğundan önce Python öğrenip ondan sonra C++ öğreneceğim fakat şu anda HTML öğrenmek istiyorum. Nereden başlamalıyım, nasıl başlamalıyım yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Yakın kampüs youtube kanalının başarılı videoları var. HTML ve CSS ile başlaman senin için iyi olacaktır. Daha sonra Bootstrap yapısını öğrenme sana değer katacaktır.

HTML5 & CSS3
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bootstrap
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Merhaba,

Yakın kampüs youtube kanalının başarılı videoları var. HTML ve CSS ile başlaman senin için iyi olacaktır. Daha sonra Bootstrap yapısını öğrenme sana değer katacaktır.

HTML5 & CSS3

Bootstrap
Teşekkür ederim yalnız web tasarımına sıfırdan başlayacağım bunlar sıfırdan başlamak için uygundur değil mi?

Eğer ki İstanbulda yaşıyorsanız, İSMEK kurslarını şiddetle tavsiye ederim. HTML bir yazılım dili değildir, işaretleme dilidir. Sadece verilen komutu işler. Karmaşık, zor bir dil değildir. Fakat az buçuk bilgiler elde etmektense gerçekten bir proje yapar konuma geldikten sonra başka bir dile geçmenizi açık bir şekilde önerebilirim. Herhangi bir dil öğrenmeden önce "Algoritma" eğitimi almanızı bütün bu yazdıklarımdan daha çok tavsiye ediyorum. Algoritma kısmını hallettikten sonra daha akıcı, daha anlaşılır bir şekilde öğreneceğinizin garantisi sizlere verebilirim. Yazılım dili öğrenmenin ilk başlangıç adımı ( konuda c++ gibi dillere ilginiz olduğu için söylüyorum bunu, diğer türlü çok ilginiz yoksa algoritma kısmını geçebilirsiniz. ) Algoritma öğrenmeniz sizlere sytax ezberletmek yerine, mantığını kavramanıza daha çok yardımcı olacaktır. Videolu bir algoritma eğitimini almanızı tavsiye ederim. Udemy'de Algoritma ve Programlamaya Giriş adı altında birçok eğitim serileri bulunmakta. İyice araştırarak en iyisini kendinize göre belirleyebilirsiniz. Eğitim süresi çok uzun değildir, zira uzun olması işinize gelir.

Maalesef Amasya Merzifondayım. Algoritma mantığını biliyorum. İhtiyacım olan şey html kodlarını öğrenmek bunu nasıl yapabilirim ?

Maalesef Amasya Merzifondayım. Algoritma mantığını biliyorum. İhtiyacım olan şey html kodlarını öğrenmek bunu nasıl yapabilirim ?

Algoritma ve Programlamaya Giriş eğitimi alarak mı öğrendiniz? Yoksa kendi çapınızda mı? Eğer ki kendi çapınızdaysa tavsiye ettiğim şey algoritma mantığı dışında ekstra gerekli bir eğitimdir. Amasya'da İSMEK gibi bir kurs veya oluşum var mı tam emin değilim. Eğer varsa bir araştırmanız gerektiğini düşünüyorum. Zira yüksek paralara eğitim veren kurslardaki alabileceğiniz eğitimi ücretsiz veya makul fiyata alabilirsiniz. Özellikle HTML dili öğrenirken işinizi kolaylaştıracak yazı editörleri kullanmamanız gerektiğini düşünüyorum. Kopyala-yapıştıra veya hemen kodunuzu tamamlayacak şeyler eğitiminizin başında sizlere her ne kadar kolaylık sağlasa da kodları tek tek yazmanız sizin açınızdan daha verimli olacaktır. Udemy sitesinden yorumlara ve incelemelere bakarak iyi bir kurs seçebilirsiniz. Fakat ilk başta dediğim Algoritma eğitimini göz ardı etmeyin.

Algoritma ve Programlamaya Giriş eğitimi alarak mı öğrendiniz? Yoksa kendi çapınızda mı? Eğer ki kendi çapınızdaysa tavsiye ettiğim şey algoritma mantığı dışında ekstra gerekli bir eğitimdir. Amasya'da İSMEK gibi bir kurs veya oluşum var mı tam emin değilim. Eğer varsa bir araştırmanız gerektiğini düşünüyorum. Zira yüksek paralara eğitim veren kurslardaki alabileceğiniz eğitimi ücretsiz veya makul fiyata alabilirsiniz. Özellikle HTML dili öğrenirken işinizi kolaylaştıracak yazı editörleri kullanmamanız gerektiğini düşünüyorum. Kopyala-yapıştıra veya hemen kodunuzu tamamlayacak şeyler eğitiminizin başında sizlere her ne kadar kolaylık sağlasa da kodları tek tek yazmanız sizin açınızdan daha verimli olacaktır. Udemy sitesinden yorumlara ve incelemelere bakarak iyi bir kurs seçebilirsiniz. Fakat ilk başta dediğim Algoritma eğitimini göz ardı etmeyin.
Daha önceden birikmiş bir bilgim vardı diyelim. Bu sene de bilgisayar hocam tarafından eksik kaldığım yerleri tamamladım. Kursu hocam tarafından öğrenebilirim. Önerileriniz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı