i3 10100F nasıldır?

berkie

Hectopat
Arkadaşlar fiyatı çok uygun olduğundan dolayı INTEL Core i3 10100F 3.60GHz 6MB Önbellek 4 Çekirdek 1200 14nm İşlemci | ITOPYA i3 10100F almaya karar verdim ve performans konusunda i5 9400F'den bir tık önde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i3 10100F net bir FPS karşılaştırması olmadığından dolayı ben de i5 9400F gücünde varsayım yaparak R3 3100 ve R3 3300X ile karşılaştırmasını buldum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sizce i3 10100F F/P bir işlemcimi almaya değer mi?

Arkadaşlar fiyatı çok uygun olduğundan dolayı INTEL Core i3 10100F 3.60GHz 6MB Önbellek 4 Çekirdek 1200 14nm İşlemci | ITOPYA i3 10100F almaya karar verdim ve performans konusunda i5 9400F'den bir tık önde.

i3 10100F net bir FPS karşılaştırması olmadığından dolayı ben de i5 9400F gücünde varsayım yaparak R3 3100 ve R3 3300X ile karşılaştırmasını buldum.

Sizce i3 10100F F/P bir işlemcimi almaya değer mi?

Hocam alınır. Ben de Intel 10. Nesil işlemcilerini artık AMD yerine öneriyorum.

Bence geleceğe dönük olması için minimum B450 ve Ryzen 3 3100 bir sistem al.

İleride de AMD Intel'den daha uygun fiyata eşdeğer performans verecek. Yükseltme yapmak istediğinde elinde Intel anakart ile üzülürsün.

Tabii anakartı henüz almadıysan.

Son düzenleme:
AMD de soket değiştirecek.
Bu konuda kesin bir bilgi yok. Bir kaynağın var mı?

2020 başında 5. nesil için AM5 geleceği söyleniyordu ama böyle bir şey olmadı.

Soket değişikliğine bakacaksak Intel almak daha mantıksız. Adamlar sürekli soket değiştiriyor.

10100F Kullanıyorum hiçbir sorunum yok. Maddi sıkıntın varsa ve alıp kullanıcaksan (overclock yapmadan) kesinlikle alınır.

R3 3100'de alternatif, ileri dönük olarak şu an gözüküyor fakat bana sorarsan yakın zamanda DDR5 geldiğinde oda aynı olacak.

DDR5 sizce ne zaman çıkar? Bir tane de pahalı bir sistem toplayacağım. DDR5'li olmasını isterim. 11. nesil Intel'ler çıktığı zaman DDR5 çıkar mı?

Intel 12 AMD 6. Nesilde çıkacağını düşünüyorum. RAM MHz'leri gittikçe artıyor mantık kurarsak eğer 1333 DDR3 ile gelmişti 2666 DDR4 4400'lere çıkılıyor şu anda bence çok az kaldı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı