Huawei Matebook nasıldır?

• Konuyu başlatan Denji
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 5.452
Şuanda kullandığım laptop 2.el bir Acer Aspire 5810T. Bu laptoptan kurtulmak için bursumu 5000-6000 TL arası küsürata biriktirmeye çalışacağım. 2.el olduğu konusuna bağlayabilirsiniz ama mikrofon-hoparlör ikilisi berbat ötesi. Aynı zamanda 720p video çözünürlüğünü dahi desteklemiyor. Şarj süresi çok az. 2 saat... Sırf bu yüzden günün büyük bir bölümünde laptopu şarjda kullanmak zorunda kalıyorum. Sesi çok yüksek. Kastettiğim ses fan sesi falan yani. Hiçbir oyunu kaldırmıyor. League of Legends'ı yüklediğimde az daha çöküyordu. O yüzden Acer'lere karşı büyük bir garezim var artık.
Acer'dan kastım Swift ailesi idi. Huawei laptoplara benzediği için.
Macbook Air'den donanım olarak daha iyi. Üstelik daha iyi bir soğutma ve değiştirilebilir depolama ile geliyor. :)

Huawei laptop kullandınız mı? Ya da teknik servise hiç başvurdunuz mu acaba?

Asus konusunda benzer tasarım ve donanımda, aynı fiyatta bir laptop yok bu arada. ZenBook serisi var ve pahalılar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arkadaş bilgi vermiş.

Ben CS:GO testi yapmıştım. Batarya'da olmama rağmen takılmadan oynamıştım. Pek oyun oynayan biri değilim ancak LoL olmasa da Dota 2 ile benzer bir test yapabilirim.

Ekranı çok güzel, IPS panel renk doygunluğu iyi ve parlaklığı da iyi.

Kendim ders için de kullanıyorum ve yeterli diyebilirim.

Şarj süresi kullanıma bağlı ancak, çoğunlukla tarayıcı kullanımı ile Windows üzerinde 6 saat ve üstüne çıkabiliyorum orta parlaklıkta. Bugün belki bir test yaparım.
Ayrıca Type C ile şarj olması çok güzel.

Cihazın kasa kalitesi de çok güzel.

Touchpad güzel, deneyimi de iyi ve hassas. Özel Touchpad hareketleri de mevcut hatta.

Cihazın boşta ve hafif kullanımda fan dondurmedigini de belitmem lazım. Bu şekilde sessiz çalışıyor boşta.

@Denji Matebook 13 modeliyle, bir arkadaşım için LoL indirip oynamıştım. Ayarlara bakmadım ama FPS güzeldi. 2K ekranda oynayınca ayrı güzel görünüyordu görüntü.

Yine Matebook 13 için konuşacak olursam, konforlu ve kompakt bir cihaz. Bataryası 6 saate kadar gidiyor. Verimli kullanırsanız 7 saati bile görebiliyorsunuz. Klavyesi rahat ve kullanışlı, trackpadi de rahat. Bir Windows laptopta kullandığım en rahat trackpad diyebilirim. Ekran olarak, 2K IPS bir ekrana sahip. Ekranı cidden güzel ve kullanışlı. 13 inç olmasına rağmen 2K ekran sayesinde kullanması rahat oluyor.

Bazı arkadaşlar donanımı yeterli değil demiş, neye dayanarak dediler, bilmiyorum. Zira Ultrabook kategorisinde ve bu fiyatta, alabileceğiniz ortalama donanım bunlar olacak. Ben de 1 sene önce alırken uzun uzun araştırmıştım. Asus, Dell ve HP cephesinde Ultrabooklar var ama hem pahalılardı hem de ekran ve klavyeleri Matebook kadar iyi değildi.

Şu an 11. Nesil Intel işlemcili laptoplar gelebilir, belki onları bekleyebilirsin. Ama Dolar ve Euro da artmaya devam ediyor. :(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu arkadaş bilgi vermiş.

Komik bir video... O zaman piyasa giren hiçbir yeni ürünü almayacaksak, ne alalım... :)

Lütfen mantıklı argümanlarla gelin. Bu sadece Huawei ya da Matebook için değil.

Swift'ler hakkında bilgi verir misiniz? Yani görüntü ve ses kalitesi gündelik iş, ders ve ödevler için ve LoL için ideal midir? Peki ya pil ömrü?
@Mithat Berhan Çok güzel anlatmış. Bende de Swift 3 314-41G var. M.2 SSD'si ve Radeon 540X harici ekran kartıyla çok iyi iş çıkarıyor oyunlarda. Zaten ultrabook sınıfında olduğu için amaç oyun oynamak değil ama yine de iyi performans veriyor. Tasarımsal olarak oldukça zarif. Ders internet kullanımı için oldukça ideal. Bendeki modelde 4GB RAM var tek dezavantajı ama yükseltilebiliyor. Technopat'ın incelemesine de bakabilirsiniz.

Bu modele RAM ekleniyor video'da yanlış bahsedilmiş. Bilgisayarı arkadan açınca sağ tarafta RAM plakasının altında RAM slotu mevcut.

@Denji Matebook 13 modeliyle, bir arkadaşım için LoL indirip oynamıştım. Ayarlara bakmadım ama FPS güzeldi. 2K ekranda oynayınca ayrı güzel görünüyordu görüntü.

Yine Matebook 13 için konuşacak olursam, konforlu ve kompakt bir cihaz. Bataryası 6 saate kadar gidiyor. Verimli kullanırsanız 7 saati bile görebiliyorsunuz. Klavyesi rahat ve kullanışlı, trackpadi de rahat. Bir Windows laptopta kullandığım en rahat trackpad diyebilirim. Ekran olarak, 2K IPS bir ekrana sahip. Ekranı cidden güzel ve kullanışlı. 13 inç olmasına rağmen 2K ekran sayesinde kullanması rahat oluyor.

Bazı arkadaşlar donanımı yeterli değil demiş, neye dayanarak dediler, bilmiyorum. Zira Ultrabook kategorisinde ve bu fiyatta, alabileceğiniz ortalama donanım bunlar olacak. Ben de 1 sene önce alırken uzun uzun araştırmıştım. Asus, Dell ve HP cephesinde Ultrabooklar var ama hem pahalılardı hem de ekran ve klavyeleri Matebook kadar iyi değildi.

Şu an 11. Nesil Intel işlemcili laptoplar gelebilir, belki onları bekleyebilirsin. Ama Dolar ve Euro da artmaya devam ediyor. :(

Komik bir video... O zaman piyasa giren hiçbir yeni ürünü almayacaksak, ne alalım... :)

Lütfen mantıklı argümanlarla gelin. Bu sadece Huawei ya da Matebook için değil.
Peki Matebook alsın o zaman. 😂 Ben kendi fikrimi sundum. Siz de kendi fikrinizi. Alana hayırlı olsun ne alırsa.

Peki Matebook alın o zaman sonuçta karar sizin. Kendi fikrimi sundum ben.

Bakın bir video ile bir ürün göğe çıkarılmaz ya da gömülmez.

Ben, bir senedir kullanıyorum 13 modelini. Birçok kişiye önerdim, yakın zamanda @Mithat Berhan ve @Shimada Sensei de Matebook laptoplar aldı hatta.

Ultrabook sınıfında, çoğu laptop donanım olarak aynı zaten. Yani arada uçurumlar yok, belirli bir fiyatı geçmedikçe. Tasarım ve klavye ekran, touchpad gibi özellikler değişiyor.

Huawe'nin Matebook modelleri yeni de değil bu arada. Yanlış bilmiyorsam 6 7 senedir Matebook adı altında modelleri çıkıyor. Sadece bu sene Türkiye pazarında daha aktif rol oynamaya başladılar.

Acer'in bir modelini atayım mesela:

Gördüğünüz gibi, benzer donanımlar. Anlatmaya çalıştığım bu aslında, donanım konusunda uçurumlar yok.

Bakın bir video ile bir ürün göğe çıkarılmaz ya da gömülmez.

Ben, bir senedir kullanıyorum 13 modelini. Birçok kişiye önerdim, yakın zamanda @Mithat Berhan ve @Shimada Sensei de Matebook laptoplar aldı hatta.

Ultrabook sınıfında, çoğu laptop donanım olarak aynı zaten. Yani arada uçurumlar yok, belirli bir fiyatı geçmedikçe. Tasarım ve klavye ekran, touchpad gibi özellikler değişiyor.

Huawe'nin Matebook modelleri yeni de değil bu arada. Yanlış bilmiyorsam 6 7 senedir Matebook adı altında modelleri çıkıyor. Sadece bu sene Türkiye pazarında daha aktif rol oynamaya başladılar.

Acer'in bir modelini atayım mesela:

Gördüğünüz gibi, benzer donanımlar. Anlatmaya çalıştığım bu aslında, donanım konusunda uçurumlar yok.

Swift serisinde bu model fiyat-performans olarak daha iyi bence. Matebook serisinde RAM yükseltememek büyük bir eksi ve harici GPU'da bulunmuyor AMD modellerinde. Intel olan modelde de fiyat daha yüksek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı