İnceleme HyperX Cloud 3 Wireless incelemesi

Giriş kısmı:
Evet dostum biliyorum, kendine her açıdan kusursuz bir kulaklık arıyorsun ve hangi kulaklığı beğenirsen beğen internette kullanıcı yorumlarına baktığında içindeki hevesi sömüren binlerce yorum görüyorsun. Siz internette kulaklık hakkında yorum aradığınızda hepsi aynı olmamakla birlikte çoğunlukla o marka veya modelle sıkıntı çekmiş insanların yorumlarını okuyorsunuz. Demek istediğim şey şu. Bu markalar hakkında sıkıntı çekmiş insanların internete dolaşan yorum sayısı, kulaklığı alıp sorunsuz kullanan insanlardan kat kat az. Kulaklığı sorunsuz kullanan kullanıcılar zaten buraya gelip bu kulaklık sorunsuz demez. Çünkü bunu belirtmeye ihtiyacı yok. Ama ben diyorum çünkü bir kulaklık hakkında 1 hafta araştırma yapılmaz. Ben yaptım siz yapmayın diye diyorum. Haliyle karar vermek çok zorlaşıyor. Fakat benim araştırmalarım sonucu HyperX markasının rezalet yazılımı dışında bir problemi olduğunu görmedim. 1 hafta araştırmama rağmen hemen hemen kötü yorumu çok az olan tek marka HyperX Ti. Bugün kafanızda soru kalmadan sizi bu forumdan yolcu edeceğim. Size diğer markalardan örnek vererek neden HyperX seçtiğimi belirtmek istersem; bu segmentteki Razer BlackShark V2 Pro'da kronik menteşe sorunu var. Ee? Sorun olabilir problem değil garantisi var dersenizde, Razer bunu kullanıcı hatası olarak görüyor ve garantiyi reddediyor. Bu sebepten ötürü paramla rezil olmamak adına bu modelden vazgeçtim. SteelSeries'te garip bir şekilde olumlu yorum kadar olumsuz yorumlara da denk geldim. Kuvvetle muhtemel olumsuz yorumların sahipleri kulaklıklarını EQ ayarı yapmadan kullandı ve SteelSeries'in yazılım avantajını kullanamayıp pişmanlık duydu. (düzenlendi)
SteelSeries benim için seçilebilir bir markaydı. Fakat mikrofon ve ses kalitesine takık biri olarak SS Arctis 7'nin mikrfon kalitesinin Arctis 3'ten berbat olması sebebiyle bu modelden soğudum. Tabii bu modelde yazılım sayesinde mikrofonunuzu da ayarlayabiliyorsunuz. Fakat bunlar oyuncu kulaklığı. Kullanan herkes bunları yapmak ve bilmek zorunda değil. Ayrıca kulak pedleri kulağıma olmuyordu. SS modelinde kulak pedleri 6x4 cm olduğu için kulaklarım tam sığmıyordu ve gereksiz pahalıydı

Kusursuz Kulaklık yoktur İhtiyaca göre Kulaklık Vardır
arkadaşlar bir kulaklık almak istediğinizde kendinize şu soruyu sorun. Ben bu kulaklığı nerede kullanacağım? Eğer cevabınız evden dışarı çıkmayıp sadece oyun, film, müzik ve sohbet içinse kulaklığınızda "Bluetooth" ve "chatmix" ayarı için fazladan 2 3K para ödemenize gerek yoktur. Ha dersiniz ki; ben bunu dışarıda kullanacağım kardeşim benim için olmazsa olmaz. O zaman anlarım. Fakat paranızı bunun gibi göz boyayıcı özellikler için harcamak bence pazarlama için yapılan algı mühendisliğine kapılmaktan başka bir şey değil. Yolunmak istemiyorsanız bu kararı iyi vermek gerekir. Sonuçta parayı sokaktan toplamıyoruz efendiler.

Gelelim HyperX Cloud 3 kablosuz kulaklığın özelliklerine
Daha ilk kutudan çıkarıp incelediğimde zaten o kaliteyi bana sonuna kadar hissettirdi. Kutudan bir taşıma kesesi, kalite kaddafi bir mikrofon, USB çeviricili tipc dongle, ve 20 25 cm tipc - tipc şarj kablosu. Bu bölümde eksileri sıralarsak eğer. Şarj kablosu USB-tipc olabilirdi. Her seferinde dongledeki çeviriciyi çıkarıp şarj kablosuna takmak ileride söküp takmaktan dolayı donglenin ucunu gevşetebilir bence. Aslında 120 saat ömrü olan kulaklığıda sık sık şarj etmezsiniz zaten. İnternette baktığım kadarıyla Cloud3 (W) donglesi satılmıyor. Zaten satılan başka dongleler bile minimum 1500LIRA onu alacağıma başka kulaklık alırım. Onun dışında portların girişleri gerçekten zor yani bayağı sağlam. Çekerken kablo elimde kalacak diye korkarak çektim. Port girişleri sandığınızdan daha sağlam onu söyleyebilirim. Kulaklığı taktığımda kulaklarım büyük olmasına rağmen kulağımın memesi dahil tamamını kapladı. Ölçtüm 7x5 cm genişliği var. Zaten kafanıza oturttuğunuz anda kulaklık kayboluyor. Gerçekten ergonomik bir kulaklık. Kaldı ki kafam ve kulaklarım büyük. Rahatlıktan yana ben sıkıntı çekmediysem emin olun kimse çekmez. Kulaklığı açtığımda bir bildirim sesiyle birlikye açıldı. Güç tuşuna bir kere basınca bir hanım abla bana şarjımı söyledi. Fakat bu Çinli Bluetooth bağlantı sesi olan abla gibi kalitesiz değil, bayağı birisi benimle konuşuyormuş gibi bir kalitedeydi. Bir de belirtmek isterim ki kulaklık elinize aldığınızda acaba sorunlumu diye düşünmeyin diye; kulaklığın boyut ayarlama kısımları bende yumşak yapıda. Kademe kademe sağlam çıt-çıt-çıt sesi yerine yumşak bir hissiyatla ayarlanıyor bu ileride bir problem teşkil eder mi bilmem.

Mikrofon kalitesi:
Gerçekten internette birçok testini izledim ve yapacak bir şey yok bu kadar pil ömrü için bir yerlerden kısmaları gerekti dedim ama fark ettim ki izlediğim hiçbir YouTube kanalı mikrofon ayarı yapmamış. Eğer denetim masası/ses kısmına girip mikrofonunuzun ses değerini 16bit 16000Hz'den 16bit 32000Hz(FM radyo kalitesi) çekerseniz, aradaki kalite farkını sesinizi kaydettiğinizde anlayacaksınız. İlk önceliğimi mikrofona veren biri olarak söyleyebilirim beni çok şaşırttı. HS80 kadar kaliteli bir sesi var mıdır bilmem ama ona çok yakın olduğunu rahatlıkla söylerim. LİNK MAVİ YAZIDA.
Cloud 3 Wireless Mikrofon Testi

Hoparlör kalitesi:
Dongleyi taktiğiniz an bağlanıyor ve bağlanır bağlanmaz bir şarkı açtım. Yazılımı yüklemeden önce default haliyle bir şarkı açtım ve sesinin gerçek hayatta birisi nasıl şarkı söylüyorsa o kalitede geldiğini fark ettim. Tabii ki hoparlörleride 16bit 48000Hz'den 24bit 48000Hz(SANILANIN AKSİNE 96000HZ ses kalitesini düşürür.)Çektim hoparlörü değiştirdiğinizde aradaki farkı pek anlayamazsanız da oyunlarda gerçekten fark ettiriyor. Valorant'ta test ettim ve 24 bite geçtiğinizde gerçekten başka bir seviye oluyor kulaklık. Fazladan alan derinliği ekliyor ve başta DVD kalitesinde kullanmaya alışıl olduğumdan alışması zor geldi. Ama kısa süre içinde adapte oldum ve beğendiğimi söyleyebilirim. Ha olmazsa olmaz bir özellik mi? Bence değil olmasa da olur. Ama HyperX'i oyuncu kulaklığı yapan zaten bu teknolojisi diye biliyorum. İnternette bu kulaklığın ses seviyesine oyuna girince düşüyor diyorlardı fakat ben hem kulaklığı hem de oyunu %50 tutmama rağmen gayet fazla geliyor. Sanırsam uygulamasında yaptırdığı driver güncellemesinde bu sorunu çözmüşler. GTA 5'te Windows'tan %30 sesle ve oyun içi SFX ayarı en kısıkta oynadım ona rağmen yüksekti. Yani bir endişeniz olmasın.

Bass, film ve müzik kalitesi:
Bu kısmı özellikle belirtmek istiyorum çünkü insanların bass eksik yorumlarına açıklık getirmem gerekiyor. Bunu yazarak açıklamak her ne kadar zor olasa da şöyle anlatabilirim; kulaklık müziklerde bassı hoparlörler titreyecek kadar vermiyor. Ama bu demek değil ki bass yok sırf oyun için üretilip tizzlere yükşenilmiş. Hayır bu kulaklıkta arabalarınızdaki gibi hoparlörleri titreten ve kulaklarınızı zıngırdatan bir bass yok. Fakat nasıl becermişlerdir bilmem. Filmlerde veya hikayeli oyunlarda patlayan bir bombayı gerçekten çok başarılı bir şekilde veriyor. Yani bomba patladığında o bombanın vurgusunu eksik bulmuyorsunuz. Üstüne üstlük rezalet olan yazılım programında kulaklığı tipc-tipc kablosunu bağlayarak yaptırdığı driver güncellemesinden sonra ses ve bass kalitesi ciddi seviyede yükseliyor. Açıkçası bir odyofil değilseniz bu kadar düşünmenize gerek yok gerçekten pişman etmiyor. İçimden "ah be biraz daha bass olsaydı keşke" dedirtmedi bana. Bu kulaklığı seçmemde sebep bu YouTuber'dir.

Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=zlaPIyirS3U&ab_channel=GadgetryTech
Bu videoda seçmekte zorlandığım Alpha Wireless ve Cloud 3'ün ses analizini yapıyor. Ve adını tam bilmesemde frekans ekranknda ki ideal frekans çizgisinin tam üstünden geçiyor. Yani bass mid ve tiz sesleri neredeyse idealliğe yakın bir yerden veriyor. Ve adım seslerinin duyulduğu orta seslerin Alpha Wireless'e kıyasla kusursuza yakın gösteriyor. (düzenlendi)Sesten anlayan bu YouTuber'e göre hikayeli oyunlardaki basslar bu kulaklıkta daha fazlaymış.

Çekim gücü:
Bir de son olarak belirtmek istediğim bir husus kulaklığın öyle garip bir çekim gücü var ki arada toplamda 7 duvar 1 gardrop ve kapı olmasına rağmen seste bozulma ve kısılma yapmadan çalışmasına devam etti. Eğer evinizin duvarları kale suru gibi değilse sizinkide benzer çekim gücü gösterecektir. Evimde bulunan her yere gitsemde çekim gücü düşmedi veya kopmadı gerçekten harip bir performans gösterdi. Bu açıdan sıkıntınız olmasın. Evet inceleme bu kadardı mikrofon testlerini de aşağıya bırakıyorum fikir olması adına. Kalın sağlıcakla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ondan bahsediyorum. Bende HS80 Wireless aldımda siparişi iptal edip onu mu alsam acaba? Emin olamadım.
Hocam teknolojik ürünlerin garantisi olmaz bildiğiniz gibi. Fakat bu ürün hakkında internette yazılımı dışında hiçbir sorun göremedim. Hs80in kronik sorunu olmasa onu alacaktım. Şanş işi biraz kafam büyük diyorsanız bunuda alabilirsiniz.

Giriş kısmına çok katılıyorum. Herkes her şeyi mi gömer ya? Mesela attığınız lınkteki kanalı kesfedene kadar Nova 7'yi çok istesem de almaya cesaret edemıyordum saçma kullanıcı yorumları sebebıyle. Bu arada da tabii bozuk gelen ve iadeye gıden 5-6 kulaklığım oldu, sadece zaman kaybı... Bu arada hayırlı olsun, güle güle kullanın. Hoş bir kullanıcı deneyımı aktarımı olmuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı