Hz değeri yükseltilebilir mi?

Emre ERY

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2019
Mesajlar
144
Çözümler
1
Merhabalar, benim aklıma bir soru takıldı. Oyunlarda FPS sınırlamasını kaldırınca kasıyormuş havası veriyor. Bu da benim sinirimi bozuyor. Nedenini araştırınca HZ kaynaklı olduğunu düşündüm. Benim dizüstü bilgisayarım 60 Hz'de bunu yükseltme şansım var mı ve yükseltirsem ne gibi sorunlar ile karşılaşırım?

y.PNG


Sadece 60 Hz var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yaparak hertz değerini arttırmak mümkün ama monitorun izin verdiği değeri aşarak monitore zarar verebilirsin. Ben oyun oynarken 75 Hertz kullanıyorum.Bunun için bir profil ayarladım onu kullanarak hazır ayar gibi kullanıyorum.
 
Benimde normalde monitörümün hz değeri 60 ama ben zaten csgo yu 1280*1024 oynadığım için masaüstü çözünürlüğünü düşürdüğümde 75 hz çıkıyor. Her monitörde olmayabiliyor. Deneyebilirsin ama görüntü kötüleşiyor.
 
Açıkcası olabilen bir durum ama laptop ekranında olur mu ben de emin değilim kendi 60hz olan monitörümü 74hz e kadar çıkarabildim bi denemekten zarar gelmez. Olmazsa zaten aralık dışında diye bir hata verir(Asus monitörümde öyle oluyor yani).
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı