Çözüldü HTML5 bütün etiketleri ezberlemek zorunda mıyım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yeni başladım, sıkıldığımdan falan değil ama internette bakınca bir sürü etiket var. Bunların hepsini aklımızda tutmak zorunda mıyız? Yoksa mantığını kavrayıp belli başlı etiketleri öğrensek sonra kodlarken başka kaynaklardan yararlansak oluyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bütün etiketleri ezberlemene gerek yok, temel kavramları ezberledikten sonra kod yapısının mantığını öğrenince diğer kodlar zaten en geç bir kaç alıştırma ile kafana oturmuş olacaktır. Kodlama işinde asla ezbere iş yapmamak gerekiyor
Kullanmak gerektikçe öğren, zaten HTML5'deki hiçbir etiketi öğrenmesi ve kavraması zor değil. Dolayısıyla projende gerektiği zaman öğrenirsin, 3 dakika baksan bile öğreniyorsun çünkü. Inputları, tableları, divleri, headingleri (h1, h2, h3...) menü maddelerini (ul, li vs.) öğrensen şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum.

Eğer belirli bir kaynaktan yararlanıyor iseniz belli başlı etiketleri zaten öğreneceksiniz. Onların dışındakileri kendiniz merak edip deneyerek öğrenebilirsiniz. Kullandığınız kaynak size 1 etiket kullanarak 1 örnek yaptırıyorsa siz o etiketle 3 örnek yapmayı deneyin. Öğrenme aşamasında çok işinize yarar bu yöntem.

Bütün etiketleri ezberlemene gerek yok, temel kavramları ezberledikten sonra kod yapısının mantığını öğrenince diğer kodlar zaten en geç bir kaç alıştırma ile kafana oturmuş olacaktır. Kodlama işinde asla ezbere iş yapmamak gerekiyor

Çözüm
Yeni başladım, sıkıldığımdan falan değil ama internette bakınca bir sürü etiket var. Bunların hepsini aklımızda tutmak zorunda mıyız? Yoksa mantığını kavrayıp belli başlı etiketleri öğrensek sonra kodlarken başka kaynaklardan yararlansak oluyor mu?

Ezberle öğrenileceğini sanmıyorum. Hangi tagın ne işe yaradığını ve nerelerde kullanıldığını öğrenmeniz yeterli. Zamanla sık kullandığınız tagları isteseniz de, istemeseniz de ezberlemiş olacaksınız. Unuttuğunuz olursa da Google´dan tekrar bakmak birkaç saniyenizi alır zaten.

Dogru kaynaklardan Ingilizce ogrenirsen unutmazsin. HTML Markup dillerinden biridir, HTML bildigini iddia ettigi halde Markup nedir onu bilmeyen insanlarla mulakat yaptim ben.

<ul> -> Unordered List
<li> -> List Item
<hx> -> Header1, Header2 ...
Gibi gibi. Ezbere is yapilmaz, mantigini ogreneceksin.

Bazı kalıpları bilmek zorundasın.

Ama internet derya deniz. Şuan yapmakta olduğumuz bir proje için iletişim formu gerekli. İnternetten güzel bir Bootstrap form buldum. Kopyala yapıştır.

Yani internet çağındayız. Herşeyi öğrenmeye gerek yok. İnternette araştırma yapmayı öğren, İngilizce bilen. Yeter.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı