Hyundai i20N vs Audi A4

Her iki araç farklı segment ama kafama takıldı,

2024 Hyundai i20N 1.6 T-GDI

Güç: 204 HP.
Tork: 275 nm.
Şanzıman: 6 ileri manuel.
Yakıt: Benzin.
Ağırlık: 1100 kg.
Çekiş: Önden Çekişli (FWD)

2016 Audi A4 B9 2.0 TDI Quattro Dynamic

Güç: 190 HP.
Tork: 400 nm.
Şanzıman 7 ileri S Tronic otomatik.
Yakıt: Dizel
Ağırlık: 1600 kg.
Çekiş: 4 Çeker (AWD)

Bu iki araçla uzun yolda dip gaz yapılırsa hangisi daha öne geçer hangisinin maksimum hızı daha fazla?
Kalkışta A4 önde kalkar, i20N 100'ü geçince önüne atlar. Arada 500 kilo fark var. Azami hız olarak ikisininde 230 civarı.

1.5 TSI iyi hoş da önden çekişli olduğu için dezavantajlı. A4'ü bu hafta gidip alacağım. Birçok tanıdığımda I20n bulunuyor ara sıra çıkıyoruz dışarı benim onların araçlarının yanında benim Megane sönük kalıyor. Uzun zamandır birikim yapıyordum bu araç için. Buyurun ilan:

Km düşük sayılır yaşına göre.

Şahsi görüşüm VAG grubu 160.000km araç almak mantıklı değil.
2023-2024 model Honda Civic 1.5VTEC almak daha mantıklı. Hondata yazılım ile 200BG üstü güç alınabilir. Ayrıca bu işlem garantili bir şekilde gerçekleşiyor.
Eğer eski model benim için sıkıntılı değil diyorsanız A4 Quattro'dan daha iyi bir araç bulunamaz.

Kona'dan daha memnun olma sebepleriniz için "Hem performans hem konfor taleplerimizi karşıladığı için mantıklı bir adım attığımızı düşünüyoruz." yazmışsınız. Otomatik şanzıman konforu etkiler, performansı değil.

i20N ile aynı performansı alabilmek ve Kona'dan sağladığımız konforu yazmak istemiştim. Saldırı moduna geçmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
i20N, 6.4 saniye A4 ise 7.2 saniye olarak belirtilmiş. Uzunda hangisi geçer sorusu var aklımda.
Uzunda i20N geçer. i20N çok daha hafif araç, ve benzinli motorların yüksek devirleri çok daha canlı olur, dizellere karşılık. A4'ün uzun yolda tek avantajı tork, ancak yüksek devirlere çıktıkça tork avantajı gittikçe azalıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı