HWiNFO kırmızı işaretli alanın anlamı ne?

ggwp9191

Hectopat
Yer
İstanbul/Maltepe
yeni.png

Kırmızı ile işaretlediğim alan neyi ifade ediyor? Sıkıntı çıkarır mı?

Tam tersi, yük altında olması gerekenden daha fazla güç çektiğini gösteriyor. Yük altında %100 olması lazım.
Katılmıyorum. Stok halinde tam yük altına girdiğinde o değer %100 değerine ulaşır. Eğer CPU hız aşırtmalı ise tam yük altında o değer %100 değerinin üstüne çıkar (Bu değer stok değerler referans alınarak raporlanır). CPU stok halinde olması gerekenden daha az güç çekiyorsa %100 değerinden düşük olur.

Katılmıyorum. Stok halinde tam yük altına girdiğinde o değer %100 değerine ulaşır. Eğer CPU hız aşırtmalı ise tam yük altında o değer %100 değerinin üstüne çıkar (Bu değer stok değerler referans alınarak raporlanır). CPU stok halinde olması gerekenden daha az güç çekiyorsa %100 değerinden düşük olur.
Average %170, o zaman durduğu yerde stok TDP'yi aşıyor demek sizin mantığa göre:)
Boşta %80 kullanan bir CPU olmaz. Boşta, ciddi düşüşler görebilirsin işlemci güç tüketiminde.

B450M S2H ile boşta %160 Cinebench ile yük altında %108 değerlerini görüyorum, R5 2600 manuel voltaj ile sabit 3.7Ghz ve kısa süreli 3.8Ghz frekanslarda çalışıyor. Diğer konulardan anladığım kadarı ile bir sorun yok sistemimde. Konu hakkında bilgisi olanlar bilgilendirme yapabilirse sevinirim.

@B 52 Stratofortress @Jang Geum'un Danji Yemeği

Son düzenleme:
Average %170, o zaman durduğu yerde stok TDP'yi aşıyor demek sizin mantığa göre:)
Boşta %80 kullanan bir CPU olmaz. Boşta, ciddi düşüşler görebilirsin işlemci güç tüketiminde.
Bir süre önce Reddit'de bu parametre hakkında bir konuyu okumuştum. Yanlış hatırlıyor olabilirim yada doğru hatırlıyor olsam bile hatırladığım bilgi yanlış olabilir.
İstemeden yanlış bilgi verdiysem özür dilerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı