İnceleme HyperX Cloud II Core Wireless

Merhabalar,

Ürünü 30 Eylül 2024 tarihinde 3.300 TL ödeyerek Amazon üzerinden satın aldım, Prime ile 1 Ekim'de elime ulaştı. Neredeyse 2 aydır kullanıyorum, deneyimlerimi sizlere de aktarmak istedim.

Satın Aldığım Link:

Akakçe Linki:

Kutu İçeriği:
  • Kulaklık
  • Mikrofon
  • USB Dongle
  • Şarj kablosu
  • Kullanım kılavuzları
Kutunun içerisinden kulaklığımızın kendisi, çıkartılabilir mikrofon, USB Dongle ve şarj kablosu çıkıyor. Kablonun bir ucu Type-C, diğer ucu USB. Type-C'yi kulaklığa, USB'yi adaptöre takarak rastgele bir adaptör ile şarj edebiliyorsunuz. Tam şarj ile 80 saat kullanım ömrü olduğu belirtilmiş ancak gün içerisinde çok saatlerce kullanmıyor oluşumdan olsa gerek, bu süre benim için zaman zaman uzayabiliyor da.

Kulaklığın üzerindeki butonlar:
  • Güç butonu
  • Mikrofon açma/kapatma butonu
  • Ses arttırmak/azaltmak için scroll
  • Mikrofon için 3,5 mm jak girişi
Güç butonuna birkaç saniye basılı tutarak kulaklığı açabiliyor ve kapayabiliyorsunuz. Bu sürenin şarj oranına göre değiştiği belirtilmiş, tam şarjda 3 saniyede açılıyor örneğin. Scroll ise bilgisayarınızın sesini açıp kapıyor, özel bir olayı yok. Mikrofon butonunun altına yerleştirilmiş.

Ergonomi ve Bağlantı
Uzun kullanımlarda kafayı birazcık ağrıtabiliyor, fazla hafif olmayan kafa bantsız modellerin genel bir sorunu diyebiliriz. Pedler ise deri, şahsen kendim uzun kullanımlarda kulaklarımda hissetmiyorum neredeyse. Terletme vs. ise yok, ki daha kış aylarındayız, yazın pedlerin deri olmasının ne kadar eksisini göreceğim bakacağız.

Bağlantı konusunda ise şu ana kadar bir anda kopma sorunu hiç yaşamadım, kulaklığı ilk aldığım zamanlar nasıl kullanacağımı çözemediğim için kendi kendime bağlantıyı kopardığım oldu yalnızca 1-2 kere.

Mikrofon Kalitesi
Kendi sesimi hiç dinlemedim ancak seste konuştuğum kimseden olumsuz bir geri dönüt almadım. Discord'da mikrofon sesim %85'te, hoparlör sesim ise son seviyede.

Uygulama - Sürücü
HyperX NGENUITY uygulamasıyla hem hoparlör, hem de mikrofon sesini ayarlayabiliyorsunuz. Scroll gibi aynı, bilgisayarın ses seviyesini ayarlıyor kurcaladığınız zaman. EQ ayarı yapabiliyor ve DTS açabiliyorsunuz bunların yanında. DTS'nin ne işe yaradığını hâlâ çözemedim ancak çok işe yarayan bir şey değil diye biliyorum, çok kafa yormadım dolayısıyla. EQ ayarını ise FxSound uygulaması üzerinden yaptım.

Sonuç olarak uygulama hakkında şahsi düşüncem: Olmasa da olurmuş, çok bir işe yaramıyor gördüğünüz gibi. Belirli, daha kapsamlı uygulamalar ve işletim sisteminizle yapabileceğiniz özellikleri barındırıyor tamamen.

Ekran görüntüsü 2024-11-30 022201.png

Ses Kalitesi
Şu anda bu makaleyi yazarken de kulaklık kafamda, sesinin abartıldığı kadar kısık olduğunu düşünmüyorum. Oyunlarda ses kasma performansı hakkında bilgim yok, ses kasabileceğiniz türden oyunlar oynamıyorum. Ki ses kasma performansıyla övülen bir model diye biliyorum.

53 mm sürücüler kullanılmış bunların yanında.

Genel Görüşler - Artılar ve Eksiler:

Artılar:

• Tam şarjda 80 saat gibi oldukça uzun bir süre kullanılabiliyor.
  • Pedler kulakları ağrıtmıyor.
  • Satın aldığımda çoğu kablolu model aynı fiyatta veya daha pahalıydı, zaman zaman girdiği indirimlerle fiyat avantajının olduğu söylenebilir.
  • Kendim hiç deneyimlemedim ancak ses kasma performansının güzel olduğu söyleniyordu yukarıda da belirttiğim gibi, dolayısıyla bunu da artılarına ekledim.
Eksiler:
  • Şarj kablosu bayağı kısa, adaptöre bağlayıp kulaklığı masaya koymak istediğimde bile yetmediği oluyor. Şarjda da kullanamıyorsunuz bu yüzden.
  • Uygulaması kullanışsız.
  • Uzun kullanımda kafayı ağrıtabiliyor, ki bunun kafa bantsız modellerin genel bir sorunu olabileceğini yine yukarıda belirttim.
Sonuç Olarak:
Ürünü ilk satın aldığımda muadillerine göre uyguna almıştım belirttiğim gibi ancak daha iki gün önce Cloud III Wireless modelinin 3.500 liraya düştüğünü gördüm, bitmeden onu tercih edebilirsiniz bu fiyat bandında kablosuz bir kulaklık arıyorsanız. Biterse de bu sıralar çok fazla kablosuz kulaklık indirimi görüyorum, herhangi birini yakalamaya çalışabilirsiniz aceleniz yoksa.

Saygılarımla.

Görseller:
WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.22_e69ea06a.jpg

WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.22_05b6c5df.jpg
WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.24_9646c809.jpg

WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.24_57864bbf.jpg
WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.23_2908153d.jpg
WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.23_555d01d6.jpg
WhatsApp Görsel 2024-11-30 saat 02.04.23_d28dfa53.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@Yunus Sarsılmaz Evet, memnunum.
Ekstra bir şey falan yapmadım aslında. EQ ayarıdır, carttır curttur incelemede ve yazdığım mesajlarda belirttim, bakabilirsin.
Küçük olması da şahsen beni rahatsız etmedi, ki o kadar büyük bi' kafam olduğunu söyleyemem. :D Kendi kulağıma tam oturdu.

İstersen kullandığım uygulamadaki EQ ayarlarımı paylaşabilirim. Ekstadan kastın başka şeylerse yine belirtebilirsin, cevaplarım.
Kulaklık geldikten sonra istesem sanırım daha sağlıklı olacak ayarlarını :D İlgin için teşekkür ederim.. Hangi oyunları oynuyorsun acaba ?

Arkadaşlar bu kulaklığı yeni aldım, Steelseries Arctis 1'den geçtim ancak kafama küçük geldi, zamanla esneme vs. yapar mı? İadeyle falan uğraşmak istemiyorum, üründen memnun kaldım yalnızca boyutları biraz düşündürdü.

Merhaba,

Ürünü 30 Eylül 2024 tarihinde 3.300 TL ödeyerek Amazon üzerinden satın aldım, Prime ile 1 Ekim'de elime ulaştı. Neredeyse 2 aydır kullanıyorum, deneyimlerimi sizlere de aktarmak istedim.

satın aldığım link:

Akakçe linki:

kutu içeriği:
  • Kulaklık
  • Mikrofon
  • USB dongle.
  • Şarj kablosu.
  • Kullanım kılavuzları.
Kutunun içerisinden kulaklığımızın kendisi, çıkartılabilir mikrofon, USB dongle ve şarj kablosu çıkıyor. Kablonun bir ucu Type-C, diğer ucu USB. Type-C'yi kulaklığa, USB'yi adaptöre takarak rastgele bir adaptör ile şarj edebiliyorsunuz. Tam şarj ile 80 saat kullanım ömrü olduğu belirtilmiş ancak gün içerisinde çok saatlerce kullanmıyor oluşumdan olsa gerek, bu süre benim için zaman zaman uzayabiliyor da.

kulaklığın üzerindeki butonlar:
  • Güç butonu.
  • Mikrofon açma/kapatma butonu.
  • Ses arttırmak/azaltmak için scroll.
  • Mikrofon için 3,5 mm jak girişi.
Güç butonuna birkaç saniye basılı tutarak kulaklığı açabiliyor ve kapayabiliyorsunuz. Bu sürenin şarj oranına göre değiştiği belirtilmiş, tam şarjda 3 saniyede açılıyor örneğin. Scroll ise bilgisayarınızın sesini açıp kapıyor, özel bir olayı yok. Mikrofon butonunun altına yerleştirilmiş.

ergonomi ve bağlantı
Uzun kullanımlarda kafayı birazcık ağrıtabiliyor, fazla hafif olmayan kafa bantsız modellerin genel bir sorunu diyebiliriz. Pedler ise deri, şahsen kendim uzun kullanımlarda kulaklarımda hissetmiyorum neredeyse. Terletme vs. ise yok, ki daha kış aylarındayız, yazın pedlerin deri olmasının ne kadar eksisini göreceğim bakacağız.

Bağlantı konusunda ise şu ana kadar bir anda kopma sorunu hiç yaşamadım, kulaklığı ilk aldığım zamanlar nasıl kullanacağımı çözemediğim için kendi kendime bağlantıyı kopardığım oldu yalnızca 1-2 kere.

mikrofon kalitesi
Kendi sesimi hiç dinlemedim ancak seste konuştuğum kimseden olumsuz bir geri dönüt almadım. Discord'da mikrofon sesim %85'te, hoparlör sesim ise son seviyede.

uygulama - sürücü
HyperX NGenuity uygulamasıyla hem hoparlör, hem de mikrofon sesini ayarlayabiliyorsunuz. Scroll gibi aynı, bilgisayarın ses seviyesini ayarlıyor kurcaladığınız zaman. EQ ayarı yapabiliyor ve DTS açabiliyorsunuz bunların yanında. DTS'nin ne işe yaradığını hâlâ çözemedim ancak çok işe yarayan bir şey değil diye biliyorum, çok kafa yormadım dolayısıyla. EQ ayarını ise fxsound uygulaması üzerinden yaptım.

Sonuç olarak uygulama hakkında şahsi düşüncem: Olmasa da olurmuş, çok bir işe yaramıyor gördüğünüz gibi. Belirli, daha kapsamlı uygulamalar ve işletim sisteminizle yapabileceğiniz özellikleri barındırıyor tamamen.

ses kalitesi
Şu anda bu makaleyi yazarken de kulaklık kafamda, sesinin abartıldığı kadar kısık olduğunu düşünmüyorum. Oyunlarda ses kasma performansı hakkında bilgim yok, ses kasabileceğiniz türden oyunlar oynamıyorum. Ki ses kasma performansıyla övülen bir model diye biliyorum.

genel görüşler - artılar ve eksiler:

Artılar:

• Satın aldığımda çoğu kablolu model aynı fiyatta veya daha pahalıydı, zaman zaman girdiği indirimlerle fiyat avantajının olduğu söylenebilir.
  • Kendim hiç deneyimlemedim ancak ses kasma performansının güzel olduğu söyleniyordu yukarıda da belirttiğim gibi, dolayısıyla bunu da artılarına ekledim.
eksiler:
  • Şarj kablosu bayağı kısa, adaptöre bağlayıp kulaklığı masaya koymak istediğimde bile yetmediği oluyor. Şarjda da kullanamıyorsunuz bu yüzden.
  • Uzun kullanımda kafayı ağrıtabiliyor, ki bunun kafa bantsız modellerin genel bir sorunu olabileceğini yine yukarıda belirttim.
sonuç olarak:
Ürünü ilk satın aldığımda muadillerine göre uyguna almıştım belirttiğim gibi ancak daha iki gün önce Cloud III Wireless modelinin 3.500 liraya düştüğünü gördüm, bitmeden onu tercih edebilirsiniz bu fiyat bandında kablosuz bir kulaklık arıyorsanız. Biterse de bu sıralar çok fazla kablosuz kulaklık indirimi görüyorum, herhangi birini yakalamaya çalışabilirsiniz aceleniz yoksa.

Saygılarımla.

görseller:

Merhaba. Bugün aynı kulaklığı aldım dediğiniz gibi kafa bantlı başka bir kablolu kulaklıktan geçtim ve açıkçası takar takmaz ağrı yapmaya başladı ve iade de etmek istemiyorum. Zamanla alışabilir miyim sizce? Yani alışılabilecek bir şey mi ya da ileride kafama zarar verir mi kafamdan hiç çıkarmadan kaç saate kadar kullanmalıyım? Kaç saatte bir ara vermeliyim? İleride sorun olmaması açısından sizce? Bilemedim bu yüzden size sormak istedim normal Cloud 2 almayı düşünüyordum ama kafa bandı sanırım ikisinde de aynı kullanılmış diye bunu tercih etmiştim. Biraz zaman geçmiş konudan ama yorum yaparsanız sevinirim bir memnun musunuz hala? Onu da belirtirseniz süper olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanla alışabilir miyim sizce? Yani alışılabilecek bir şey mi?
Önceki mesajlarımda da dediğim gibi şahsen ben devasa bir kafaya sahip olmadığım için anında alıştım, başkalarında bu durumun nasıl işleyeceği hakkında bir şey diyemeyeceğim maalesef.

İleride kafama zarar verir mi? Kafamdan hiç çıkarmadan kaç saate kadar kullanmalıyım? Kaç saatte bir ara vermeliyim?
Ayrıca konu açmanı öneririm bu sorular hakkında. Ben herhangi bir alışma sürecinden geçmediğim için istersem ara vermeden, saatlerce kullanabiliyorum ürünü.

Memnun musunuz hala?
Evet, müzik performansından hâlâ memnunum. Oyun oynamadığımı da belirtmiştim.

Merhabalar,

Satın Aldığım Link:

Akakçe Linki:

Kutu İçeriği:
  • Kulaklık
  • Mikrofon
  • USB Dongle
  • Şarj kablosu
  • Kullanım kılavuzları
Kutunun içerisinden kulaklığımızın kendisi, çıkartılabilir mikrofon, USB Dongle ve şarj kablosu çıkıyor. Kablonun bir ucu Type-C, diğer ucu USB. Type-C'yi kulaklığa, USB'yi adaptöre takarak rastgele bir adaptör ile şarj edebiliyorsunuz. Tam şarj ile 80 saat kullanım ömrü olduğu belirtilmiş ancak gün içerisinde çok saatlerce kullanmıyor oluşumdan olsa gerek, bu süre benim için zaman zaman uzayabiliyor da.

Kulaklığın üzerindeki butonlar:
  • Güç butonu
  • Mikrofon açma/kapatma butonu
  • Ses arttırmak/azaltmak için scroll
  • Mikrofon için 3,5 mm jak girişi

Ergonomi ve Bağlantı

Mikrofon Kalitesi

Uygulama - Sürücü
HyperX NGENUITY uygulamasıyla hem hoparlör, hem de mikrofon sesini ayarlayabiliyorsunuz. Scroll gibi aynı, bilgisayarın ses seviyesini ayarlıyor kurcaladığınız zaman. EQ ayarı yapabiliyor ve DTS açabiliyorsunuz bunların yanında. DTS'nin ne işe yaradığını hâlâ çözemedim ancak çok işe yarayan bir şey değil diye biliyorum, çok kafa yormadım dolayısıyla. EQ ayarını ise FxSound uygulaması üzerinden yaptım.

Ses Kalitesi

Genel Görüşler - Artılar ve Eksiler:

Artılar:

Eksiler:
Sonuç Olarak:

Saygılarımla.

Görseller:
Merhaba. Ben de bu kulaklığı araştırıyorum ama ne kadar arasam da 2 özelliğinden emin olamadım

Bluetooth ile telefona bağlanabilir miyim?

Aktif gürültü engellemesi ANC var mı varsa performansı nasıl?

Bunlar hakkında bilgilendirebilir misiniz?

Merhaba @Miyezbi,

ANC hakkinda bir fikrim yok. Bluetooth ozelligi olmadigina ise eminim ancak kullanmanin bir yontemi vardir belki, arastirmak lazim. Kulakligi bilgisayar basinda kullandigim icin benim hic bakmam gereken konular olmadi bunlar ne yazik ki.

@Yunus Sarsılmaz evet, memnunum.
Ekstra bir şey falan yapmadım aslında. EQ ayarıdır, carttır curttur incelemede ve yazdığım mesajlarda belirttim, bakabilirsin.
Küçük olması da şahsen beni rahatsız etmedi, ki o kadar büyük bi' kafam olduğunu söyleyemem. :D kendi kulağıma tam oturdu.

İstersen kullandığım uygulamadaki EQ ayarlarımı paylaşabilirim. Ekstadan kastın başka şeylerse yine belirtebilirsin, cevaplarım.

Aynı kulaklığa sahibim EQ ayarınızı alabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı