İ20 vs Ibiza vs Fabia

Cihan2435

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Gıda Mühendesi
Arkadaşlar, 2012 model I20 sahibiyim şu anda. 2022 model bir araca geçmek istiyorum. Bu üçü arasından hangisi daha iyidir? Otomatik vites istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende 2015 I20 sürüyorum bence tam piyasa arabası biraz paketide doluysa I20'yi gözüm kapalı öneririm. Skoda ve Seat markaları Almanya'da olsa önerirdim oralarında piyasa arabası onlar.

Genç işi istiyorsan al ibizayı tertemiz stage 1 2 atarsın downpipe vesaire güzel bir şey yaparsın ama 2022 I20 de fena değil yakışıklı ve güzel araba yine Hyundai istersen I20 al I20N bodykit yaparsın.

Hocam bende 2015 I20 sürüyorum bence tam piyasa arabası biraz paketide doluysa I20'yi gözüm kapalı öneririm. Skoda ve Seat markaları Almanya'da olsa önerirdim oralarında piyasa arabası onlar.

2017 i30 sahibiyiz Golf, ibiza, polo, I20 kullandık ama i30 2017 çok hoşumuza gitti golf kadar iyi yürümesede spotif bir araba. Hyundai parasına göre çok güzel araçlar üretiyor.

Genç işi istiyorsan al ibizayı tertemiz stage 1 2 atarsın downpipe vesaire güzel bir şey yaparsın ama 2022 I20 de fena değil yakışıklı ve güzel araba yine Hyundai istersen I20 al I20n bodykit yaparsın.

2017 i30 sahibiyiz golf, ibiza, polo, I20 kullandık ama i30 2017 çok hoşumuza gitti golf kadar iyi yürümesede spotif bir araba. Hyundai parasına göre çok güzel araçlar üretiyor.

Hocam evet Ankara'da sürüyorum bende ara sıra sövüyorum I20'nin çekişine ama genel olarak güzel bir araba. İyi günler.

Aile arabası olsun istiyorum, piyasa yapmak için değil. 4 kişilik aileyiz. Fazla uzun yol yapmıyoruz. Senede bir iki kere İstanbul-Kastamonu yapıyoruz. Şu anki aracımızın bagaj hacmi 295lt bu biraz yetersiz kalıyor. Şu anki araç yüklü halde dağ tırmanırken hantal kalıyor. O yüzden bunları göze alarak bir öneride bulunabilir misiniz?

İbiza tercih ederdim. Bu arabalar aile için küçük arabalar. Atmosferik modelleri var.

i20'nin şehir içi, şehir dışı performansı rezalet. Eski tip motor var kaç yıldır geliştirilmemiş araba hem çok yakıyor hem gitmiyor.

İbiza'nın düz 1.0 motorunu diyorsan önermiyorum ama 1.0 EcoTSI yetiyorsa kesinlikle alınır.

Fabia'nın bildiğim kadarıyla 2022 modeli olarak sadece 1.0 TSI var şu an. Turbo motor gerçekten başka oluyor. Zaten arabanın hangi gruba ait olduğunu biliyorsunuz.

Fabia'nın bagajı diğer iki modele göre küçük kalıyor i20 ve İbiza birbirine baya yakın hacim olarak ama ben direkt motordan dolayı elerdim i20'yi.

Bence fikirlerinize Corsa'nın 1.2 T modelini ekleyin. Atmosferik kesinlikle düşünmeyin derim. Multijet motorlu sıfır bir Egea'da düşünebilirsiniz. Çok daha ferah olur.

Araçların motor seçeneklerinden bahsetseydiniz bari.
İ20 için 1.4 mpi, Ibiza 1.0 EcoTSI, Fabia 1.0 TSI.

İbiza tercih ederdim. Bu arabalar aile için küçük arabalar. Atmosferik modelleri var.

i20'nin şehir içi, şehir dışı performansı rezalet. Eski tip motor var kaç yıldır geliştirilmemiş araba hem çok yakıyor hem gitmiyor.

İbiza'nın düz 1.0 motorunu diyorsan önermiyorum ama 1.0 EcoTSI yetiyorsa kesinlikle alınır.

Fabia'nın bildiğim kadarıyla 2022 modeli olarak sadece 1.0 TSI var şu an. Turbo motor gerçekten başka oluyor. Zaten arabanın hangi gruba ait olduğunu biliyorsunuz.

Fabia'nın bagajı diğer iki modele göre küçük kalıyor i20 ve İbiza birbirine baya yakın hacim olarak ama ben direkt motordan dolayı elerdim i20'yi.

Bence fikirlerinize Corsa'nın 1.2 T modelini ekleyin. Atmosferik kesinlikle düşünmeyin derim. Multijet motorlu sıfır bir Egea'da düşünebilirsiniz. Çok daha ferah olur.
Ben Fabia düşünüyorum. Ama diğer aile üyeleri i20 tarafında. Egea ailedeki herkesin hayali ama saydığım modellere göre biraz pahalı kaçıyor.

Son düzenleme:
İ20 için 1.4 MPI, Ibiza 1.0 EcoTSI, Fabia 1.0 TSI.
i20 yokuşlarda motor yaktırır, hiç bulaşmayın derim. Ibiza veya Fabia tartışılabilir. Fabia bagaj hacmi açısından Ibiza'dan daha iyi, iç hacimleri aşağı yukarı aynıdır sanırım. Motor zaten aynı sayılır, burada araya fiyatları giriyor. Hangisi ucuz hangisi pahalı bilmiyorum ama, arada çok fark yoksa Fabia alırdım ben şahsen.

Peki sizce araba almak için seçim beklenmeli mi? Siyasetçiler bir birleri ile her şeyi önce yapmak için yarış halindeler. Seçim zamanı veya sonrası yeni araba alacak gençler için vergi alınmayacak diye siyasetçilerin lafları var. Sizce uygulayabilirler mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı