Hukuk bölümün önü açık mı?

Ülkenin mevcut hâlini düşünecek olursak da aslında hiçbir zaman için ölecek, ölebilecek meslek olduğunu düşünmüyorum. Sadece mezunu fazla ve hukuk gibi bölümlere son zamanlarda rağbet fazlalaştığı için sadece bir tık zorlaştırılıyor diyebiliriz.

Arkadaşlar, hukuk okumak istiyorum. Biraz araştırma yaptım ve her forum sitesinde hukuk öldü artık vb... Cümleler gördüm. Bu doğru mu? Şahsen etrafımda tıp okuyan, polislik okuyan, öğretmenlik okuyan bir sürü insan var ama hukuk okuyan yok. Bence bu bölmü abartıyorlar.
Bizim her işi yapan tanıdığımız var. Hukuğun önü kesinlikle açık. Bir tanıdığımız Hollanda'da avukat birisi de Türkiye'de. Terör başsavcısı akrabamız var paraya para demiyor, kendisine saygıda kusur edilmiyor. Hukuk çok güzel bir alan.

İnsan var olduğu sürece bitmeyecek bir sektördür. Ama hukuk bölümünü herkesin okumaması gerektiğini düşünüyorum. Bölüme yatkın olduğunuzu düşünüyorsanız tercih edebilirsiniz. Ama para için lütfen seçmeyin.

Kim diyor öldü diye? Onu diyenler kendilerine rakip istemeyenlerdir. En az kazanan avukatın altında en kötü 2-3 yaşında Audi, Mercedes vs. gibi arabalar var. Çoğu insanda ağlama genetik veya ahlaki yapısıyla ilgili, ne kadar kazansa da para yok diye ağlıyor, ailesinden öyle görmüş ne yapsın. Her denilene inanma ben bu sektörde çalışıyorum ve direkt sektörün içinden biri olarak yazıyorum. Adam sataji bitiriyor iş yok ne yapacağız, öldük bittik, avukatlık bitti diye ağlıyor 2 sene geçmeden bakıyorsun Audi almış.
Cidden işini düzgün yapan, ortalama veya ortalamanın biraz üstü bir avukat olunca kısa sürede alman marka araba sahibi olunabiliyor mu?

Cidden işini düzgün yapan, ortalama veya ortalamanın biraz üstü bir avukat olunca
Ortalama iş yapmak gibi bir şansınız yok hukukta. Sürekli para akışı sağlayacak bir müvekkil çevreniz yoksa çok iyi olmak zorundasınız.

Kısa sürede alman marka araba sahibi olunabiliyor mu?
Hayır. Bu yazdığınız koşullarla kesinlikle alınamıyor. O iddialarda bulunan kişi de avukat değil zaten. Sözleri asılsız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı