Hukuk vs YBS

fraunos39

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, normalde üniversitede sayısal bir bölüm okurken burada bir gelecek görmediğim için tekrardan sınava hazırlandım bu sefer eşit ağırlıktan tabii ki 1818.oldum ancak yine de tatmin etmedi. Ankara hukuk ve Yeditepe YBS arasında kaldım. Ancak Yeditepe'de 1 sene hazırlık var. Ben zaten 21 yaşındayım. Hukuk içinse olumlu konuşan neredeyse görmedim. Ne yapacağım bilmiyorum. Ne olursunuz bir yardım eli uzatın.

YBS genellikle tembel mühendislik kazanamayan öğrencilerin seçtiği bölüm hem de eşit ağırlık.

Bu nasıl bir genellemedir? Tembel ve mühendislik kazanamayan öğrenciler mi seçiyormuş bu bölümü, akşam akşam hiç güleceğim yoktu.

Hocam gözünü kapattığın zaman kendini hangisinde görüyorsan onu seç, okuması zor falan bunlar boş şeyler. Zorlanırsın okuyunca belki ama mezun olunca faydasını da görürsün.

Hukukla YBS'yi nasıl karşılaştırdınız onu anlayamadım...

YBS genellikle tembel mühendislik kazanamayan öğrencilerin seçtiği bölüm hem de eşit ağırlık. Sayısal ile bir alakası yok. Ayrıca bilişim sektörü tamamen gerileme noktasında her yer işsiz kaynıyor.

Hukukta da çok mezun var. Ne yapacağım bilmiyorum.

YBS genellikle tembel mühendislik kazanamayan öğrencilerin seçtiği bölüm hemde eşit ağırlık. Sayısal ile bir alakası yok. Ayrıca bilişim sektörü tamamen gerileme noktasında her yer işsiz kaynıyor.
Kısmen katılıyorum, YBS çoğunlukla mühendislik kazanamayan ama bilişim sektöründen kopmak istemeyen öğrencilerin seçtiği bölüm.

Hukuk mu YBS mi dersen ikisi cidden farklı bölümler, hangisini istiyorsan onu seçebilirsin. YBS, aslında sözde çok ihtiyaç duyulan fakat pratikte pek uygulanmayan bir alan. O yüzden mühendislik kazanamayanlar YBS okuyayım da bari oradan belki yazılım öğrenirim falan düşüncesiyle gidiyor.

Bana göre YBS, müşteriyle mühendis arasında köprü görevi görür. Bu köprüde birçok görevde yer alabilir. Bu görevler değerli mi? Bence çok değerli. Ancak sektörde bu değeri görüyor mu? Çok da önemsendiğini düşünmüyorum.

Eğer ki ben bilişim sektörüne gireceğim bilişimi seviyorum derseniz ve kendinizi geliştirecekseniz tavsiye ederim. Aç kalacağınızı düşünmüyorum ama başlangıç maaşları tatmin etmeyebilir. Tecrübe kazandıkça maaşlar ciddi seviyelere ulaşabilir.

Hukuk konusunda bilgim yok o yüzden hukuk hakkında bir şey diyemiyorum ama YBS'nin normalde çok değerli olduğunu ancak toplumda değersiz görüldüğünü söyleyebilirim. Ayrıca YBS'de farklı pozisyonlarda çalışma seçeneği de mevcut. İş analisti, sistem analisti, proje yöneticisi, ERP danışmanlığı, IT danışmanlığı, belki veri analisti gibi pozisyonlarda çalışabilirsiniz.

Kısmen katılıyorum, YBS çoğunlukla mühendislik kazanamayan ama bilişim sektöründen kopmak istemeyen öğrencilerin seçtiği bölüm.

Hukuk mu YBS mi dersen ikisi cidden farklı bölümler, hangisini istiyorsan onu seçebilirsin. YBS, aslında sözde çok ihtiyaç duyulan fakat pratikte pek uygulanmayan bir alan. O yüzden mühendislik kazanamayanlar YBS okuyayım da bari oradan belki yazılım öğrenirim falan düşüncesiyle gidiyor.

Bana göre YBS, müşteriyle mühendis arasında köprü görevi görür. Bu köprüde birçok görevde yer alabilir. Bu görevler değerli mi? Bence çok değerli. Ancak sektörde bu değeri görüyor mu? Çok da önemsendiğini düşünmüyorum.

Eğer ki ben bilişim sektörüne gireceğim bilişimi seviyorum derseniz ve kendinizi geliştirecekseniz tavsiye ederim. Aç kalacağınızı düşünmüyorum ama başlangıç maaşları tatmin etmeyebilir. Tecrübe kazandıkça maaşlar ciddi seviyelere ulaşabilir.

Hukuk konusunda bilgim yok o yüzden hukuk hakkında bir şey diyemiyorum ama YBS'nin normalde çok değerli olduğunu ancak toplumda değersiz görüldüğünü söyleyebilirim. Ayrıca YBS'de farklı pozisyonlarda çalışma seçeneği de mevcut. İş analisti, sistem analisti, proje yöneticisi, ErP danışmanlığı, IT danışmanlığı, belki veri analisti gibi pozisyonlarda çalışabilirsiniz.

Hocam sağ olun. Yani bilişim alanında ceng mezunlarıyla rekabet edebileceğimi zannetmiyorum ancak iş analistliği gibi alanlarda belki işletmenin de katkısıyla iş bulunabilir. Orada da rekabet var ama yapacak bir şey yok.

YBS genellikle tembel mühendislik kazanamayan öğrencilerin seçtiği bölüm hemde eşit ağırlık. Sayısal ile bir alakası yok. Ayrıca bilişim sektörü tamamen gerileme noktasında her yer işsiz kaynıyor.

Sen neden sürekli sahte hesap açarak yazılım ile ilgili bölümleri kötülemeye çalışıyorsun? Daha önceden de defalarca senin hesabını gördüm ban yedikçe yeni hesap açıp geliyorsun sanırım. İnsanları yanlış yönlendirmeyi bırak artık.

Hukukta da çok mezun var. Ne yapacağım bilmiyorum.

Bu arkadaş troll 2 hesabı ban yemiş sürekli olarak yazılım ile alakalı bölümleri kötüleyip yapay zeka mühendisliğini övmeye çalışıyor haberin olsun. Muhtemelen bilişim sektörü ile en ufak alakası da yok. Ben bilgisayar mühendisiyim YBS gayet iyi bölüm özellikle de bu sıralama ile gireceğin üniversiteden mezun olunca fintech firmalarına girme imkanın çok yüksek olur gerek developer gerek analist olarak iş bulabilirsin. Benim çalıştığım şirkette dahi birçok YBS mezunu var.

Son düzenleme:
Hocam sağ olun. Yani bilişim alanında ceng mezunlarıyla rekabet edebileceğimi zannetmiyorum ancak iş analistliği gibi alanlarda belki işletmenin de katkısıyla iş bulunabilir. Orada da rekabet var ama yapacak bir şey yok.
Rica ederim, neden rekabet edemeyesiniz ki? Belki hukuk okuyabilmekten daha kolay bile olabilir. Sadece çalışmak gerekiyor, tecrübe gerekiyor. Çalışmak dediğim de öyle yks gibi ya da hukuk okumak gibi değil. Daha basit bence. Hukukta böyle avantajlar var mı bilmiyorum da bilişimde eğer ki bir şirkette staj yaparsanız (gönüllü bile olabilir) işe girme ihtimaliniz çok artıyor. Aklı başında, öğrenebilen birisiyseniz sıkıntı yaşamazsınız. Bazı büyük şirketlerde uzun dönem stajlar oluyor onlara da katılabilirsiniz bir arkadaşım Mercedes'te işe girmişti uzun dönem stajı bitince. Mercedes özelinde demiyorum da bazı büyük şirketler stajyerlere asgari ücret veriyor.
Yani, öğrenmek için istekli olur muyum? Staj yapar mıyım? Gibi sorulara evet diyosanız ohoo ceng de neymiş.

Rica ederim, neden rekabet edemeyesiniz ki? Belki hukuk okuyabilmekten daha kolay bile olabilir. Sadece çalışmak gerekiyor, tecrübe gerekiyor. Çalışmak dediğim de öyle YKS gibi ya da hukuk okumak gibi değil. Daha basit bence. Hukukta böyle avantajlar var mı bilmiyorum da bilişimde eğer ki bir şirkette staj yaparsanız (gönüllü bile olabilir) işe girme ihtimaliniz çok artıyor. Aklı başında, öğrenebilen birisiyseniz sıkıntı yaşamazsınız. Bazı büyük şirketlerde uzun dönem stajlar oluyor onlara da katılabilirsiniz bir arkadaşım Mercedes'te işe girmişti uzun dönem stajı bitince. Mercedes özelinde demiyorum da bazı büyük şirketler stajyerlere asgari ücret veriyor.
Yani, öğrenmek için istekli olur muyum? Staj yapar mıyım? Gibi sorulara evet diyosanız ohoo ceng de neymiş.

Yani hocam benim tek derdim kendime yetecek kadar düzenli maaş sahibi olmak, o kadar. Maalesef çevrem ya da herhangi bir servetim yok hukuk için de o yüzden beyaz yaka olarak YBS mantıklı geldi yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı