1 ay sonra 2024'e gireceğiz, 2019da sunulan işlemciyi ne kadar da güzel savunuyorsun, sorun burada işlemcinin gücü değil, hiçbir zaman da öyle söylemedim. M2 çipli Ipadler varken siz Apple'ı ne sanıyorsunuz da güncelleme alacağını düşünüyorsunuz A13'ün uzun yıllar boyu. A13'ün fişi seneye çekilecek, Ipad'e 3 gb ramin şu an yeterli olması hiçbir şey ifade etmez, bu cihazlar için standart 8 gb oldu, Apple da en iyi cihazlarına destek vermeye devam edecek uzun yıllarca. Asıl nokta da cihazın şu anki yaptığı iş değil, parasını haketmemesi, fakat Apple Apple diye dolaştığınız için kavrayabildiğinizi düşünmüyorum. Matepad'i almadan da uzun uzun araştırdım tüm cihazları, hepsini de denedim merak etmeyin, Ipad 9 şu an bile arayüzde gezinirken takılıyor, 10 yıllık tasarımını, 60 fps gösterebilen ekranını da bir kenara koydum 
Size 2023 yılında 60 hz cihazınızla iyi eğlenceler diliyorum, gözünüzün daha önce 120+hz bir ekran görmediği o kadar açık ki, zaten görmüş olsanız bu ekranın bu yılda kabul edilebilir bir şey olmadığını bilirdiniz