HyperX Genesis bozuldu yerine hangi RAM'i almalıyım?

Engin Yaman

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.
ASUS P8H61 M le USB 3.0 anakarta sahi̇biṙm.
Kasamda 2 adet;

4 GB Kingston HyperX genesis DDR3 1600 MHz CL9 1.65V 240 Pi̇n DIMM RAM vardi bozuldu.
Aşağida beli̇rtti̇ği̇m RAM'lardan hangi̇si̇ni̇ alirsam herhangi bir sorun yaşamam?

1- 4 GB HyperX Fury DDR 3 1600 MHz CL10 240 Pi̇n
2- 4 GB HyperX Savage DDR 3 1600 MHz CL9 240 Pi̇n
3- 4 GB HyperX Fury DDR 3 1866MHz CL10 240 Pi̇n

Biri CL9 birisi CL10.
Bendeki 1.65 V diğerleri 1.50 V

Bir de beni̇m maki̇na 16 GB'a kadar destek veri̇yor 2 adet 8 GB'lik da alabi̇li̇ri̇m. Yardimci olursaniz çok sevi̇ni̇ri̇m.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız bu ise, en fazla 1333MHZ bellek desteğine sahip. Yani hangi seçeneği alırsanız alın 1333MHZ'den yukarı çalışmayacaklardır.

Tavsiyem 2. seçeneği alıp 1333MHZ'de düşürebildiğiniz kadar düşük CL değerine ayarlayıp kullanmanızdır.

Anakartınız bu ise, en fazla 1333MHZ bellek desteğine sahip. Yani hangi seçeneği alırsanız alın 1333MHZ'den yukarı çalışmayacaklardır.

Tavsiyem 2. seçeneği alıp 1333MHZ'de düşürebildiğiniz kadar düşük CL değerine ayarlayıp kullanmanızdır.
kendi içindeki ram 1600 mhz senelerce böyle kullandım nasıl düşürecem ki ?

kendi içindeki ram 1600 mhz senelerce böyle kullandım nasıl düşürecem ki ?
Muhtemelen anakart kendisi otomatikmen ya 1333'e ya da 1066'ya düşürmüştür.

Biostan bellek frekansını ve CL değerlerini ayarlayabilirsiniz.

Belleğinizin şuanda kaç MHZ hızda çalıştığını öğrenmek için CPU-Z programını indirip memory sekmesinin ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

Muhtemelen anakart kendisi otomatikmen ya 1333'e ya da 1066'ya düşürmüştür.

Biostan bellek frekansını ve CL değerlerini ayarlayabilirsiniz.

Belleğinizin şuanda kaç MHZ hızda çalıştığını öğrenmek için CPU-Z programını indirip memory sekmesinin ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?
ddddd.jpg

söylediğiniz 2. seçeneğe baktım şu an satış yok 16 gb ram takabilir miyim peki voltajla cllerin farklı olması çok sıkıntı çıkartır mı ?
Farklı cl ve frekans değerlerinde olması uyumsuzluk problemi yapabiliyor. O yüzden bellek alırken ikisini de aynı bellekten sipariş verin.

Bu bellekten 1 tane veya 2 tane alıp kullanabilirsiniz. Fiyatı muadillerine göre daha uygun.

Ayrıca belleğinizin arızalı olduğunu nasıl anladınız, emin misiniz?

Farklı cl ve frekans değerlerinde olması uyumsuzluk problemi yapabiliyor. O yüzden bellek alırken ikisini de aynı bellekten sipariş verin.

Bu bellekten 1 tane veya 2 tane alıp kullanabilirsiniz. Fiyatı muadillerine göre daha uygun.

Ayrıca belleğinizin arızalı olduğunu nasıl anladınız, emin misiniz?
sürekli mavi ekran hatası alıyorum memory ile başlayan memtest yap dediler yaptıktan sonra kırmızı yazılar çıktı bozuk dediler..
memtest.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı