Hukuk dalları avantajı nedir?

aNje xd

Hectopat
Katılım
8 Şubat 2021
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İki sorum olacak:
1) okuyan kişinin ilgisine ve yatkınlığına bakmadan sizce en avantajlı, getirisi yüksek hukuk alanı hangisidir?

2)Yurt dışında hukukçuluk yapabilmenin(danışmanlıktan vs. bahsetmiyorum gerçekten hukukçuluk) yolları nelerdir? Yurt dışında mesleği yapabilmek için yönelmemiz gereken özel bir alan var mıdır?
 
Hukuk okuyup güzel paralar kazanmak için iki şey gerekiyor.

-Babanın parası olacak.

-Hukukla ilgili sağlam çevren olacak.
 
  • İlk işler babadan-çevreden gelebilir ama kıvıramazsanız kimse size tanıdık diye iş vermez.
  • Hiç çevreniz olmasa bile sağdan soldan rasgele gelen işlerin üzerinde titiz durusanız da tam tersi olur. İstemeseniz de size gelirler.

Sorunuzun cevabı ===> Deniz Ticareti Hukuku
 
Yurt dışında hukuk ile uğraşabilmeniz için, hangi ülke ise o ülkenin kanunlarını (ya da en azından ne hukuku ile ilgilenecekseniz, ona dair kanun ve yönetmelikleri) ve dilini bilmeniz gerekir ve bu da doğal olarak o ülkeye özel bir eğitime ihtiyaç duyacaktır.
 
Son düzenleme:
İlk sorunun tam cevabını bilmiyorum zaten açıkçası kendisini öyle bir parlatan bir alan da olduğunu sanmıyorum. Deniz ticaret hukukunda, şirket hukukunda büyük paralar dönüyor da burada avukata ne kadar düşüyor veya yeni avukatlara ne kadar ihtiyaç var veya varsa bile Galatasaray şimdi yeni açıldı Boğaziçi gibi gibi sıralaması çok yüksek yerlerden mezun olmuş, eğitimi sırasında ilk sene haric her yaz staj yapmış, İngilizceyi anadili gibi konuşan üstüne başka yabancı dili profesyonelin düzeyde bilen başka birisi varken buralarda çalışan bir yere girmeye sıra sana gelir mi bilmiyorum. He olur da girersen umarım 2 asgari ücretle başlatırlar, 5 yıl sonra da kendi büronu açarsın sonrası bol şans. Bak bu alanlarda mezun olur olmaz kendi büronu açmaktan hiç bahsetmiyorum bile çünkü o zaman hiç müvekkil bulabileceğini bile sanmam ki bu aşağı yukarı diğer hukuk alanları için de geçerli.

Top %1 olmadığını biz geri kalan hukukçular gibi olduğunu düşünürsek gerçekçi senaryo ailenizin mesleği, çevresi gereği belli potansiyel bir müvekkil çevreniz yoksa kendi büronuzu direk açarsanız ofiste sinek avlarsınız, CMK'den devletin atadığı sanık müdafiliği kovalarsınız.
onun parası da (hiç yapmadığım için sadece kulakta dolma bilgilerle konuşuyorum) birkaç yıl süren yargılama sonrası anca kesin karar (yani tüm hukuk yolları tüketilmiş davayi bir üst mahk. Bir üst mahk. Diye diye yıllarca süren yargılamadan sonra [ama her zaman böyle olmak zorunda değil taraflar istinafa gitmeye de bilir ama pratikde dedigim gibi oranlar nasildir bilmiyorum]) kesin karardan sonra paranızı alırsınız. O paraya faiz işlenip de mi veriliyor onu bilmiyorum.
. Kendi büronuza çıkmazsanız hem çevre hem deneyim için bağlı avukat olarak çalışırsanız 1.5 asgari ücrete patronunuzun bütün işlerini yaparsınız.

Neticede top %1 değilsen para kazandıran alan yok, zaten mezun olunca da sevdigin alandan cok biraz staj yaptığım büro ne yapıyorsa onda günün sonunda uzmanlaşma yoluna gidiyorsun diyorlar, herhalde artik bikiyorlar.

neticede para, bulabiliyorsan müvekkil bulabildiğin alanda yoksa yok.

He bunlar bir yana bir YouTuber bir avukat, sanirim ener hukuk akademisiydi, vergi alaninda calismayin vergi affi ciktigi icin insanalr avukatlara yuksek meblag vermiyor onun yerine affi bekliyor gibisinden bir şey demisti ben onun yalancisiyim.

Sadece Türkiye'de is yapabileceğiniz, her 4 senede bir hukukcu mezunsayisi 2 katina cikan, halihazırda 175 bin mi avukat olan 20 bini kusurdu sabirim stajyer avukat olan, 5 yil sonra sayilari 250 bini asmasi beklenen avukat bollugumuz varken, cok bahsedilmiyor ama var ya kimse yapmazsa ben yapacak yapay zeka da en en en kötü danışmanlığı avukatların elinden alacakken, hukukta para yok... Ya da son demleri diyelim. Açıkçası cok umutsuz olmamak lazim su an mezun olsaniz 1 sene staj 4-5 sene birisinin yaninda 1.5-2 asgari ucrete bagli avukat sonra kendi buronuzu acsaniz 5 sene de orada çalıştıktan bak o zaman ekonomik anlamda iyi yere gelirsiniz.

2. sorunun cevabi Türkiye'de hukuk okuyup yurt disinda avukat olamzsin, bize yurt disi yok. Kuzey Kıbrıs'da bile olmuyor. Türk almanda okumak da tek basina yetmiyor, Tau'da Türk hukuku yaninda alman hukuku da goruyorsunuz o iste bir temel olur ama tek basina o da yetersiz. Günün sonunda Almanya'da tekrar hukuk okumalisin he iste belki orada gordugun derslerin denkligini sayarlar. Zaten Almanya'da avukatlik yapmak istiyorsun Tua'da niye zaman kaybediyorsun direk Almanya'da okumaya calis. Bu arada tua hazirligini gecmek de artik cok cok zor, benim arkadasim hazirligi gecemedi Marmara'ya yatay gecis yapmak zorunda kaldi.

Diger Avrupa ülkelerini bilmiyorum, ancak ABD'de california, virginia, vermont, ve washington'da avukat olmak icin hukuk mezunu olman gerekmiyor, baronun yapacagi sinavi geçmek gerekiyor sadece diye biliyorum. ABD vatandasi olmak gerekiyor mu emin degilim cok yurt disinda hukuk istiyorsan bu yontemi de deneyebilirsin. ABD'de hukuk okumak icin de herhangi bir yerde herhangi bir 4 yilliktan mezun olup Lsat'a girip tekrar orada hukuk okuyabilirsin ve boyle de avukat olabilirsin ama bunun icin TR de hukuk okumana da gerek yok baska bir bolum okusan da oluyor diye biliyorum.

Neticede yurt disinda avukatlik yok, TR'deki egitimin ustune yuksek lisansa gidersin akademisyen olma yolunda devam edersin belki oyle yurt disinda hukukcu olursun. TR icinde de hukukta para yok. Bence hukuk okuma, ben pişmanım. Eger yazilimla ilgileniyorsan da game dev'e bakma.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı