"I know" başlığında tehditkar bir e-posta

Kaliteli bir AV kullanıyorsan sorun olacağını düşünmüyorum. :)

Kısacası mail içeriği doğru ise tehdit de doğru olabilir. Bunu biz bilemeyiz, kendiniz bilebilirsiniz. Şifrenin çalınması çok sorun değil değiştirip bilgisayara yeni işletim sistemi kurup kurtulursunuz ama video var elimde diyor o sıkıntı.
E-postamın şifresi farklı arkadaşlar.

Önemli olan böyle bir şifreniz varmı?

Kontrol amaçlı Anti Virus veya Anti Malware programlarıyla "Sistem Taraması" yap. Ancak
webcamle alakası yok. Malware ile alakası yok. Virüs ile alakası yok. Zararlı yazılım ile alakası yok.
Şifre doğru olacak tabi. Yoksa bu akıllılar 10 yıldır aynı Social Engineering tekniğini nasıl yapacak :D

E-posta adresin ve şifren 3 sitede leaklenmiş.
Leaklenmiş e-posta - şifrelerin metin belgelerini indirip tek tek mail gönderiyor bu lamer uzantıları.
Resimdeki platformlarda kullandığın şifreleri değiştir, bu tarz e-postaların içeriğini kontrol et. O şifreyi kullanıyorsan değiştir ve "Lamer hazırlamış :D" denilemeyecek kadar zekice hazırlanmış maili sil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Şirket bilgisayarında kamera mikrofon vb gibi işlevselliği olmamasına rağmen ve yalnızca şirket bilgisayarında kullanmış olduğum mail adresine buna benzer bir mail gelmişti. Cevaben; bende kamera yok, mikrofon yok nasıl kaydettiniz? diye ileti attım ama gitmedi. Hatta girdiğim adult sitelerini de bildigini söyledi ama burada o sitelere girme gibi bir durum söz konusu değil. Ondan dolayı görmezden gelin. Gelen mail adresini engelleyin. Ya tustarsa diye atıyorlar.

Arkadaşım yazan şifre bile doğru değil diyorsun. Ciddi ciddi bu konuyu neden açtın yani nasıl bir mantık bu? Dikkat çekmeye falan mı çalışıyorsun çok mu yanlızsın?

Merhaba, benzer mailden bende alıyorum şifrede ben + ve büyük harf kullanıyorum. Bazı sitelerde + sız ve kücük halini kullanıyorum. Bana gelen mailde + sız ve hepsi küçük harf olan password senin passwordun dedi, bence bunlar hackledikleri bazı sitelerden buluyorlar. Mantıklı olan mail sifrenizle üye olduğunuz sitelerdeki sifre farklı olsun ve + gibi karakterler ve aralara büyük harfler yazın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı