İnceleme Huawei Nova 13 deneyimi

Merhaba.
Bugün yeni aldığım Huawei Nova 13 hakkında detaylı deneyimlerimi paylaşacağım. (İncelemenin tamamı henüz bitmedi ama zamanla bu yorumun altına güncellemeler yapacağım, sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz)

---

🔹 Tasarım:

Cihazın tasarımı gerçekten harika. Arka yüzeyde cam hissiyatı var, ışığa göre rengi değişiyor ve telefon resmen parlıyor. "Galaxy Blue" rengi şık, çok dikkat çekiyor.
Yan çerçeveler düz olduğu için elinizde sağlam bir his veriyor. Premium bir görünüm sunuyor, kesinlikle kalitesiz hissettirmiyor.

---

🔹 Ekran:

6.7 inç OLED ekran + 120Hz + HDR10 sayesinde video izlemek, sosyal medya gezmek ve oyun oynamak muazzam bir deneyim sunuyor. Renkler canlı, parlaklık çok yüksek, dışarıda bile hiçbir sorun olmuyor.
120Hz akıcılığıyla her şey pürüzsüz. Ekranda görsel deneyim harika, gerçekten göz alıcı.

---

🔹 Pil (İnanılmaz Performans):

Ekran süresi 8-9 saat arasında değişiyor ve genelde her gün bu süreyi rahatlıkla geçiyorum. YouTube, Instagram, Spotify ve oyunlar açıkken bile telefon tüm gün boyunca beni yarı yolda bırakmıyor.
Hızlı şarj sayesinde 15-20 dakikada tam doluyor. Bu telefonun pili gerçekten müthiş ve çok uzun ömürlü. Zaten Huawei’nin bu konuda ne kadar iyi olduğunu biliyorsunuzdur.

---

🔹 Performans (Fırtına Gibi):

EMUI 14 ile telefonun performansı gerçekten harika. Arayüzde hiçbir takılma yok, geçişler çok hızlı ve uygulamalar arası geçişlerde sıkıntı yaşamadım.
CapCut, PES, Brawl Stars gibi oyunlar ve uygulamalarda akıcı ve kesintisiz bir deneyim sundu. Isınma sorunu da yok. Bu telefon her türlü görevi rahatlıkla yerine getiriyor.

---

🔹 Kamera (Bambaşka bir Seviye):

Kamera performansı çok başarılı. Gündüz çekimlerinde çok net ve renkler doğal. Gece çekimlerinde ise AI destekli gece modu harika çalışıyor. Fotoğraflar kararmıyor, netlik bozulmuyor.
Ön kamera ise özellikle selfie çekmeyi sevenler için gayet yeterli, oldukça iyi bir güzellik filtresi var. Sosyal medya içeriklerini doğrudan bu telefonla rahatça üretebilirsiniz.

---

🔹 Yüz Tanıma & Parmak İzi (Jet Hızında):

Bu telefonun yüz kilidi gerçekten çok hızlı ve hassas. Işıkta, karanlıkta fark etmiyor; ekranın kilidini anında açıyor.
Açık söylüyorum, diğer telefonlardaki sistemlerden daha iyi, hatta diğer Face ID’lerden bile daha akıcı çalışıyor.
Ayrıca ekran içi parmak izi okuyucu da çok hızlı, parmağı dokundurur dokunmaz hemen açıyor. Güvenlik ve hız konusunda bu telefon tam puan aldı benden.

---

🔹 Yazılım (Kusursuz):

EMUI 14 ile yazılım deneyimi çok akıcı. Uygulamalar AppGallery üzerinden kolayca yükleniyor ve her şey hızlı bir şekilde çalışıyor.
Temalar, widget’lar, animasyonlar gibi kişiselleştirme seçenekleri gayet zengin.
Telefonda Google Play Hizmetleri var ve sorunsuz çalışıyor. WhatsApp, Instagram, YouTube gibi uygulamalar rahatça yükleniyor ve problemsiz çalışıyor.

---

🔹 Genel Değerlendirme:

Bu telefonu 02.08.2025’ten beri kullanıyorum ve şu an en ufak bir şikayetim yok.
Ekran, pil, performans, yazılım, güvenlik, kamera her konuda ciddi anlamda tatmin oldum.
Huawei Nova 13, fiyat performans açısından gerçekten çok güçlü bir telefon. Hem günlük kullanımda hem de oyun medya tüketimi açısından mükemmel bir cihaz.
Bu telefonun bütün özellikleri beni çok memnun etti ve şu ana kadar hiçbir eksiğini görmedim.

---

Umarım yeni kullanıcılar için faydalı olmuştur. Deneyimlerimi zamanla güncellemeye devam edeceğim.
Herkese keyifli günler diliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250804_002347.jpg
    Screenshot_20250804_002347.jpg
    42,1 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yazılıma ve performansa fırtına demişsiniz fakat burada size çok net eleştrilerim olacak. Bir kere 2024 yılında çıkmış bir telefonun Android 12 ile gelmesi kabul edilemez, hadi diyelim ettiniz bu telefonda Google servislerinin olmaması çok büyük eksi. Gelelim performans konusuna bu telefonun direkt rakibi olan A56'nın işlemcisi bundan %35 ila %50 arasında daha güçlü. Bana göre bu telefonun hiçbir alınabilir tarafı yok.

Hocam yazılıma ve performansa fırtına demişsiniz fakat burada size çok net eleştrilerim olacak. Bir kere 2024 yılında çıkmış bir telefonun Android 12 ile gelmesi kabul edilemez, hadi diyelim ettiniz bu telefonda Google servislerinin olmaması çok büyük eksi. Gelelim performans konusuna bu telefonun direkt rakibi olan A56'nın işlemcisi bundan %35 ila %50 arasında daha güçlü. Bana göre bu telefonun hiçbir alınabilir tarafı yok.
2024 değil, 2025. Android ne alaka? Huawei Android'den bağımsız bir marka. Google servisleri var dedim, dikkat etmemişsiniz galiba. İşlemci konusunda da katılmıyorum.

2024 değil, 2025. Android ne alaka? Huawei Android'den bağımsız bir marka. Google servisleri var dedim, dikkat etmemişsiniz galiba. İşlemci konusunda da katılmıyorum.

Eğer ben yanlış bilmiyorsam Huawei cihazlarda Google ambargosu var. Bu da 3. taraf servislerle işinizi halletmeniz gerektiği anlamına geliyor. Hem güvenlik zaafiyeti hem de stabilite konusunda sıkıntı yaşanabilir.

Epey'de Android yazıyor ama Android değil.

Hayır Android. Siz HarmonyOS kullanmıyorsunuz. EMUI Android tabanlı işletim sistemidir.

Huawei EMUI, (önceden Emotion UI olarak biliniyordu ve Honor akıllı telefonlarda Magic UI olarak da biliniyordu), Huawei ve Honor marka akıllı telefonların çoğunda kullanılan Android temelli işletim sistemidir.[1][2] 13 Aralık 2024'te EMUI 15 tüm global Huawei kullanıcıları için kullanıma başlatıldı.[3] aralık 2020'de Huawei, P30 ve P40 serileri için EMUI 10 arayüzlü HarmonyOS 2.0 beta sürümünü yayınladı.[4]

Telefonda Google Play hizmetleri var demişsiniz. Bunu nere dayanarak dediniz çok merak ettim, kanıtlar mısınız lütfen?

Android 12 ile gelmesinin önemi yok Android 15'te olan özellikler zaten EMUI 13 ve 14T'e olan özellikler.

Eğer ben yanlış bilmiyorsam Huawei cihazlarda Google ambargosu var. Bu da 3. taraf servislerle işinizi halletmeniz gerektiği anlamına geliyor. Hem güvenlik zaafiyeti hem de stabilite konusunda sıkıntı yaşanabilir.

Yanlış biliyorsunuz EMUI 14 ile Google hizmetleri mevcut.

Hayır Android. Siz HarmonyOS kullanmıyorsunuz. EMUI Android tabanlı işletim sistemidir.

Huawei EMUI, (önceden Emotion UI olarak biliniyordu ve Honor akıllı telefonlarda Magic UI olarak da biliniyordu), Huawei ve Honor marka akıllı telefonların çoğunda kullanılan Android temelli işletim sistemidir.[1][2] 13 Aralık 2024'te EMUI 15 tüm global Huawei kullanıcıları için kullanıma başlatıldı.[3] aralık 2020'de Huawei, P30 ve P40 serileri için EMUI 10 arayüzlü HarmonyOS 2.0 beta sürümünü yayınladı.[4]

Telefonda Google Play hizmetleri var demişsiniz. Bunu nere dayanarak dediniz çok merak ettim, kanıtlar mısınız lütfen?
App Gallery'de Google uygulamalarını GBox gibi uygulamalar kullanmadan yükleyip kullanabiliyorum mesela Google Fotoğraflar'a sorun olmadan hesabıma giriyorum. Neye dayanarak derken ciddi mi dediniz zaten telefonu kullanıyorum görmüş deneyimlemişim :D

Biraz övme yazısı olmuş gibi izlenim aldım.
Övmekle alakası yok deneyimimi paylaştım.

Android 12 ile gelmesinin önemi yok Android 15'te olan özellikler zaten EMUI 13 ve 14T'e olan özellikler.

Yanlış biliyorsunuz EMUI 14 ile Google hizmetleri mevcut.

App Gallery'de Google uygulamalarını GBox gibi uygulamalar kullanmadan yükleyip kullanabiliyorum mesela Google Fotoğraflar'a sorun olmadan hesabıma giriyorum. Neye dayanarak derken ciddi mi dediniz zaten telefonu kullanıyorum görmüş deneyimlemişim :D

Övmekle alakası yok deneyimimi paylaştım.

Aynı cihaza mı bakıyoruz merak ettiğim için soruyorum bahsettiğiniz cihazın linkini paylaşır mısınız?

Baktığım hiçbir kaynakta cihazdaki Google ambargosunun kalktığı söylenmiyor ama garip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı