HyperX Cloud Alpha ve ASUS sonar DGX Discord sesin yankı problemi

gavenyz

Centipat
Eskiden kulak içi kulaklık kullanıyordum. Mikrofonuda eski bir mikrofonlu kulaklığımı masaya koyup sadece mikrofon girişini anakarta takıp o şekilde iletişim kuruyordum. Birkaç ay önce başlıkta belirttiğim ürünleri aldım fakat böyle bir problemle karşılaştım. Sadece Discord'da değil, oyun içi bas konuş, Teamspeak gibi programlarda'da oluyor.

PUBG'de araba sürerken, ateş ederken, karşımdaki kişi konuştuğunda sesi geri ona sekiyor.

Ses kartı sürücüsünde akustik eko iptalini açınca böyle bir sorun olmuyor fakat bu seferde kulaklık modundan 2 hoparlör moduna geçiyor ve hiçbir şekilde değiştirilmiyor. Sesler çok az geliyor. Vokal iptal etme, ton değiştirme, ekolu mikrofon gibi ayarlarda var fakat bunlar sadece mikrofonu değil kulaklığa gelen sesleri de değiştiriyor böyle olsun istemiyorum.

SS1.PNG

ss2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var yalnız ben DGX değil DSX kullanıyorum, senin menüden tek farkı akustik eko iptali yok, anladığım kadarıyla yazılımsal bir eko iptali gerçekleştirmemişler sadece hoparlör sesini azaltarak ekoyu iptal etmeye çalışmışlar, profesyonel bir çözüm değil çünkü ben kendim biraz ince ayar yaparak ta zaten ekoyu iptal edebiliyorum, ASUS'a bu konuyu yazdım bana sadece Discord'da mı yoksa diğer platformlarda da mı aynı sorunu yaşıyorsunuz diye yazmışlar, ben de tabii Steam'de de denediğimi ve aynı olduğunu söyledim cevap yazmadılar daha. Bence ses kartında Creative tercih etmeliydik öyle bir hataya düştük. Creative ben bildim bileli hoparlör ve ses cihazları üretiyor ASUS anakart üretiyor olabilir ama ses chiplerini sanırsam Creative'den tedarik ediyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı