İnceleme HyperX Pulsefire Haste

Merhaba arkadaşlar, bu forumda F/P bandında adı çok konuşulan fakat detaylı bir şekilde incelemesi yapılmayan bir fare hakkında sizlere incelememi sunmak istiyorum.

Ben hayatta hiç beyaz fare sahibi olmadım ve hiç beyaz fare de kullanmadım, bu sebep dolayısıyla da bu ürünün Beyaz/Pembe rengini tercih etmek istedim.

Ürünümüzün fiyatına gelecek olursak Amazon.com.tr üzerinde şuan fiyatı 499TL. Renk seçeneklerimiz ise şu şekilde; Siyah, Siyah/Kırmızı ve Beyaz/Pembe olmak üzere toplamda 3 adet renk seçeneği mevcut. Nedendir bilinmez fakat Amazon Siyah/Kırmızı rengini sitesinde 911TL'ye satarken İtopya kendi sitesinde 505TL'ye satıyor, renk nadirliğinden midir bilemedim fakat biraz garip bir olay olmuş.

İlk başta farenin özelliklerinden bahsetmek istiyorum;

-Son derece hafif altıgen tasarım.
-HyperFlex USB Kablo.
-Toza karşı dayanıklı ve 60milyon tıklama ömürlü TTC altın mikro anahtarlar.
-Yüzde yüz saf PTFE kızaklar.
-HyperX NGENUITY Yazılımı ile kişiselleştirilebilir.
-Pixart 3335 Sensör. (16.000DPI)


Dilerseniz şimdi de faremizin kutusuyla başlayalım.

1.jpg


Oldukça basit ve fazla detaya girmeyen bir kutu tasarımıyla karşılaşıyoruz. Kutunun üstünde İngilizce "ultra-lightweight", Fransızca "ultralegèr" yani Türkçe meali "ultra-hafif" olan yazılar var, onun hemen altında da 60gram ağırlığında olduğu, HyperFlex Kablo yapısına sahip olduğu ve 16.000 DPI değerlerine kadar ulaşan Pixart3335 Sensör kullanıldığı bilgileri de yer verilmiş. Onun hemen altında ise Hyperx'in özelleştirme programı olan NGENUITY desteklediği ve RGB ışıklandırmaya sahip olduğu, faremizin 2 yıl garantili olduğu söylenmiş ki artık neredeyse marka tüm farelerde garanti süresi 2 yıl. PC, PS5/PS4, XBOX X|S ve XBOX One cihazlarında kullanılabileceği belirtilmiş.

Şimdi de kutu içerisinden bizleri neler karşılıyor bunlara göz atalım.

2.jpg



Kutu içeriğimiz şöyle;
-Faremiz (tabii ki),
-Grip tapelerimiz,
-Skatezlerimiz,
-Hızlı kullanım kılavuzumuz,
-Ve sorun çıkması adına HyperX tarafından destek alabileceğimizi belirten bir kağıt.

Özellikle belirtmek istiyorum ki, şu ana kadar kullanmış olduğum farelerin hiçbirinin içerisinden yedek skatez çıkmadı ve bu beni çok mutlu etti. Bu fiyat bandında kutu içerisinin bu kadar zengin olması beni çok tatmin etti.

Faremizin tasarımıyla ve malzemesiyle devam edelim;

3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg


Şunu söylemeliyim ki gerçekten çok hoş ve narin bir görüntüsü var, Beyaz/Pembe rengi birbirini çok güzel tamamlıyor ve ortaya mükemmel bir görüntü çıkıyor. Delikli bir yapıya sahip olması da gerçekten eli terleyen insanlar için bana kalırsa bir avantaj, fakat Tripofobisi olan insanlar için aynı söylemde bulunamayacağım (Tripofobisi olan arkadaşıma bu fareyi gösterdikten sonra neredeyse kriz geçirecekti). Malzeme kalitesi ise çok iyi, farenin üstüne bayağı bir güç uygulamama rağmen kırılacakmış hissiyatı almadım, bu fiyat bandında malzeme kalitesi gayet başarılı. Bu farede ışıklandırmamız ise sadece scroll üzerinden sağlanıyor, onun dışında farenin herhangi bir yerinde ışıklandırma bulunmuyor.

Kabloya gelecek olursak da, yapısı neredeyse bir paracord kablo gibi. Çok hafif, sanki fare kablosuz gibi. Bundan önce DeathAdder V2 modelini kullanıyordum ve kablosu hyperflex kablosu olmasına rağmen ağır geldi, bu sebep dolayısıyla da Glorious Mouse Bungee almıştım fakat bu farede kullanmasam da olurmuş çünkü kablonun ağırlığını zerre hissetmiyorum.

Skatez kalitesi ise muazzam, tek kelimeyle mousepadim üzerinde (Steelseries QCK Edge Large) yağ gibi kayıyor, fareyi sola veya sağa çok hafif bir güçle ittirdiğim zaman bile kayıyor bu benim için çok büyük bir artı.

Faremizde TTC Golden Micro Switch kullanılıyor ve 60 milyon tıklama ömrü var. Ben şahsen farede sol ve sağ tıka basacaksam bastığımı hissetmem lazım (blue switch klavye gibi, bastığım zaman o tuşu hissetmem lazım) ve bu da benim ihtiyacımı karşılıyor, yüksek ses sevmeyenler için rahatsız edici olabilir çünkü click sesleri biraz yüksek.

Scroll ise çevirirken ses yapmıyor (Berk rip Tepe'nin yayınlarını izleyenler bilir tekerleği çevirince çok ses geliyor) ve bu da benim için artı çünkü ben scrollda ses sevmeyen birisiyim. Fareyi salladığım zaman herhangi bir şekilde scrolldan ses gelmiyor ve oynama yapmıyor. Yeni nesil farelerin scrollarında tozlanma olması sebebiyle çalışmama veya oyun içi zıplama yapıyor deniliyor fakat ben bu sorunları kullandığım hiçbir farede yaşamadım, uzun kullanım testinden sonra da sizlere bunun bilgisini paylaşacağım.


Faremizin aydınlıkta ve karanlıkta görüntüsü de bu şekilde;
11.jpg
12.jpg

Karanlık bir ortamda çok güzel bir görüntüsü var ama ışıklandırması sadece scrollda olduğu için ışıklı ürün sevenleri aydınlık bir ortamda pek fazla tatmin etmeyebilir.


Gelelim faremizin hangi tutuş şekilleri için uygun olabileceğine;
8.jpg
9.jpg
10.jpg

Fotoğraflardaki tutuş şekilleri sırasıyla; Palm, Claw ve Fingertip

El boyutlarım 19.5/9.5

Ben Palm şeklinde kullanıyorum ve elime tam oturdu, hiçbir şekilde parmaklarımda taşma vs. gibi bir durum olmadı. Claw ve Fingertip tutuşlar için de yapısı gayet uygun, çoğu el boyutuna uyuyor ama fazla küçük eller için Palm tutuşu sorun yaratabilir.


Gelelim oyun içi performansına;

Ben genelde FPS oyunları oynayan birisiyim ve fareyi toplamda 4 farklı oyunda test ettim, bu fareden önce de kullandığım DeathAdder V2 ile karşılaştırma yapacağım. Test ettiğim oyunlar;

-CSGO
-CS 1.6
-Osu
-Valorant

DA V2 ile karşılaştırma yapacak olursam, bu farenin hissiyatı DA V2'ye göre daha iyi. Neden diye soracaksanız nedenini inanın ben de bilmiyorum .DA V2'nin yazılım programı (Razer Synapse 3) üzerinden bildiğiniz gibi LOD ayarı yapılabiliyor (sensör sayesinde, her sensörde bu ayar yapılamamakta), toplamda da DA V2 için 3 tane ayar var (Assymetric cut-off'dan bahsetmiyorum); 1mm, 2mm ve 3mm. Bu üç ayar sayesinde LOD ayarlanabiliyordu ama ben şöyle bir şey keşfettim, bu üç ayarın hissiyatlarının hepsi farklıydı. 1mm yapınca fare daha hızlı oluyordu, 2mm yapınca farenin tepkime süresi bir tık daha artıyordu oluyordu ve 3mm yapınca da 1mm ve 2mm'nin karışımı gibi bir şey oluyordu, dolayısıyla bu durum da beni fazlasıyla rahatsız ediyordu. Bu sebep dolayısıyla da fareyi satmaya karar vermiştim zaten, ama Pulsefire'de LOD ayarlanmadığı için böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Sensör bizlere toplamda maksimum 16.000DPI, 400IPS ve 40G ivme sunuyor ki bu fiyat bandında gayet güzel değerler. Oyun içi low ve high sens testi uygulamadım, fareyi olabildiğince çok hızlı döndürmeye çalıştım ve oyun içi herhangi bir takılma yaşamadım. Yani gerek low sens kullananlar olsun gerek high sens kullananlar olsun oyun içi ani dönüşler (flick vs.) atarken takılma sorunu yaşamayacaklar.


Şimdi de NGENUITY yazılımına bir gözatalım;

Uygulama Microsoft Store üzerinden indiriliyor, uygulamayı açtığımız zaman ise ilk olarak bizleri böyle bir ekran karşılıyor;
13.png

Bu sayfada yapabileceğimiz ayarlar;
-Renk efektleri ayarlama
-Opaklık (bir nevi parlaklık) ayarlama
-Renk ayarı

Renk efektleri kısmında da toplamda ekleyebileceğimiz 3 efekt var, bunlar;
14.png


-Sabit Renk
-Renk Döngüsü
-Nefes Alma Efekti

Buradan efektleri eklediğimiz zamansa direkt olarak bu efektlerin ayarları karşımıza çıkıyor ve bu şekilde üzerinde düzenleme yapabiliyoruz.

Buttons sayfamız ise şu şekilde;
15.png

İlk başta nasıl kullanabileceğimi anlamadım fakat sonrasında jeton düştü :). Ekranda görülen resimlerdeki butonlara tıklayarak ayarlamaları yapabiliyoruz, fotoğrafta da görebileceğiniz üzere ben DPI tuşunu ve farenin solda bulunan arkadaki tuşunu devre dışı bıraktım, gayet kolay bir şekilde ayarlanması yapılıyor.



Ve son olarak da Sensor sayfamıza gelelim;
16.png

Bu sayfada maksimum 5 adet seviye ekleyebiliyoruz, minimum 200DPI ve maksimum 16.000DPI ayarlayabiliyoruz. DPI aralığımız ise 100 (200-300-400-...16.000 şeklinde ilerliyor).

Son olarak da sağ üstte Brightness, Polling Rate ve Presets yazan ayarlar da şu şekilde;

-Brightness: Parlaklık ayarı (ilk sayfadaki opacity gibi)
-Polling Rate: HZ ayarı (1000, 500, 250 ve 125 şeklinde)
-Presets: Buradan da farklı profiller oluşturabiliyorsunuz.

Ayarların hepsini yaptıktan sonra sağ altta bulunan "Save to Mouse" butonuna tıkladıktan sonra programı kapatsak bile ayarlar yerleşik belleğe kaydedildiği için herhangi bir sorun oluşturmuyor.


Şimdi gelelim bu farelerin bana kalırsa artılarına ve eksilerine;


+ Hafif
+ Kaliteli sensör
+ Ele oturuyor
+ Güzel uygulama
+ Fiyatına göre kutu içeriği çok zengin
+ Harika skatezler
+ Kendini hissettirmeyen kablo

- Fare rengine göre grip tape renkleri de değişebilirdi (beyaz fareye siyah renk çok kaba duruyor)
- Işıklandırması bazı kullanıcılar için yetersiz gelebilir
- Yazılımını keşke site üzerinden indirebilsek
- Bazı renk efektlerinde renkler arası geçiş efekti kötü gözüküyor, sanki kasarak değişiyormuş gibi


Değerli vaktinizi ayırıp incelememi okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim, sizler bu fare hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Detaylı inceleme için teşekkürler.
Ben daha önce Amazon üzerinden hiç alışveriş yapmadım. Ne gibi bir süreci var?
Farenin yazılımını Microsoft Store'dan indirme şansım yok. Onun yerine yazılımın ismini tarayıcıda aratınca çıkan sitelerin birinden indirsem sorun olur mu?
Son sorum ise aşağıda linkini vereceğim konuda alıntı yaptığım üye HyperX ürünlerin garantisinin muhattabı olmadığını belirtmiş. Burada ise kutu içeriğinde destek alabileceğimizi söyleyen bir kağıt çıkıyormuş. Bahsi geçen üye nasıl destek alamadı acaba?

 
Detaylı inceleme için teşekkürler.
Ben daha önce Amazon üzerinden hiç alışveriş yapmadım. Ne gibi bir süreci var?
Farenin yazılımını Microsoft Store'dan indirme şansım yok. Onun yerine yazılımın ismini tarayıcıda aratınca çıkan sitelerin birinden indirsem sorun olur mu?
Son sorum ise aşağıda linkini vereceğim konuda alıntı yaptığım üye HyperX ürünlerin garantisinin muhattabı olmadığını belirtmiş. Burada ise kutu içeriğinde destek alabileceğimizi söyleyen bir kağıt çıkıyormuş. Bahsi geçen üye nasıl destek alamadı acaba?

Merhabalar, ne demek zaman ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim.
Amazon üzerinden alışveriş gerçekten çok rahat, hafta içi ürün satın alımınızda birkaç gün sonrasında ürün kargolanıyor ve iade süresi 1 ay (ki çoğu sitede bu süre 14 gün), bu sebep dolayısıyla da Amazon'dan alışveriş yaparken hiçbir sorun yaşamadım.
Araştırmalarıma göre bu program sadece Windows 10 sürümünde çalışıyor, internetten herhangi bir yerden indirirseniz program düzgün çalışmayabilir ve ben de bu sebepten dolayı programın sadece Microsoft Store üzerinden indirilmesine karşı çıkmıştım.
Bu konu hakkında tam bilgim yok ama araştırmalarıma göre HyperX'in distribütörü Endeks Bilişim olarak gözüküyor, çıkan kağıtta ise HyperX'in kendi sitesinden yardım alabileceğiniz söyleniyor. Ürünü Amazon'dan alırsanız üründe sorun çıkması dahilinde sizlere yardımcı olacaklarını düşünüyorum o yüzden kafanıza takmayın.

Destek alabileceğiniz sayfa burası olarak gözüküyor fakat Avrupa'da kullanılan bir telefon numarası olmadığı için site içerisinden sohbet ve mail yolu seçenekleri sunulmuş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırmalarıma göre bu program sadece Windows 10 sürümünde çalışıyor, internetten herhangi bir yerden indirirseniz program düzgün çalışmayabilir ve ben de bu sebepten dolayı programın sadece Microsoft Store üzerinden indirilmesine karşı çıkmıştım.

Bu tarz mouse programlarında geriye uyumluluk olması çok önemli bence. Sistemim eski olduğu için Windows 7 kullanıyorum ve dolayısıyla programı indirsem bile kuramadım. Bunu önemseme sebebim bu farenin bazen yaşadığı sensör sorunu yüzünden firmware update yapması gerekiyormuş. Program kurulduğu zaman bu güncellemeyi yaptığını okudum. Yani ben kuramadığım için problem yaşama ihtimalim var maalesef.
 
Bu tarz mouse programlarında geriye uyumluluk olması çok önemli bence. Sistemim eski olduğu için Windows 7 kullanıyorum ve dolayısıyla programı indirsem bile kuramadım. Bunu önemseme sebebim bu farenin bazen yaşadığı sensör sorunu yüzünden firmware update yapması gerekiyormuş. Program kurulduğu zaman bu güncellemeyi yaptığını okudum. Yani ben kuramadığım için problem yaşama ihtimalim var maalesef.
Evet haklısınız geriye dönük olması önemli. Az önce son firmware sürümünü kurmayı denedim fakat NGENUITY programı açıkken nedense güncellemeyi başlatır başlatmaz hata verdi, programı kapatıp güncellemeyi denediğim zamansa başarılı bir şekilde güncellendi.
 
Evet haklısınız geriye dönük olması önemli. Az önce son firmware sürümünü kurmayı denedim fakat NGENUITY programı açıkken nedense güncellemeyi başlatır başlatmaz hata verdi, programı kapatıp güncellemeyi denediğim zamansa başarılı bir şekilde güncellendi.

Programı kapatıp tekrar açarak mı denediniz? Yoksa program kapalıyken güncellemenin bir yolu mu var?
 
Programı kapatıp tekrar açarak mı denediniz? Yoksa program kapalıyken güncellemenin bir yolu mu var?
Hayır, yazılım açıkken HyperX'in sitesinden indirdiğim Firmwareyi yüklemeye çalıştığım zaman yüklenmedi fakat, yazılım kapalıyken Firmwareyi yüklemeye çalıştığım zaman herhangi bir sorun yaşamadan yükledim.
 
O halde farenin donanım güncelleme yazılımı ile fare üzerinde ayarlama yapmayı sağlayan NGENUITY yazılımı birbiriyle alakasız. Ben NGENUITY ile onun birleşik olduğunu zannediyordum ve hatta içinde beraber geldiğini sanıyordum. Peki donanım güncelleme yazılımının Windows sürümü ile bir bağlantısı var mı? Şu an indirmeyi denedim ve haliyle farenin bağlı olmadığını yazıyor ama en azından açılıp açılmadığını gördüm. Bu sayede fareyi almak konusunda bir engel kalmadı sanırım.

1.jpg

Peki benim açamadığım yazılım üzerinden önemli bir ayarlama yapılıyor mu? Mesela farenin varsayılan tarama oranı 1000Hz olarak mı ayarlanmış durumda? Ayrıca DPI tuşunun varsayılan atama değerleri nedir? Önceki faremde 400-800-1600-3200 olarak default ayarı vardı.

Eğer default ayarlar konusunda bir sorun varsa ve illa değiştirmem gerekiyorsa farenin dahili belleğine kaydetme olayı işime yarayacaktır. Zira fareyi Windows 10 yüklü başka bir bilgisayarda ayarlayıp kaydetme olanağım mevcut.
 
O halde farenin donanım güncelleme yazılımı ile fare üzerinde ayarlama yapmayı sağlayan NGENUITY yazılımı birbiriyle alakasız. Ben NGENUITY ile onun birleşik olduğunu zannediyordum ve hatta içinde beraber geldiğini sanıyordum. Peki donanım güncelleme yazılımının Windows sürümü ile bir bağlantısı var mı? Şu an indirmeyi denedim ve haliyle farenin bağlı olmadığını yazıyor ama en azından açılıp açılmadığını gördüm. Bu sayede fareyi almak konusunda bir engel kalmadı sanırım.


Peki benim açamadığım yazılım üzerinden önemli bir ayarlama yapılıyor mu? Mesela farenin varsayılan tarama oranı 1000Hz olarak mı ayarlanmış durumda? Ayrıca DPI tuşunun varsayılan atama değerleri nedir? Önceki faremde 400-800-1600-3200 olarak default ayarı vardı.

Eğer default ayarlar konusunda bir sorun varsa ve illa değiştirmem gerekiyorsa farenin dahili belleğine kaydetme olayı işime yarayacaktır. Zira fareyi Windows 10 yüklü başka bir bilgisayarda ayarlayıp kaydetme olanağım mevcut.
Evet sitesinden Firmware güncellemesi yüklenebildiğine göre güncelleme herhangi bir Windows sürümü ile yapılabilir gibi gözüküyor.
Fare sizlere direkt olarak 1000HZ ve 5 kademeli DPI ile geliyor (400-800-1600-3200-6400), DPI tuşu ile program yüklü olmasa da kademeler arası geçiş yapılabiliyor.
Böyle bir şey de yapılabilir tabii ki, herhangi bir bilgisayarda NGENUITY programıyla kaydettikten sonra başka bir bilgisayarda aynı ayarlarla kullanılabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, hyperx sitesinden son yazılım sürümü 1.1.0.6 benim yazılım 1.1.0.4 sitesinden indirip güncellemeye çalıştığımda hata veriyor. Siz hangi sürümü kullanıyorsunuz?
 

Geri
Yukarı