Hyundai i20N vs Audi A4

Yer
İstanbul, Gaziosmanpaşa
Her iki araç farklı segment ama kafama takıldı,

2024 Hyundai i20N 1.6 T-GDI

Güç: 204 HP.
Tork: 275 nm.
Şanzıman: 6 ileri manuel.
Yakıt: Benzin.
Ağırlık: 1100 kg.
Çekiş: Önden Çekişli (FWD)

2016 Audi A4 B9 2.0 TDI Quattro Dynamic

Güç: 190 HP.
Tork: 400 nm.
Şanzıman 7 ileri S Tronic otomatik.
Yakıt: Dizel
Ağırlık: 1600 kg.
Çekiş: 4 Çeker (AWD)

Bu iki araçla uzun yolda dip gaz yapılırsa hangisi daha öne geçer hangisinin maksimum hızı daha fazla?

Son düzenleme:

2024 Hyundai I20n 1.6 t-gdı

Çekiş: Önden çekişli (FWD)

2016 Audi A4 B9 2.0 TDI Quattro dynamic.

Şanzıman 7 ileri s tronic otomatik.
Yakıt: Dizel.
Çekiş: 4 çeker (AWD)

Bu iki araçla uzun yolda dip gaz yapılırsa hangisi daha öne geçer hangisinin maksimum hızı daha fazla?

Audi. Sorulmamali bile.

2024 Hyundai I20N 1.6 T-GDI

Çekiş: Önden Çekişli (FWD)

2016 Audi A4 B9 2.0 TDI Quattro Dynamic

Şanzıman 7 ileri S Tronic otomatik.
Yakıt: Dizel
Çekiş: 4 Çeker (AWD)

İ20N'in mantıklı bir araç olduğunu düşünmüyorum.
İlk çıktığı zaman sıraya girip bizde 1 adet satın aldık ancak memnun kalmadık.
Aynı motora sahip Hyundai Kona aldık, daha memnun kaldık. Hem performans hem konfor taleplerimizi karşıladığı için mantıklı bir adım attığımızı düşünüyoruz. Ayrıca Kona aynı motor, otomatik şanzıman ile alınabiliyor; bu daha büyük bir avantaj oldu.
VAG grubundan 1.5TSI araçlara bakabilirsiniz. RSA yazılım ile Stage1 180-200BG gibi güçlere çıkabiliyor. i20N kadar verimli olacaktır.
Karşılaştırmanızdaki A4 her ne kadar mantıklı gibi görünse de mantıklı değil. Yüksek ihtimalle i20N fiyatlarına alabileceğiniz modellere bakıyorsunuzdur ama kilometrelerinin düşük olmadığını varsayıyorum. Bu nedenle riskli bir satınalım olur.

Aynı motora sahip Hyundai Kona aldık, daha memnun kaldık. Hem performans hem konfor taleplerimizi karşıladığı için mantıklı bir adım attığımızı düşünüyoruz. Ayrıca Kona aynı motor, otomatik şanzıman ile alınabiliyor; bu daha büyük bir avantaj oldu.
VAG grubundan 1.5TSI araçlara bakabilirsiniz. RSA yazılım ile Stage1 180-200BG gibi güçlere çıkabiliyor. i20N kadar verimli olacaktır.
Karşılaştırmanızdaki A4 her ne kadar mantıklı gibi görünse de mantıklı değil. Yüksek ihtimalle i20N fiyatlarına alabileceğiniz modellere bakıyorsunuzdur ama kilometrelerinin düşük olmadığını varsayıyorum. Bu nedenle riskli bir satınalım olur.
i20N hangi açıdan performans taleplerinizi karşılamadı?

Aynı motora sahip Hyundai kona aldık, daha memnun kaldık. Hem performans hem konfor taleplerimizi karşıladığı için mantıklı bir adım attığımızı düşünüyoruz. Ayrıca kona aynı motor, otomatik şanzıman ile alınabiliyor; bu daha büyük bir avantaj oldu.
Vag grubundan 1.5TSI araçlara bakabilirsiniz. RSA yazılım ile stage1 180-200bg gibi güçlere çıkabiliyor. İ20n kadar verimli olacaktır.
Karşılaştırmanızdaki A4 her ne kadar mantıklı gibi görünse de mantıklı değil. Yüksek ihtimalle I20n fiyatlarına alabileceğiniz modellere bakıyorsunuzdur ama kilometrelerinin düşük olmadığını varsayıyorum. Bu nedenle riskli bir satın alım olur.

1.5 TSI iyi hoş da önden çekişli olduğu için dezavantajlı. A4'ü bu hafta gidip alacağım. Birçok tanıdığımda I20n bulunuyor ara sıra çıkıyoruz dışarı benim onların araçlarının yanında benim Megane sönük kalıyor. Uzun zamandır birikim yapıyordum bu araç için. Buyurun ilan:

Km düşük sayılır yaşına göre.

Aynı motora sahip Hyundai Kona aldık, daha memnun kaldık. Hem performans hem konfor taleplerimizi karşıladığı için mantıklı bir adım attığımızı düşünüyoruz.

Performans talebimi karşılamadı demedim.
Aynı performansı verebilen otomatik şanzımanlı Kona'ya geçmek daha mantıklı oldu, dedim.
Kona'dan daha memnun olma sebepleriniz için "Hem performans hem konfor taleplerimizi karşıladığı için mantıklı bir adım attığımızı düşünüyoruz." yazmışsınız. Otomatik şanzıman konforu etkiler, performansı değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı