RX 6500 XT sistem çalışırken ekran bir anda kapanıyor

İsmetpaşaDD

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım son birkaç gündür masaüstünde boş beklerken bile ekranın bir anda kapanması sorunu ile baş başayım. Ekran gidiyor ama sistem hala çalışmaya devam ediyor klavye-mouse dahil. Isınma veya zorlanmadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum zaten.

Sistem:
  • RX 6500 XT.
  • i3-12100F
  • H610M-E
  • 16 GB RAM 3200MHz.
  • M.2 SSD 500GB.
  • 600W PSU +80

Gelişmiş güç seçeneklerinde, güç düğmesinin yapacakları kısmında hızlı başlat var, onun tikini kaldırın, Fastboot açıksa BIOS'da onu da kapatıp deneyin.

Dediğiniz gibi yaptım ve işe yaradı gibi. Fakat başka bir sorun oluştu şimdi de yüksek FPS değerleri görmeme rağmen oyunlarda takılmalar oluyor. Düzelir diye FreeSync açtım fakat daha da kasma hissiyatı vermeye başladı. Değiştirdiğmiz ayarlar yüzünden mi oldu anlamadım.

Yine olmazsa bunkartı

Dediğiniz gibi yaptım ve işe yaradı gibi. Fakat başka bir sorun oluştu şimdi de yüksek FPS değerleri görmeme rağmen oyunlarda takılmalar oluyor. Düzelir diye FreeSync açtım fakat daha da kasma hissiyatı vermeye başladı. Değiştirdiğmiz ayarlar yüzünden mi oldu anlamadım.

O ayarlarla alakalı olamaz, siz sürücüyü kaldırıp tekrar kurun.

Son durum nedir?

Son düzenleme:
Maalesef ne yaparsam yapayım sorun çözülmedi, aniden kapanma olayı da garip kasma hissiyatı da. O yüzden yeni kart almaya karar verdim. Çünkü kartın garantisi yok.

Bu kartı bir bilgisayarcıda deneseniz iyi, olur ona göre kart alırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı