Hz. Muhammed ve William Shakespeare ile ilgisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bak, bu kurduğun cümle dünyanın en yanlış cümlesi olabilir. Herhangi bir dini araştırmak için onun için oluşturulan ve topluluk kurulan kaynakları okumak kadar yanlış bir anlayış yok. Onun için diğer dinlerin o din hakkındaki görüşlerine daha önem vermek gerekli.

İlginçtir, islami topluluklarda aforoz (bu pek islami bir terim değil lakin uyuyor gibi) edilmiş pek çok insan vardır. Misal; Farabi, İbn-i Haldun, Maturidi, Kındi şu an aklıma gelen bir kaç isim.

İlginçtir, islami topluluklarda aforoz (bu pek islami bir terim değil lakin uyuyor gibi) edilmiş pek çok insan vardır. Misal; Farabi, İbn-i Haldun, Maturidi, Kındi şu an aklıma gelen bir kaç isim.
Aslında İslami kaynaklara bak da demedim onlara da bakın dedim ama.

Asıl ismi Amr bin Hişâm el-Muğîre olan Ebû Cehil’in künyesi Ebû’l-Hakem’di. İslâmiyete olan düşmanlığı ve hakîkatler karşısındaki cehaleti sebebiyle bizzat Peygamber Efendimiz (a.s.m.) tarafından adı Ebû Cehil (cehaletin babası) olarak değiştirildi.
Hakikat olarak sen görüyorsun. Bu doğal, çünkü Müslümansın. Bundan yana sorunum yok. Ama bin Hişam'ın bunu hakikat olarak görmek istemeyişi cehaletinden değildir. Kurduğu düzenin sona ermesiyle ilgilidir. Ortada bir hakikat yoksa, ona inanmaması, senin inanman kadar normaldir.

Hakikat olarak sen görüyorsun.
Buna ön kabul yani inanç çemberi deniyor.

+Evren'i kim yarattı?
-Allah yarattı.
+Evren'i Allah'ın yarattığını nereden biliyorsun?
-Kuran'da öyle yazıyor.
+Peki Kuran'ın doğru olduğunu nereden biliyorsun?
-Onu Allah gönderdi.
+Onu Allah'ın gönderdiğini nereden biliyorsun?
-Kuran'da yazıyor.
-Onu Allah gönderdi.
...

Hakikat olarak sen görüyorsun. Bu doğal, çünkü Müslümansın. Bundan yana sorunum yok. Ama bin Hişam'ın bunu hakikat olarak görmek istemeyişi cehaletinden değildir. Kurduğu düzenin sona ermesiyle ilgilidir. Ortada bir hakikat yoksa, ona inanmaması, senin inanman kadar normaldir.
Neler yaptığını biliyor musun neden o ismi aldığını. Sana yapılsa aynıları? Sen ona ebul hakem mi derdin ? Neden o ismi aldığı o kadar insan inanmadı neden sadece o bu kadar basit mi ?

Ebû Cehil hayatı boyunca İslâmiyet aleyhinde çalıştı, halkın müslüman olmasını engelledi, müslüman olanları da inançlarından vazgeçirmeye gayret etti. İslâmiyet’i kabul eden kişi toplumda itibarlı biri ise ona saygınlığını yitireceğini söyleyerek, ticaretle uğraşıyorsa kendisini iflâs ettirmekle tehdit ederek, güçsüz ve kimsesiz ise onu döverek İslâm’dan döndürmeye çalıştı. Ashaptan Ammâr b. Yâsir ile annesine, babasına ve daha birçok müslümana İslâmiyet’i kabul ettikleri için çok ağır işkenceler yaptı; Ammâr’ın annesi Sümeyye’yi şehid etti. Ebû Cehil, ilk müslümanlardan olan üvey kardeşi Ayyâş b. Ebû Rebîa’yı aldatarak hicret ettiği Medine’den tekrar Mekke’ye götürdü ve orada hapsedip Medine’ye dönmesine yıllarca engel oldu.

Ebû Cehil Mekke’ye gelen yabancılara karşı son derece merhametsiz davranırdı. Bir defasında, malını satmak için Mekke’ye gelen Zübeyd kabilesine mensup bir tüccarın malına düşük fiyat biçti. Başka müşteriler ondan korktukları için daha fazla fiyat veremediler. Zor durumda kalan tüccar Hz. Peygamber’e giderek durumunu anlattı ve onun sayesinde malını değeriyle sattı. Ebû Cehil bunu duyunca Hz. Peygamber’in evine gidip kendisiyle kavga etti. Sadece bir kaçı.

i.i.

+Evren'i kim yarattı?
-Allah yarattı.
-Kuran'da öyle yazıyor.
-Onu Allah gönderdi.
-Kuran'da yazıyor.
-Onu Allah gönderdi.
...
Bu kadar basit değil cevaplar. Videoları izlediğinizi sanmıyorum hocam. İslami kaynakları diğer kaynaklar kadar düzgünce araştırmadınız diye düşünüyorum.

• Beğen
İfadeler: T21
Aslında İslami kaynaklara bak da demedim onlara da bakın dedim ama.
Onlara da bak dediğini anladım. Onu konuda bir şey demiyorum. Ama aslında dikkate alınmaması gereken karşıt görüşlerdir.

Örneğimi mazur gör. Mesela. Kamer suresinde "Ay yarıldı, onlar da bunları inkar etti. Görmek istemediler. Büyü dediler. vs vs.." geçiyor. Bunu Kur'an tabi ki de böyle yazacak. Bak, diyorum. Yine bununla ilgili sorunum yok. Ama mesela İslam dışı kaynak der ki, "Muhammed ayı bölmedi. Yalan söylüyor." ya da "Muhammed, ayı böldü. Tanrının gücünü arkasına aldı. Ama yine de kendi inancımız için bunu reddedeceğiz." Böyle basit iki küçük cümle bile olayı gün yüzüne çıkarabilir.

İslam kaynaklarına bakan biri "Heee, o zaman gerçekmiş." der. Ama dış kaynaklara bakıldığında Musevi, Hristiyan, Pagan, Zerdüşt, Hindu kaynaklarının hepsinden ortak bir fikir ortaya daha kolay ve net çıkar. Bu her din için geçerli.

Son düzenleme:
Bu kadar basit değil cevaplar. Videoları izlediğinizi sanmıyorum hocam. İslami kaynakları diğer kaynaklar kadar düzgünce araştırmadınız diye düşünüyorum.
Bu ve benzeri kanalları sizden çok izlediğime emin olabilirsiniz. İslam kaynaklarına gelirsek zaten İslam kaynakları birincil sırada inceliyor okuyorum. Buna ilk olarak Kuran'ı defalarca okumak ile başlamıştım.

Şunu da anlamanız gerek: Bir esnaf malım kötü demez. Tamam okursun anlamak için de o ne söylerse direkt kabul edemezsin. Önce onu sınarsın.

• Beğen
İfadeler: T21

+Evren'i kim yarattı?
-Allah yarattı.
-Kuran'da öyle yazıyor.
-Onu Allah gönderdi.
-Kuran'da yazıyor.
...
...
...

Bu ön kabulün dışında olanlar da mevcut. İbrahim'in kendi içindeki sorgulaması buna en güzel örnektir. En'am 76-79 arasındaki mevzu aslında semboliktir. Eksik olanların ilahlaştırılması ve onlarca inşa edilen doğru-yanlış, güzel-çirkin, iyi-kötü ayrımı kabul edilebilir değildir. Bu ayrım, eksiksiz ya da mükemmel olan tarafından yapılmalıdır. Ve yeryüzünde böyle bir varlık mevcut değil ama ayrım mevcuttur. O vakit; her şeyin üzerinde, her şeyi bilen, bir gerektir.

Bu ve benzeri kanalları sizden çok izlediğime emin olabilirsiniz. İslam kaynaklarına gelirsek zaten İslam kaynakları birincil sırada inceliyor okuyorum. Buna ilk olarak Kuran'ı defalarca okumak ile başlamıştım.

Şunu da anlamanız gerek: Bir esnaf malım kötü demez. Tamam okursun anlamak için de o ne söylerse direkt kabul edemezsin. Önce onu sınarsın.
Son olarak neden islam ama gerçekten son olarak. ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı