CVT ilk kalkışta zayıf bir şanzıman. Hızlandıran sonra toparliyor. Japonlar bu şanzımana sorunsuz diye takmış durumda. AISIN uretimi tork konvertörlu şanzıman benim de tercihim olur. DCT'ye göre daha güvenilir bir şanzıman yalnız.CVT performans olarak berbat bir şanzıman. Corolla 1.6 manuel modelinin 0-100 süresi 9.8 saniye, Corolla 1.6 CVT olanın ise 0-100 süresi 13-14 saniye.
Türkiye pazarı için konuşuyoruz burada ben de biliyorum Japonların turbo motorları olduğunu. Mesela Toyota yeni yeni turbo motoru getirdi buraya, aynı şekilde Honda da öyle. Subaru modelleri ve Mazda modelleri de genel olarak ülkeye atmosferik olarak geliyor.Belki Türkiye pazarında turbolu motorlar sunulmuyordur. Belli başlı modeller dışında birçok Japon aracı turbo motor ile geliyor.
Dizelleri için içine katma zaten dizellerde turbosuz olan yok, hepsi turbolu. Benzinli motorlardan bahsediyoruz burada.Corolla dizel turbolu.
Civic 182 HP olan turbo modeli de 2 yıl falandır gelmiş, onlarda önceden atmosferik idi. Typer modeli spor bir araç onu niye işin içine karıştırdın anlamadım, manasız olmuş o.Honda Civic turbo motor seçeneği var (Type-R da turbolu).
Nissan, Renault motoru kullanıyor, Renault Fransız bir marka. Ben Japonların kendi motorlarından bahsediyorum.Nissan X-Trail, Qashqai vs. turbolu.
Tasarruflu olduklarına katılmıyorum. Şehir içi kullanımı için atmosferik motor kullanıyorlar diye bir bahane olamaz.Atmosferik olanlar şehir kullanımı ve tasarruf isteyenler için.
Türkiye'ye gelen modeller için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.Japon araçlarının çoğunda turbo var hocam.
CVT gibi şanzımanları olayı bu zaten dayanıklılık. Dayanıklı olmasalar kim tercih eder ki bunları.DCT'ye göre daha güvenilir bir şanzıman yalnız.
Türkiye için konuşmuyordum zaten hocam, boşuna tartışıyoruz.Türkiye'ye gelen modeller için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.
370Z de spor araba, onda bulunmuyor. İlk Civic 1.6 V-TEC'lerde de turbo yoktu. Spor araba olması turbo taşıyınca saymayacağımız anlamına gelmiyor. Var mı varTyper modeli spor bir araç onu niye işin içine karıştırdın anlamadım, manasız olmuş o.
Bildiğim kadarıyla sadece Avruva pazarınd Renault motoru kullanıyordu, genel olarak. Renault motoru kullanıyorsa da kendi geliştirdikleri motorlar da var. Kendi motorlarını sayıyoruz, sadece belirli pazarları değil.Nissan, Renault motoru kullanıyor, Renault Fransız bir marka. Ben Japonların kendi motorlarından bahsediyorum.
Genel olarak konuşuyoruz. Türkiye pazarından kimse bir şey beklemiyor.Subaru modelleri gördüğün gibi atmosferik motor.
Burası için konuşuyoruz ben de biliyorum turbo motorları olduğunu. Sonuç olarak burada araba aldığımız için burayı konuşmak zorundayız.Türkiye için konuşmuyordum zaten hocam, boşuna tartışıyoruz.
Konuyu yanlış yerlere çekiyorsun, normal yol araçlarından bahsediyoruz burada spor araçları işin içine karıştırma. V6 motor var 370Z modelinde, V6 modellerinden bahsetmiyoruz.370Z de spor araba, onda bulunmuyor.
Burası için turbo motor gelmesi lazım, diğer firmalara göre motor konusunda bu yüzden dezavantajlı konuma düşüyorlar.Genel olarak konuşuyoruz. Türkiye pazarından kimse bir şey beklemiyor.
Kendi motorları da var Nissan'ın, ancak ben kendi motorlarında Türkiye de turbo olan duymadım, görmedim.Renault motoru kullanıyorsa da kendi geliştirdikleri motorlar da var.
Kıyaslama yapmadım. Tork konvertörlü sistem varken ikisini de "imkanım olsa" tercih etmem. Kasnak sorunları da mekanik yapısı gereği devam ediyor. Yüksek torka gelmez, aşırı yüklenmeye gelmez, zaman içinde yapısını koruyamamaya başlar ve arabayı yürütse bile çekişte düşüş yaşanır. Kuru çift kavramalıların genel sorunu olan ısınmayı gayet iyi biliyoruz zaten ama sen 30 bin km'de şanzıman sorunu yaşayan DSG örnekleri verirsen ben de sana o mesafelerde kasnakları iflas etmiş bir sürü CVT örneği veririm.CVT şanzıman DSG'ye göre benim için daha güvenilirdir. Kasnak sorunlarının çoğu da eskidi diye biliyorum.
Orada tüketici hakları buradaki kadar kevgire döndürülmediği için "seve seve" veriyor. Burada ise müşteri = enayi mantığı bulunan tüketici hakları sistemi varken Doğuş da bu açığı kullanıyor. Şikayetlere rağmen de bir düzenleme olmuyor yıllardır. Devlet vatandaşına sahip çıkıp "Avrupalılar insan evladı da benim vatandaşım ne evladı?" diye firmalara karşı yumruğunu masaya vurmazsa bu hep böyle devam eder...Bak Avrupa'da DSG sorunlarının arkasında duruluyor, 10 sene garanti alıyorsun.
Kendi üreticisi ilk nesillerdeki DQ200'lerde tasarım ve yazılım hatası olduğunu kabul etti ve bunu düzeltmek için 2 milyar € civarı para harcadı. Şimdiki şanzımanlar hâlâ çalışma karakteristiği gereği tork konvertör kadar güvenilir değil ama eskisi kadar gömülecek durumda da değil.Ya kendi ureticisi bile sorunlu oldugunu kabul ederken bizim bir şey dememize gerek yok sanırım.
O zaman tartışmamızın bir anlamı yoktur hocam. Siz genelleme yapıp "Japon markaları turbo kullanmıyor" demiştiniz.Burası için konuşuyoruz ben de biliyorum turbo motorları olduğunu. Sonuç olarak burada araba aldığımız için burayı konuşmak zorundayız.
Konuyu yanlış yerlere çekiyorsun, normal yol araçlarından bahsediyoruz burada spor araçları işin içine karıştırma. V6 motor var 370Z modelinde, V6 modellerinden bahsetmiyoruz.
Burası için turbo motor gelmesi lazım, diğer firmalara göre motor konusunda bu yüzden dezavantajlı konuma düşüyorlar.
Kendi motorları da var Nissan'ın, ancak ben kendi motorlarında Türkiye de turbo olan duymadım, görmedim.
Tork konvertörlü vites kullanan C segmenti araç göremedim henüz, gerçekten olsa iyi olurdu. Şu anda kullandığım aracımda var, spesifik olarak arazi için ayarlanmış olduğu için otobanlarda ani gaza basma-gazdan çekme durumlerında kısa süreliğine şaşırabiliyor, ancak normal kullanımda daha zevkli bir otomatik vites görmedim, çekişi hissettiriyor ve sürüş dinamiğini çok iyi yansıtıyor. Övmek gibi olmasın amaAdam gibi tork konvertörlu tercihi sunsunlar, fikrimi değiştireyim.