Huawei Matebook D13 Pişmanlığım

ogulcan97

Kilopat
Katılım
15 Kasım 2015
Mesajlar
81
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba Huawei Matebook D13 alma aşamasında olan arkadaşlara yardım amacıyla bu başlığı açtım. Bilgisayar alırken Youtube kanallarının "tanıtımları" değil de kullanıcı yorumları daha önemli diye düşünüyorum.

2K ekranı ve pil süresi ile beni tavlayan bu modeli AMD 3500U versiyonunu geçen hafta satın aldım. Kullanım amacım tamamiyle okul için ve film izlemek içindi. Ve aldığımın ertesi günü de iade ettim. Çünkü bilgisayar Windows Update'leri indirip kuramadı. Yeniden başlatmaya çalıştığımda da hep takıldı. Bilgisayar elime saat 1'de ulaştı ben 4.30'da hala Update indirmeye çalışıyordum. Bunları yaparken de fanlar deli gibi dönüyordu ve alev gibi oldu bilgisayar. O an dedim zaten bu arkadaşa iade yolları göründü diye. Olumlu yönleri ise ekranı gerçekten çok iyi ve Dolby Atmos özelliği ile hoparlörü inanılmaz, ayrıca hızlı şarj ve açılış süresi de çok etkileyiciydi ama gel gör ki bunların yanında eksileri de büyük, temel donanım olarak baya eksik. Zaten iadeye gönderdiğimde de hemen kabul ettiler bilgisayarın arızalı olduğunu anlayıp.

Belki İntel modellerinde daha başarılıdır marka bilemiyorum ama AMD versiyonunu alacak arkadaşlara fikir olsun diye bunları yazma gereği duydum.
 
Hocam ben hiç böyle bir sorun yaşamadım.

Adına sevindim. Bazı kullanıcılarda yorumlarda ısındığından ve fan sesinden bahsettiği için yazmak istedim. Bu sorunları yaşamasaydım 9/10'luk bir laptop bence.
Arızalı bir Laptop'a denk gelmişsiniz geçmiş olsun. Keşke değişim talep etseydiniz. Bu fiyata güzel bir Ultrabook bence.

Huawei ilk kez tercih ettim ve böyle bir durum olduğu için değişim istemedim. Bunun modelin genel bir sorunu olduğunu düşündüm ama memnun arkadaşlar varmış belki kur düştüğünde başka modellerine artık :)
 
Son düzenleme:
Huawei markası hakkında oldukça fazla şikayet okudum, duydum. Buradan da bazen arkadaşlar öneri isteyip Huawei markasını soruyorlar. Ben de bu markaya güvenmemenizi söylediğimde bazı arkadaşlar babalarının markasıymış gibi savunmaya geçiyor. Yani tamam her markada sorunlar var, kabul. Bir markanın çoğu modelinde sıkıntılar varsa o marka iyi değildir. Örneğin hemen hemen hepimizin Casper'a karşı tavrı bellidir. Peki bu tavır, algı durduk yere mi oluştu diye sormak gerekir. Özetle, almayın abi şu Huawei denen markayı.
 
Elektronik ürünlerde bazen böyle kronik sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Normal şartlarda anlattığınız şeyler test yaşamasında arada kaynayan cihaz olduğunu düşünüyorum. Çünkü Huawei matebook D13 kullandığımda Casper Nirvana ve Mac Pro karışımı hissiyatı vermişti bana. Normal kullanıcı için ideal olduğunu söyleyebilirim. Aslında şu an Huawei kadar ülkemizi düşünüp uygun fiyatta cihaz satışı yapan tek yer diyebilirim.
 

Geri
Yukarı