HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless v4.1.0.7 güncellemesi sonrası performans ve aydınlatma sorunları

RoXaR

Kilopat
Merhabalar. Yıllardır HyperX markasını severek kullanan sıradan bir oyuncuyum. Bu markayı sevmemden ötürü tüm ekipmanlarımı; klavyemi, mouse'umu, kulaklığımı bu markadan seçtim ve güvendim. Fakat destek anlamında bu markanın yetersiz olduğu kanaatindeyim. Çünkü şu an bu yaşadığım sorundan ötürü bir destek sayfası göremiyorum, gördüğüm destek sayfası da güzelim ülkem Türkiye'ye destek vermiyor. Her neyse, gelelim sorunumuza. Arkadaşlar, geçenlerde (yaklaşık 1 hafta kadar önce) HyperX NGENUITY adlı uygulamadan bildirim geldi ve firmware güncellemesi gerekli dedi. Neyse, hem klavyemin hem mouse'umun hem de kulaklığımın güncellemelerini yaptım fakat sonrasında fazlaca sorunlar çekmeye başladım. Sadece ve sadece mouse'umda bu sorunu çekiyorum. Sorun da şu: Mouse'umu ekran üzerinde oynatırken sanki takılıyor hissi vardı. Şimdi diyeceksiniz, bu mouse kablosuz bir mouse olabilir falan, evet olabilir fakat bendeki sorunda sanki mouse'un "Hertz" değeri düşüyor gibiydi. Anlık böyle 3 veya 4 saniye düşüyor ve sonrasında eski hâline dönüyor. Bu sorunlar ilk başta azdı fakat sonrasında artmaya başladı. Güncellemenin sürümü: Firmware v4.1.0.7. Ben FPS oyunları oynayan bir insanım. Oyunculuk hayatımın neredeyse tamamına yakını FPS oyunları ile geçti. Bu mouse'u da hafif ve kablosuz olduğu için aldım ama bir güncelleme ile mouse'u kullanılmaz hâle getirdiler. Sadece sorun bu da değil... Başka bir sorun ise aydınlatmada ve uygulama ile arasındaki iletişimde. Yani kastım şu: Ben atıyorum, "wave" efektini seçtim diyelim, o renkler arasındaki geçişler donarak ilerliyor, kasıyor. Düz renk seçiyorum, rengi ilk başta hafızaya atıyor sonrasında düz beyaz renge geçiyor. Bilgisayarı atıyorum açtığımda, mouse'u da açtığımda (alt tarafındaki düğmeden açıyorum) Windows'dan gelen 800 dpi pop-up (bildirimi) falan, bunların hepsi bu güncellemeden sonrasında oldu. İletişime geçebilecek bir yer yok, hep yabancı uyruklu, onlara da ulaşabileceğimden emin değilim. En son dayanamadım, HyperX Türkiye'nin resmî Instagram hesabına durumu anlattım, kara kara dönüş yapmalarını bekliyorum. Bir markaya güvendik, sırtımızı dayadık, her şeyi o markadan aldık ama o marka biz oyuncuları bu şekilde mağdur etti. Umarım hatalarını düzeltirler ki dediğim gibi sevdiğim bir marka ve ekipmanları da bir hayli kaliteli. Ucuz şeyler değil bunlar yani 5 ay kullanıp atacaksam bir anlamı yok. Bu konu ile ilgili Türkiye'de bir şikâyet bulamadım. Reddit'te bir kullanıcının da aynı sorunu yaşadığını fark ettim fakat sorun güncellemedeymiş. Umarım sesimi duyurabilirim. Yine dediğim gibi ucuz oyuncaklar değil bunlar. Ayrıca şunu da söyleyeyim merak edenlere, güncellemeler kulaklık ve klavyeye de geldi. Origins 65 klavyemde ne efekt geçişlerinde ne de yazılımı ile iletişiminde hiçbir sorun yok, aynı şekilde Cloud 3 kulaklığımda da. Sadece mouse'umda sorun var. Benimle aynı sorunu yaşayan var mı? Varsa bu anlamda beraber olmamız gerekli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı