E-posta açılmasıyla virüs bulaşır mı?

• Konuyu başlatan mkt80
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 1.654

Ben cevabımı verirken sadece bir mail'i görüntüleyerek virüs yeme şüphesine özel bir cevap verdim. Eğer bir indirme linkine tıklanırsa inen dosya çalıştırılırsa zaten antivirüs yeterli müdahale edemezse geçmiş olsun. Ve açıkçası tek mesele dosyayı çalıştırmamakta değil. Eğer kullanıcının tarayıcısında yahut indirme yöneticisinde arbitrary code çalıştırılmasına müsade edecek bir açık varsa sadece indirme linkini açmaktan bile virüs bulaşabilir[1]. Ama açıkçası, güncel modern tarayıcılar için konuşuyorum, öyle sadece bir linke tıklayarak virüs bulaşması senaryosu pek gerçekçi gelmiyor. Yani tabi mesela flash player kullanmadığınızı varsayıyorum ve daha bir çok varsayım yapıyorum. Her senaryoya değinmeye gücüm yetmez. Şahsen ben tarayıcımı sandboxlayarak kullanıyorum ayrıca javascript vb. özellikleri devre dışı bırakıyorum. İhtiyacım olursa kendim o siteye özel geçici olarak izin vermediğim özellikleri açıyorum. Eğer kafamı biraz karıncalandıran bir durum varsa sitenin kaynak kodunu da inceleyebilirim. Tabi şahsi düşüncem normal kullanıcıların çok kafaya takmasına gerek yok. Klasik önlemlerinizi alıp biraz dikkatli olun yeterli.

[1]: Is it possiible to get a virus without running an exe file?

Bana sahte bir e-posta geldi ve ben de gerçek sanarak e-postayı açtım. E-postayı açmamla virüs bulaşabilir mi? E-posta içindeki herhangi bir linke basmadım ki zaten basılacak bir link yoktu. @Fıratt10 @Dutchman

Gmail'den virüs bulaşacağını zannetmiyorum içiniz rahat değilse bir antivirüs uygulaması ile taratın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı