Hz. Muhammed ve William Shakespeare ile ilgisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok zorlanarak okudum bu yazıyı. Dağınık, iç içe geçmiş, konu hakkında bilgi sahibi olduğunu sanan ama aslında bu kadar büyük iddialar ortaya atmak için yetersiz birisinin yazdığı bir komplo teorisi sadece. Heves kırmayı sevmem ama burada yazdıklarınız sırf birkaç kaynak gösterdiniz diye bilimsel olmuyor. Bu yazı tamamen "pseudoscience". Bununla ciddi bir iş yaptığınızı, entelektüel bir girişimde olduğunuzu düşünüyorsunuz sanırım ve en saygılı halimle söylemeye çalışıyorum ama durum bu değil. Yürümeden koşmaya çalışıyorsunuz.

@XEfe.Bey Dostum önce şu son açtığım iki konuyu üşenmeden bir ara okur musun? Okumamışsın belli.

Garipmiş o zaman. Bu kadar eleştiriler yapan birine dine geç demek de... Yani, ne bileyim. Dalga geçildiğimi hissettim hocam.
Yaşı da çok küçük, yobaz falan da değildir.

Tamamdır hocam. Gayet de dalga geçiyorsunuz. Yine de teşekkür ederim sorduğunuz için..
Hayır neden dalga geçeyim? Ateizm, Deizm, veya dinlerin tamamen doğru kanıtlayamayız. Herkesin kendine özgü düşünceleri var. Bir taraf gerçek olmadığının kanıtlarını sunuyor, diğer taraf gerçek olduğunun kanıtlarını sunuyor. İki tarafta kendine göre haklı.

@XEfe.Bey Dostum önce şu son açtığım iki konuyu üşenmeden bir ara okur musun? Okumamışsın belli.

Yaşı da çok küçük, yobaz falan da değildir.
Okumadım, uykum var. Yarın öğle arası okurum, iyi geceler size.

@Nazım Paşa Diğer konu hakkında düşünceleriniz nedir, onu da merak ediyorum.

Hocam bunun özetinin, özetinin, özetinin, özeti yok mu? Anca okuyabilirim.

İlginçtir, konunun bir noktası da aslında kulaktan kulağa hadisesi sayesinde, fikrin bükülmesi. Bir fikre sahip olabilmek için; başkasının ağzına bakmaktan çok, konu hakkında bilgiye ulaşabilmek adına çaba sarfetmek yeğdir.

Çok zorlanarak okudum bu yazıyı. Dağınık, iç içe geçmiş, konu hakkında bilgi sahibi olduğunu sanan ama aslında bu kadar büyük iddialar ortaya atmak için yetersiz birisinin yazdığı bir komplo teorisi sadece. Heves kırmayı sevmem ama burada yazdıklarınız sırf birkaç kaynak gösterdiniz diye bilimsel olmuyor. Bu yazı tamamen "pseudoscience". Bununla ciddi bir iş yaptığınızı, entelektüel bir girişimde olduğunuzu düşünüyorsunuz sanırım ve en saygılı halimle söylemeye çalışıyorum ama durum bu değil. Yürümeden koşmaya çalışıyorsunuz.
Şimdi hocam, konu hakkında @oases kadar bilgim yok. Ben kendi bilgimin yetersiz olduğunun kanısındayken ona rağmen "Ben Müslümanım." diyenden daha Müslüman olduğum bilgilere sahibimdir. Kur'an'ı okumamış kişiler bize gelip Allah kelamından bahsediyor. Eğer doğru değil ise karşı argüman sunulur, çürütülür. Ama yetersiz olduğunu düşünmüyorum.

Bakın burası çok önemli. Kaynaklarım zaten İslam'ın ta kendisi. Dışarıdan bilgiler falan da değil. Sadece şu kısımda haklı olabileceğinizi söyleyebilirim. Bağlantıları kurmak için kendi kattığım yorumlar kısmında. Fakat ironiktir ki İslam savunmakta pseudoscience'dır. Hani nerede kanıt? O kadar devasa bir iddia var ki ortada, o kadar olağanüstü iddia var ki ortada! Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıtlar gerektirir. Beni bu şekilde eleştirirken bu hususu görmezden geliyorsunuz. Çok ironik, trajikomik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı