Hukuk bölümü seçilir mi?

Hukuk bölümünün geleceği var mı?

• Evet, var.

Oy: 23 34,8%
  • Hayır, yok.

Oy: 18 27,3%
  • Emin değilim.

Oy: 25 37,9%

• Oy verenlerin toplamı
    66
@391969 kardeşim sayısalda eğer ilk 70-80 bin civarına giremezsen zaten büyük ihtimalle işsiz kalacaksın. Ben açıkçası o emeği gider eşit ağırlığa verir, deli gibi matematik yaparım. Sosyal 1 kısmı oldukça basit oluyor zaten. Oradan da yaparsın bir 30-35 net, matematikten de 25-30 civarı diyelim. Gelsin derece sonra :)
İşte bende bunu diyorum. Ailemden dolayı edebiyat, coğrafya, tarih bilgim ve ilgim var. Özellikle edebiyata ayrı bir ilgim var çocukluktan beri. Matematiği çalışırsam yapıyorum. Fen derslerinde çalışırsam yapıyorum yine ama sıkıcı geliyorlar özellikle fizik bayağı boğuyor. EA alanında derece yapacağımı çevremden çok fazla duyuyorum ve inanıyorumda. Sayısalda istediğim üniversiteler 20.000 civarı bu kadar emek vereceğime daha iyi ve ilgili olduğum alana yönelirim diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
@391969 kardeşim sayısalda eğer ilk 70-80 bin civarına giremezsen zaten büyük ihtimalle işsiz kalacaksın. Ben açıkçası o emeği gider eşit ağırlığa verir, deli gibi matematik yaparım. Sosyal 1 kısmı oldukça basit oluyor zaten. Oradan da yaparsın bir 30-35 net, matematikten de 25-30 civarı diyelim. Gelsin derece sonra :)

Keşke o kadar kolay olsa.

Dil , iletişim , ikna
Kastınız şu baro meselesi falansa yok.
Baro değil. Hukukçu yakın çevre , akraba. Veya siyaset ile uğraşan yakın. Küçük şehirdeyseniz işe yarar bir soyad :)
Liseden beri bu alanda kendimi geliştirmeye çalışırım.
Hukuk konusunda teorik bilgi, Hukuk sistemi konusunda pratik bilgiden bahsediyorum. Üniversite ve sonrasında kazanabilirsin.

Hukuk 400 yıl önce de vardı bir 400 yıl daha olur gibi geliyor. Eşit ağırlıkta majör bölümlerden biri ve eğer hukuğa ilgin varsa iyi tercih olur. Bana sorsan hukuk okur musun? Hayır, bence bir meslek seçeceksem ucundan yakınından matematik ve bilişimle alakası olmalı.

@264523 sayısal eşit ağırlıktan kat kat daha zor, bundan emin olabilirsin. Sayısaldaki rakipler de çok dişli, eşit ağırlıkta matematik yaptıktan sonra zaten kafadan ilk 100 bin geliyor.

@264523 yok zaten biliyorsunuz ya da bilmiyorsunuz diye demedim ama durum böyle. Sosyal 1 kısmını iyi kötü herkes yapar zaten. Asıl puan ve sıralama getiren yer matematik oluyor eşit ağırlık için. Standart sapması da oldukça yüksek diyebilirim. Ek olarak sayısalda fen kısmıyla uğraşmak mı yoksa eşit ağırlıkta hukuk mu diye soracak olursanız ben açıkçası hukuk derdim.

İyi bir üniversitede okursanız neden olmasın? :) Ankara'da Hukuk okumak fena olmayabilir mesela. Oradan da siyasete atılırsınız, siyasetçilerin çoğu zaten avukat.

İmalat sanayisinde robotlaşma vs. mantıklı geliyor da hukukun sonu niye gelsin?
Yapay zeka her alana giriyor. Belki bitirebilir değil ama sıkıntıya sokar diye düşünüyorum. Ya da form değiştirir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı