i3 10100F RX 6500 XT sistemde oyunlarda FPS düşmesi yaşanıyor

osmankarakoc46

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, iyi sosyaller. i3 10100F, RX 6500 XT, MSI H510M-A Pro sisteme sahibim. Oyunlarda yüksek ayarlarda ortalama üstü FPS alıyorum bu konuda problemim yok ama düşük veya yüksek fark etmez oyunlarda ani FPS droplar yiyorum. 80 FPS iken bir anda mouse çevirmemle 35 30 FPS düşüp tekrardan yüksek FPS'lere geri dönüyorum.
1- birden fazla oyunda denedim hepsinde aynı ( God of War, Mafia, Detroit, PUBG)
2- grafik ayarlarını en yükseğe de çeksem en düşüğe de çeksem aynı problem devam ediyor.
3-ekran kartı kullanımım 98 99'larda işlemci kullanımım 75-90 Aralıklarında, GPU sıcaklığı Max 66 derece, işlemci sıcaklığı Max 55 derece.
4- tüm driverları denedim hepsinde problem aynı.

Tüm forumları araştırmama rağmen FPS düşmesi önüne geçemedim. PCI Express 3.0 da kullandığımından ekran kartından tüm verimi alamıyorum ama anlık FPS dropların sebebi işlemci kaynaklı olabilir mi, oluyor mu bilmiyorum ama VRAM drop yiyor olabilir miyim?

Çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar, işlemci değişikliği gerekecekse hangi işlemciye geçmemi tavsiye edersiniz yoksa işlemciden ziyade GPU değişikliği mi tavsiye edersiniz. Teşekkür ederim.

Rx 6500 için pcı 4.0 olmalı ama i3-10100F gibi bir cpu dan sıkıntı olmaz bence ekran kartını değiştirmeyi deneyebilirsin değiştirmekte istemiyorsan pcı 4.0 içeren bir anakart almalısın

Rx 6500 için pcı 4.0 olmalı ama i3-10100F gibi bir cpu dan sıkıntı olmaz bence ekran kartını değiştirmeyi deneyebilirsin değiştirmekte istemiyorsan pcı 4.0 içeren bir anakart almalısın
anakartım 4.0 destekliyor i5 11400 e geçmek mantıklı mıdır acaba

Bende rtx 4060ti vardı ve pci3.0 anakarttan pci4.0 anakartta geçince sorunlarım düzeldi.
anlık fps drop gibi problemler var mıydı aynı şekilde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı