RX 6500 XT sistemde FPS düşmesi

İşlemci: R5 3600.
Ekran kartı: RX 6500 XT.
RAM: 8x2 3000MHz.
SSD: Adata sworshıp 500 GB.
Anakart: A320M S2H.
PSU: Cougar 700W.

PUBG aşırı FPS düşmesi drop oluyor. Ben PCI 3.0'dan olur diye düşünüyorum. Sizce ondan mıdır durduk? Yere anakart almayayım. Sadece PUBG oynuyorum.
30 40'lara düşüyor.

4 GB RX6500 XT işte sadece PCI 4.0 la orantılı çalışan meşhur kart yok mu o

Hocam forumlardan bakıyorum da 6500XT PCI 3.0 la sorun çıkarmadığını PCI 4.0'a göre ufak performans kaybıyla çalıştığını yazmışlar. Ama sizinkinde başka bir problem var gibi. Nedense darboğaz yapıyor.

4 GB RX6500 XT işte sadece PCI 4.0 la orantılı çalışan meşhur kart yok mu o

Şimdi fark ettim VRAM kullanımı fazla gözüküyor yüksek ayarlarda mı oynuyorsunuz. Oyun grafik ayarlarınız nasıl.

Hocam forumlardan bakıyorum da 6500XT PCI 3.0 la sorun çıkarmadığını PCI 4.0'a göre ufak performans kaybıyla çalıştığını yazmışlar. Ama sizinkinde başka bir problem var gibi. Nedense darboğaz yapıyor.

Şimdi fark ettim VRAM kullanımı fazla gözüküyor yüksek ayarlarda mı oynuyorsunuz. Oyun grafik ayarlarınız nasıl.

Hocam vsnc açıp oynuyorum 60 FPS sabitlemek için. Biraz önce kapattım 100 üstü FPS verdi. GPU kullanımı 90'lara dayandı ama dediğim gibi VRAM 4000 ile 3900 arasında değişiyor. 2 3 ayar yüksek geri kalan çok düşükte oynarım yıllardır.

Kesinlikle VRAM kullanımı fazla 4 GB hepsini kullanıyor ne alakaysa.

Hocam vsnc açıp oynuyorum 60 FPS sabitlemek için. Biraz önce kapattım 100 üstü FPS verdi. GPU kullanımı 90'lara dayandı ama dediğim gibi VRAM 4000 ile 3900 arasında değişiyor. 2 3 ayar yüksek geri kalan çok düşükte oynarım yıllardır.

Kesinlikle VRAM kullanımı fazla 4 GB hepsini kullanıyor ne alakaysa.

Belki de oyun ihtiyacı kadar VRAM kullanıyordur. V-Sync kapattıktan sonra sorun çözüldü mü?

Hocam her şeyi en düşüğe aldım VRAM 3000-3500 arası değişiyor. Şu an vsnc dediğim dikey eşitleme imiş. Oda açık yine yırtılma olmasın diye 3500 civarı kullanıyor ama GPU kullanımı yine 70 altına düşüyor.

Şunu fark ettim de. CPU 1234 olanlar aşırı değişken ama CPU 4 genelde 90'lara dayanıp düşüyor.

Bu şekilde.

Dosya Ekleri

• 20230414024834_1.jpg
    20230414024834_1.jpg
    446,2 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Hocam her şeyi en düşüğe aldım VRAM 3000-3500 arası değişiyor. Şu an vsnc dediğim dikey eşitleme imiş. Oda açık yine yırtılma olmasın diye 3500 civarı kullanıyor ama GPU kullanımı yine 70 altına düşüyor.

Şunu fark ettim de. CPU 1234 olanlar aşırı değişken ama CPU 4 genelde 90'lara dayanıp düşüyor.

Bu şekilde.

Neden darboğaz yaptığını anlayamadım ekran kartı sürücülerinden olabilir mi acaba sürücüler güncel mi? Oyun kaynaklı da olabilir.

Hocam orta seviye işlemciye girişin de giriş seviyesi eski nesil chipsetli anakart almışsınız. Kimse bu anakart konusunda bilgili değil. Toplama sistemlere bakıyorum genelde hep işlemci ve ekran kartına abanıyor millet anakartı da olabildiğince düşük alıyor. O işlemci için B550 chipset anakart öneriliyor zaten. İleriye dönük olması için de B550 şart. İşlemci PCI 4.0 destekli. B550'ler de PCI 4.0 destekli. Anakart seçimin çok yanlış. Sadece oyun yönünden bakmayın SSD hızları da çok artıyor PCI 4.0'da. O anakart sanırım işlemciyi besleyemiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
pubg sıkıntılı bir oyun. Sis içinde fps 70-90 arası, atlayınca 90'a falan düşüyor garip yani çözemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı