Kısmen katılıyorum, YBS çoğunlukla mühendislik kazanamayan ama bilişim sektöründen kopmak istemeyen öğrencilerin seçtiği bölüm.
Hukuk mu YBS mi dersen ikisi cidden farklı bölümler, hangisini istiyorsan onu seçebilirsin. YBS, aslında sözde çok ihtiyaç duyulan fakat pratikte pek uygulanmayan bir alan. O yüzden mühendislik kazanamayanlar YBS okuyayım da bari oradan belki yazılım öğrenirim falan düşüncesiyle gidiyor.
Bana göre YBS, müşteriyle mühendis arasında köprü görevi görür. Bu köprüde birçok görevde yer alabilir. Bu görevler değerli mi? Bence çok değerli. Ancak sektörde bu değeri görüyor mu? Çok da önemsendiğini düşünmüyorum.
Eğer ki ben bilişim sektörüne gireceğim bilişimi seviyorum derseniz ve kendinizi geliştirecekseniz tavsiye ederim. Aç kalacağınızı düşünmüyorum ama başlangıç maaşları tatmin etmeyebilir. Tecrübe kazandıkça maaşlar ciddi seviyelere ulaşabilir.
Hukuk konusunda bilgim yok o yüzden hukuk hakkında bir şey diyemiyorum ama YBS'nin normalde çok değerli olduğunu ancak toplumda değersiz görüldüğünü söyleyebilirim. Ayrıca YBS'de farklı pozisyonlarda çalışma seçeneği de mevcut. İş analisti, sistem analisti, proje yöneticisi, ErP danışmanlığı, IT danışmanlığı, belki veri analisti gibi pozisyonlarda çalışabilirsiniz.