Bak, bu kurduğun cümle dünyanın en yanlış cümlesi olabilir. Herhangi bir dini araştırmak için onun için oluşturulan ve topluluk kurulan kaynakları okumak kadar yanlış bir anlayış yok. Onun için diğer dinlerin o din hakkındaki görüşlerine daha önem vermek gerekli.
Aslında İslami kaynaklara bak da demedim onlara da bakın dedim ama.İlginçtir, islami topluluklarda aforoz (bu pek islami bir terim değil lakin uyuyor gibi) edilmiş pek çok insan vardır. Misal; Farabi, İbn-i Haldun, Maturidi, Kındi şu an aklıma gelen bir kaç isim.
@Andar Han Evet dikkat etmedim, sadece giriş olsun diye bir şey bulmalıydım yoksa konu onaylanmıyor.Buradan hareketle kurduğunuz bağlantıda buna dikkat ettiğinizi zannetmiyorum.
Hakikat olarak sen görüyorsun. Bu doğal, çünkü Müslümansın. Bundan yana sorunum yok. Ama bin Hişam'ın bunu hakikat olarak görmek istemeyişi cehaletinden değildir. Kurduğu düzenin sona ermesiyle ilgilidir. Ortada bir hakikat yoksa, ona inanmaması, senin inanman kadar normaldir.Asıl ismi Amr bin Hişâm el-Muğîre olan Ebû Cehil’in künyesi Ebû’l-Hakem’di. İslâmiyete olan düşmanlığı ve hakîkatler karşısındaki cehaleti sebebiyle bizzat Peygamber Efendimiz (a.s.m.) tarafından adı Ebû Cehil (cehaletin babası) olarak değiştirildi.
Buna ön kabul yani inanç çemberi deniyor.Hakikat olarak sen görüyorsun.
Neler yaptığını biliyor musun neden o ismi aldığını. Sana yapılsa aynıları? Sen ona ebul hakem mi derdin ? Neden o ismi aldığı o kadar insan inanmadı neden sadece o bu kadar basit mi ?Hakikat olarak sen görüyorsun. Bu doğal, çünkü Müslümansın. Bundan yana sorunum yok. Ama bin Hişam'ın bunu hakikat olarak görmek istemeyişi cehaletinden değildir. Kurduğu düzenin sona ermesiyle ilgilidir. Ortada bir hakikat yoksa, ona inanmaması, senin inanman kadar normaldir.
Bu kadar basit değil cevaplar. Videoları izlediğinizi sanmıyorum hocam. İslami kaynakları diğer kaynaklar kadar düzgünce araştırmadınız diye düşünüyorum.Buna ön kabul yani inanç çemberi deniyor.
+Evren'i kim yarattı?
-Allah yarattı.
+Evren'i Allah'ın yarattığını nereden biliyorsun?
-Kuran'da öyle yazıyor.
+Peki Kuran'ın doğru olduğunu nereden biliyorsun?
-Onu Allah gönderdi.
+Onu Allah'ın gönderdiğini nereden biliyorsun?
-Kuran'da yazıyor.
-Onu Allah gönderdi.
...
Onlara da bak dediğini anladım. Onu konuda bir şey demiyorum. Ama aslında dikkate alınmaması gereken karşıt görüşlerdir.Aslında İslami kaynaklara bak da demedim onlara da bakın dedim ama.
Bu ve benzeri kanalları sizden çok izlediğime emin olabilirsiniz. İslam kaynaklarına gelirsek zaten İslam kaynakları birincil sırada inceliyor okuyorum. Buna ilk olarak Kuran'ı defalarca okumak ile başlamıştım.Bu kadar basit değil cevaplar. Videoları izlediğinizi sanmıyorum hocam. İslami kaynakları diğer kaynaklar kadar düzgünce araştırmadınız diye düşünüyorum.
Buna ön kabul yani inanç çemberi deniyor.
+Evren'i kim yarattı?
-Allah yarattı.
+Evren'i Allah'ın yarattığını nereden biliyorsun?
-Kuran'da öyle yazıyor.
-Onu Allah gönderdi.
+Onu Allah'ın gönderdiğini nereden biliyorsun?
-Kuran'da yazıyor.
...
...
...
Son olarak neden islam ama gerçekten son olarak. ;Bu ve benzeri kanalları sizden çok izlediğime emin olabilirsiniz. İslam kaynaklarına gelirsek zaten İslam kaynakları birincil sırada inceliyor okuyorum. Buna ilk olarak Kuran'ı defalarca okumak ile başlamıştım.
Şunu da anlamanız gerek: Bir esnaf malım kötü demez. Tamam okursun anlamak için de o ne söylerse direkt kabul edemezsin. Önce onu sınarsın.