HyperX Cloud 2 vs Arctis 5

Cloud 2 ile Arctis 5 karşılaştırmak çok yorucu bir iş.. Çünkü her defasında Cloud 2 sahibi biri gelip "Dünyanın en iyi kulaklığı Cloud 2!" der gibi bağırıyor. Hayır arkadaşım.. Teknik özellik bakımından eşit sayılabilir bir ikili olsa da aynı özellikte Arctis 5'in daha yeni bir teknoloji ile üretildiği bir gerçek. Ayrıca oyun performansı konusunda Arctis 5'in ciddi anlamda bir performans üstünlüğü var ki Cloud 2'nin rahatlığı anlatıldıktan sonra bahsedilen konu "Oyun performansı konusunda iyi olmadığı .."'dır.. Yabancı forumlarda kulaklık hakkında fikir veren arkadaşların da büyük bir kısmı kulaklığa sahip olmadıklarını söylemişler.. Yani şu bir gerçek ki.. Arctis 5, Cloud 2'den daha iyi bir kulaklıktır.. Tabi bu Cloud 2 kötü bir kulaklık anlamına gelmez.
 
Arctis 5'in oyun performansı açısından daha üstün olduğu ve daha yeni bir teknolojiyle üretildiği sadece 7.1 sertifikasına dayanarak söylenmektedir. Arctis serisinde virtual surround donanımsal değildir, SteelSeries Engine olmadan kullanamayacağınız, equalizer ayarlarıyla oynayarak, ses kalitesini düşüren yazılımsal bir çözümdür. Ona alternatif olarak Razer Surround ve Windows Sonic gibi ücretsiz, Dolby Atmos gibi ücretli yazılımsal çözümler de mevcuttur. Hepsi farklı oyunlarda farklı performans gösterir ve biri diğerinden daha iyi demek, benim equalizer ayarlarım seninkinden daha iyi demekle aynı mantıktadır. Arctis 5'in DTS Headphone X'ini ben de denedim, CS:GO gibi ses kalitesinin önemsiz olduğu, sadece hangi sesin nereden geldiğini bilmeniz gereken oyunlarda işe yararken, Witcher 3 gibi çevreden gelen seslerin inanılmaz zengin olduğu ve sürekli müzik çalan bir oyunda, ses kalitesinde nasıl bir düşüş yaşandığını, trebledaki artışı ve basstaki azalışı, sesin sanki yankılanıyormuş gibi geldiğini, konuşmaların sanki kapalı bir kutudan ya da derin bir kuyudan geliyormuş gibi duyulduğunu tecrübe ettim.

Cloud II'nin abartıldığı konusuna gelirsek, Türk de olsa yabancı da olsa sadece ses üzerinde paylaşımlar yapılan herhangi bir platformda her zaman oyuncu kulaklıkları yerine stüdyo referans kulaklığı + Zalman Zm-Mic1 ya da V-MODA BoomPro gibi mikrofonlar tavsiye edilir. Çünkü hem fiyat/performans açısından daha iyidirler hem de patlamalar vb. sesler düşünülerek tasarlanmış bass ağırlıklı oyuncu kulaklarının aksine, doğal ve dengeli ses verirler. Genel kanı, müzik performansı iyi olan kulaklıkların oyun için de iyi olduğu yönündedir. Kingston bu konuda işi şansa bırakmayarak piyasaya halihazırda kendini kanıtlamış bir stüdyo referans kulaklığına marka basarak giriş yaptı. Tam da bu yüzden diğer oyuncu kulaklıklarından ayrılıyor ve bu kadar çok seviliyor. Arctis ise bu konuda tam ortada kalmış bir seri, ne müzik performansı iyi ne de sağlam bass verebiliyor. Bu arada, aynı fiyat aralığında oyuncu kulaklığı alacak olsaydım muhtemelen hazır fiyatı düşmüşken Sennheiser GSP 300 alırdım.

HyperX Cloud Alpha, diğer Cloud modellerine kıyasla dual-chamber tasarımıyla bassların biraz daha vurgulu olduğu bir modeldir.
 
Arctis 5'in oyun performansı açısından daha üstün olduğu ve daha yeni bir teknolojiyle üretildiği sadece 7.1 sertifikasına dayanarak söylenmektedir. Arctis serisinde virtual surround donanımsal değildir, SteelSeries Engine olmadan kullanamayacağınız, equalizer ayarlarıyla oynayarak, ses kalitesini düşüren yazılımsal bir çözümdür.
Yanlış bilgi.. Demek istediğim tam olarak bu. Seninle tartışmak bile çok saçma..
 
Yanlış bilgi.. Demek istediğim tam olarak bu. Seninle tartışmak bile çok saçma..

Screenshot_5.png


SteelSeries benimle aynı fikirde olduğu için gerçekten de benimle tartışmanız çok saçma olurdu. Ben tartışmak için değil, yardım edebileceğim bir konuda doğru bilgi vermek için buradayım. Asıl yanlış bilgi, iddia ettiğiniz gibi SteelSeries Arctis'in yeni bir teknolojiyle üretildiğidir. Ortada yeni bir teknoloji falan yok. DTS Headphone:X yaklaşık 5 yıl önce çıkmış bir ses çıkışıdır, donanım değildir; kulaklığa üretim esnasında eklenmez. Örneğin, Logitech G430 2013 yılında Dolby 7.1 ses çıkışıyla piyasaya sürülmüştür. Bir süre sonra yazılım güncellemesiyle DTS Headphone:X ses çıkışı da eklenmiştir.

Screenshot_6.png


Buradan da göreceğiniz üzere biraz uğraşla istediğiniz kulaklıkta, istediğiniz virtual surround teknolojisini kullanabilirsiniz.
 
Söylemiş olduklarımdan bunu çıkarmanız da biraz tuhaf açıkçası.. Dediğim gibi sizinle tartışmak çok saçma fakat söyleyebileceğim son bir söz var. Cloud 2 için yapılan sponsorluk çalışmaları Arctis 5 için yapılmış olsaydı şuan bu tartışmayı yapıyor olmazdık.. Ayrıca forumda arasında bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olan kullanıcıların dahi önerileri Arctis 5 tarafında iken sizin Cloud 2 tavsiyesini "Doğru bilgi." adı altında veriyor olmanız, diğer kullanıcıların önerilerinin yanlış olduğunu ima etmeniz anlamına gelir.. Konu benim için kapanmıştır.
 
Arctis 5 çok daha rahattır. Ses kalitesi de daha iyi. Müzik ve oyun performansı dengeli. Cloud 2 ile karşılaştırılmaz. Arctis 3'ten de daha üstündür. Ürünleri mağazaların başlığa yazdığı şeylerle yargılayanlar anlayamaz. Bunu sanal 7.1 diye kötü olarak düşünmek saçmalıktır. Zaten bu fiyat seviyesinde gerçek 7.1 kulaklık yoktur. Bunlar benim kişisel önerilerim. Arctis 5 almak zorunda değilsiniz.
 
Özellikle ses gibi bir konuda öneriler ve kullanıcı deneyimleri doğru ya da yanlış bilgi olarak değil, subjektif görüş olarak değerlendirilir. Bu yüzden diğer kullanıcıların önerilerinin yanlış olduğunu ima etmem gibi bir durum söz konusu bile değil. Doğru bilgiden kastım sadece "yanlış bilgi" diye alıntı yaptığınız kısımla ve yeni teknoloji konusuyla ilgilidir.
 
Özellikle ses gibi bir konuda öneriler ve kullanıcı deneyimleri doğru ya da yanlış bilgi olarak değil, subjektif görüş olarak değerlendirilir. Bu yüzden diğer kullanıcıların önerilerinin yanlış olduğunu ima etmem gibi bir durum söz konusu bile değil. Doğru bilgiden kastım sadece "yanlış bilgi" diye alıntı yaptığınız kısımla ve yeni teknoloji konusuyla ilgilidir.

Abi sen bu konuda baya tecrübeli ve bilgilisin, üstünden kaç sene geçmiş olmasına rağmen ben cloud 2 almayı düşünüyorum. Sen me dersin bu konuya CS:GO icin sadece?
 

Geri
Yukarı