Hz. Muhammed ve William Shakespeare ile ilgisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam ne haber. Saraylarda yazılmış metinler değil mi?

Madem inen vahyin Allah kelamı olduğuna inanmıyor, insan sözü diyorsunuz, bir insanın yaptığını başka insanlar da yapabilir...

Haydi, ona bir nazire yapın, yani onun bir dengini, mislini, benzerini söyleyin!

Bunu ilk defa gördüm ben konuyu yanlış anlamadım değil mi sen Hz Muhammed sav yok diyorsun. Aslında tamamen uydurma saraylarda yazılma vs. Bu yeni.

Yunan, Mısır, Nors hatta Türk mitolojilerini açıp bir okumanı tavsiye ederim. Arap mitolojisinden çok daha kapsamlı hepsi. Bunların yanında bahsettiğin anlatılar çocuk masalı gibi kalıyor.

Neler yaptığını biliyor musun neden o ismi aldığını. Sana yapılsa aynıları? Sen ona ebul hakem mi derdin ? Neden o ismi aldığı o kadar insan inanmadı neden sadece o bu kadar basit mi ?

Ebû Cehil hayatı boyunca İslâmiyet aleyhinde çalıştı, halkın müslüman olmasını engelledi, müslüman olanları da inançlarından vazgeçirmeye gayret etti. İslâmiyet’i kabul eden kişi toplumda itibarlı biri ise ona saygınlığını yitireceğini söyleyerek, ticaretle uğraşıyorsa kendisini iflâs ettirmekle tehdit ederek, güçsüz ve kimsesiz ise onu döverek İslâm’dan döndürmeye çalıştı. Ashaptan Ammâr b. Yâsir ile annesine, babasına ve daha birçok müslümana İslâmiyet’i kabul ettikleri için çok ağır işkenceler yaptı; Ammâr’ın annesi Sümeyye’yi şehid etti. Ebû Cehil, ilk müslümanlardan olan üvey kardeşi Ayyâş b. Ebû Rebîa’yı aldatarak hicret ettiği Medine’den tekrar Mekke’ye götürdü ve orada hapsedip Medine’ye dönmesine yıllarca engel oldu.

Ebû Cehil Mekke’ye gelen yabancılara karşı son derece merhametsiz davranırdı. Bir defasında, malını satmak için Mekke’ye gelen Zübeyd kabilesine mensup bir tüccarın malına düşük fiyat biçti. Başka müşteriler ondan korktukları için daha fazla fiyat veremediler. Zor durumda kalan tüccar Hz. Peygamber’e giderek durumunu anlattı ve onun sayesinde malını değeriyle sattı. Ebû Cehil bunu duyunca Hz. Peygamber’in evine gidip kendisiyle kavga etti. Sadece bir kaçı.
Hocam, benim bununla ilgili sorunum yok. İsterse şeytanın vücut bulmuş hali olsun. Neden kendi düzenini bozsun diyorum sadece. Kendi oluşturduğu bir inanç var, buradan gelir de elde ediyor, popülerliği artıyor, en yetkili kişi. Bunu yapabilmek için akıllı olmak gerekir. Ve bin Abdulmuttalib oğlu Muhammed gelip şöyle. .şöyle. . diyor ve işini bozuyor. Peki neden karşı çıkmasın? Zorbalık yapmasın?

Peki savaşta Hz. Muhammed'in safında savaşan müşriğin hikayesini duydunuz mu?

@Criesley Acaba aklınızdan ne geçiriyorsunuz? Ben bir sabah kalktım ve öylece ateist olmaya mı karar verdim? Böyle mi sanıyorsunuz? Dinden çıkmanın ne kadar uzun süre aldığını tahmin edemezsiniz. Zayıf ateistler gibi öylesine inanmayan biri değilim ben. Kaldı ki inanç tercih değildir. Bildiğin şeyi reddedemezsin.

Sana yapılsa aynıları?
Yapılabilir. Varsayıyorum ki, Cebrail ile konuştum. Varsayıyorum ki, Allah'ın kelamlarını aldım. Varsayıyorum ki, Müslüman olan bir sürü insan var. Ve biri eğer bunun için bana kötülük yaparsa normal karşılarım. Sonuçta düzenini bozulmuş yanlış da olsa. Sonuçta Allah'ın yolunda bu da bir imtihan.

@Criesley Acaba aklınızdan ne geçiriyorsunuz? Ben bir sabah kalktım ve öylece ateist olmaya mı karar verdim? Böyle mi sanıyorsunuz? Dinden çıkmanın ne kadar uzun süre aldığını tahmin edemezsiniz. Zayıf ateistler gibi öylesine inanmayan biri değilim ben. Kaldı ki inanç tercih değildir. Bildiğin şeyi reddedemezsin.
Hocam, son 3 yılımı çaresizce ağlayarak geçirdim. Kendime gelmemin sebebi de araştırmak, okumak oldu.

Bu ön kabulün dışında olanlar da mevcut. İbrahim'in kendi içindeki sorgulaması buna en güzel örnektir. En'am 76-79 arasındaki mevzu aslında semboliktir. Eksik olanların ilahlaştırılması, doğru-yanlış, güzel-çirkin, iyi-kötü, ayrımı kabul edilebilir değildir. Bu ayrım, eksiksiz ya da mükemmel olan tarafından yapılmalıdır. Ve yeryüzünde böyle bir varlık mevcut değil ama ayrım mevcuttur. O vakit; her şeyin üzerinde, her şeyi bilen, bir gerektir.
Tam da budur işte ön kabul. Bu yaptığınız çok ironik. Ön kabul dışında olanlar da mevcut dediğiniz bilgileri analiz ederken de ön kabul ile ediyorsunuz. Bunu idrak etmek bu kadar zor olmamalı.

Ön kabul nedir anlamadınız mı? Buna döngüsel gerekçelendirme de deniyor. Tamamen mantık hatasıdır. Şöyle anlatayım:

+Evren'i kim yarattı?
-Allah yarattı.
+Evren'i Allah'ın yarattığını nereden biliyorsun?
-Kuran'da öyle yazıyor.
+Peki Kuran'ın doğru olduğunu nereden biliyorsun?
-Onu Allah gönderdi.
+Onu Allah'ın gönderdiğini nereden biliyorsun?
-Kuran'da yazıyor.
+Peki Kuran'ın doğru olduğunu nereden biliyorsun?
-Onu Allah gönderdi.
...

Gördüğünüz gibi iddia edilen şeyin doğruluğunu kanıtlamak için ortaya bir iddia daha atılıyor, tıpkı yukarıda yaptığınız gibi. Ve bu iki iddia birbirini doğrulamış gibi gözüktü. Aslında bu bir mantık hatası. Fakat bu mantık hatası, söz konusu din felsefesi olduğunda geçerli. Teolojide böyle bir mantık hatasından bahsedemeyiz. Sizin yaptığınız teoloji oluyor. Çünkü inanç dairesi içerisinde hareket ettiğiniz için, siz zaten baştan belirli ön kabuller ile başlamış oluyorsunuz ve döngüsel gerekçelendiriyorsunuz.

Ebû Cehil hayatı boyunca İslâmiyet aleyhinde çalıştı, halkın müslüman olmasını engelledi, müslüman olanları da inançlarından vazgeçirmeye gayret etti. İslâmiyet’i kabul eden kişi toplumda itibarlı biri ise ona saygınlığını yitireceğini söyleyerek, ticaretle uğraşıyorsa kendisini iflâs ettirmekle tehdit ederek, güçsüz ve kimsesiz ise onu döverek İslâm’dan döndürmeye çalıştı. Ashaptan Ammâr b. Yâsir ile annesine, babasına ve daha birçok müslümana İslâmiyet’i kabul ettikleri için çok ağır işkenceler yaptı; Ammâr’ın annesi Sümeyye’yi şehid etti. Ebû Cehil, ilk müslümanlardan olan üvey kardeşi Ayyâş b. Ebû Rebîa’yı aldatarak hicret ettiği Medine’den tekrar Mekke’ye götürdü ve orada hapsedip Medine’ye dönmesine yıllarca engel oldu.

Ebû Cehil Mekke’ye gelen yabancılara karşı son derece merhametsiz davranırdı. Bir defasında, malını satmak için Mekke’ye gelen Zübeyd kabilesine mensup bir tüccarın malına düşük fiyat biçti. Başka müşteriler ondan korktukları için daha fazla fiyat veremediler. Zor durumda kalan tüccar Hz. Peygamber’e giderek durumunu anlattı ve onun sayesinde malını değeriyle sattı. Ebû Cehil bunu duyunca Hz. Peygamber’in evine gidip kendisiyle kavga etti. Sadece bir kaçı.
Nedense son zamanlarda Tevbe suresi karşıma çok çıkmaya başladı. Sanırım bu olaylara misilleme olarak yazılmış. 🤔

Üzgünüm. Önceden söylediklerim konusunda şunu demek istiyorum. Çok negatif
ve ön yargılı davranıyorsunuz.

Bu konuda videolarını paylaştığım kanallar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Sorularınızı da onlara yöneltebilirsiniz.

Üzgünüm. Önceden söylediklerim konusunda şunu demek istiyorum. Çok negatif
ve ön yargılı davranıyorsunuz.

Bu konuda videolarını paylaştığım kanallar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Sorularınızı da onlara yöneltebilirsiniz.
Hocam, bu kanalları biliyorum, izledim de. Ama artık peygamber olsalar dahi izlemem onları. Para dilenmeye başladılar. Yani neden dini içerik ile bir yerlere gelmiş kişiler işin sonunda para dilenmeye başlıyor?

Mesela Altay Cem Meriç diye bir arkadaş var. "Şu şöyle olmuş olabilir. Bu böyle olabilir." diye video yapıyor. Birkaç videosunu beğendim. Zaten onlarda din hakkında değildi. Din işin içine girince sapıtıyorlar. :D

Bakın kendinizi kandırıyorsunuz, hem de isteyerek. Çünkü korkuyorsunuz.

Bir başka forumda açtığım konuyu okuyun lütfen, tam da size hitaben yazdım. Burada konu onaylanmadığı için orada açtım.

Yapılabilir. Varsayıyorum ki, Cebrail ile konuştum. Varsayıyorum ki, Allah'ın kelamlarını aldım. Varsayıyorum ki, Müslüman olan bir sürü insan var. Ve biri eğer bunun için bana kötülük yaparsa normal karşılarım. Sonuçta düzenini bozulmuş yanlış da olsa. Sonuçta Allah'ın yolunda bu da bir imtihan.

Hocam, son 3 yılımı çaresizce ağlayarak geçirdim. Kendime gelmemin sebebi de araştırmak, okumak oldu.
Neden ağladınız ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı