Huawei Matebook D14 2024 alınır mı?

Bütçe
30000
Taşınabilirlik konusuna gelirsek ben aslında şu an bir laptopa sahibim ve 2 tane evim var ama her seferinde git gel yaptığımda laptopumu taşımak istemiyorum o yüzden diğer evime bilgisayar almak istiyorum, biliyorum yaptığım şey tam bir aptallık.
Aptallık değil hocam zenginlik puahahha

Laptoplarınız macbook ise m4 mini çok iyi olur. Değil ise de değişen yok açıkçası m4 mini alın yine 😄

Evlerimin birbirine mesafesi 1-2 km kadar o yüzden aptallık olarak görüyorum biraz 😂
Sizin tercihiniz hocam. Ben de OLED monitör alma arefesindeyim ama 1080p 144hz monitör kullanıyorum. Über oyun da oynamıyorum dizi de izlemiyorum ama alacağım gibi. Ekranı daha iyi görünce hayatım değişmeyecek ama cüzdanım değişecek, yine de almak istiyor insan 😁

Evde bıracaksanız mac mini iyi olacaktır. Baz fiyatı 24.5k idi en son, o paraya hazır kasa da alabilirsiniz, evde bırakacaksanız aklınızda olsun. İleride mac mini ikinci elde daha fazla para eder tabi.

Evde bırakmayı düşünüyorum şahsen.
Sizin tercihiniz hocam. Ben de OLED monitör alma arefesindeyim ama 1080p 144Hz monitör kullanıyorum. Uber oyun da oynamıyorum dizi de izlemiyorum ama alacağım gibi. Ekranı daha iyi görünce hayatım değişmeyecek ama cüzdanım değişecek, yine de almak istiyor insan 😁

Evde bıracaksanız Mac mini iyi olacaktır. Baz fiyatı 24.5k idi en son, o paraya hazır kasa da alabilirsiniz, evde bırakacaksanız aklınızda olsun. İleride Mac mini ikinci elde daha fazla para eder tabii.

Alınmaz, bu cihaz çok daha mantıklı.

Alınmaz, bütçeyi birazcık daha yukarı çıkıp bynu almak çok daha mantıklı;

Hocam mac mini m4 ve m2 macbook önerdik. Bu cihaz kıyasla iyi değil bence.

Hocam mac mini m4 ve m2 macbook önerdik. Bu cihaz kıyasla iyi değil bence.
Attığım model M2 Macbook'tan pil performansı dışında çok daha iyi bir cihaz. Kodlama, modelleme, tasarım gibi alanlarda daha iyi performans sunuyor. Mac Mini cihazlar ise cep boyutunda masaüstü bilgisayar diye geçiyor. Ayrıca yanında monitör falan da taşımak zorunda kalacağı için taşıma konusunda daha sıkıntılı. Bütçe M2 Macbook'a kadar çıkabiliyorsa bu cihaz daha mantıklı;

Attığım model M2 Macbook'tan pil performansı dışında çok daha iyi bir cihaz. Kodlama, modelleme, tasarım gibi alanlarda daha iyi performans sunuyor. Mac Mini cihazlar ise cep boyutunda masaüstü bilgisayar diye geçiyor. Ayrıca yanında monitör falan da taşımak zorunda kalacağı için taşıma konusunda daha sıkıntılı. Bütçe M2 Macbook'a kadar çıkabiliyorsa bu cihaz daha mantıklı;

Hocam aletin dedicated bir gpusu yok. Nasıl daha iyi olabiliyor?
Öte yandan taşıma derdi yokmuş. Ondan laptobu eledik.
Kod olarak da Ryzen 5 5600 kullanan cihazım projeyi m1 macbooktan daha yavaş ilklendiriyor. Attığınız cihazın kodda macbooku geçecek bir özelliği yok. Kodlama için daha iyi diye bir kıyas yok hatta.

Hocam aletin dedicated bir gpusu yok. Nasıl daha iyi olabiliyor?
Öte yandan taşıma derdi yokmuş. Ondan laptobu eledik.
Kod olarak da Ryzen 5 5600 kullanan cihazım projeyi m1 macbooktan daha yavaş ilklendiriyor. Attığınız cihazın kodda macbooku geçecek bir özelliği yok. Kodlama için daha iyi diye bir kıyas yok hatta.
Attığınız M2 cihazda harici ekran kartı mı var, yoksa ben mi göremiyorum? Kodlama dediğimde yanlış kastetmiş olabilirim, daha geniş bir yelpaze sunuyor kodlama alanında Lenovo. AutoCAD, Solidworks, Blender gibi uygulamalarda daha iyi performans veriyor ayrıyeten. Multi-core performansta büyük oranda önde, 3 cihazda arkadaş için yeterlidir fakat attığım Lenovo ve Huawei cihaz daha iyi.

Attığınız M2 cihazda harici ekran kartı mı var, yoksa ben mi göremiyorum? Kodlama dediğimde yanlış kastetmiş olabilirim, daha geniş bir yelpaze sunuyor kodlama alanında Lenovo. AutoCAD, Solidworks, Blender gibi uygulamalarda daha iyi performans veriyor ayrıyeten. Multi-core performansta büyük oranda önde, 3 cihazda için yeterlidir fakat attığım Lenovo ve Huawei cihaz daha iyi.
ARM işlemcili alette external gpu neden olsun, embedded olacak tabi.
Teknik veriye bakarsak şirketin verdiği i7 1355U işlemcili cihaz m1 macbook ile aynı güçte. Alette projeyi ayağa kaldırdım mı 32gb ram olmasına rağmen cihaz kasıyor, hiçbir şey yapamıyorsunuz. Arc gpular blender ile birşeyler almak için yeterli değil. Yüksek texturede export edemezsiniz projeyi. Halen macbook daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı