Yigitcan34
Hectopat
Dün test yaptım 7 GB RAM kullanmı diyor 16 yapmak istiyorum şu an mecburen bu ekran kartını kullanmam lazım RAM takviyesi yapsam droplarıma çözüm olur mu olmaz mı geri dönüşünü bekliyorum
Yine işlemci tabanlıdır diyen arkadaşlar gelmiş, değil arkadaşlar değil. İşlemci ekran kartını besliyor ve ekran kartı %100 kullanıma sahipse işlemci performansı etkilemez. Sizin sorunuza gelecek olursak, bazı ayarları kısarak 144 FPS sabit elde edebilirsiniz belki ama GT 1030 güçsüz bir ekran kartı yani aldığınız FPS değerinde bir sorun yok. RAM 8 GB ise onu 16 yapmak ekran kartı performansını çok artıracak şekilde etki etmez. Ekran kartınızı değiştirmenizi öneriyorum.
Burada değerlendirme yaparken her bileşenleri kullanmıyoruz, buna imkanımızda olmaz bunun için internet üzerinde bulunan değerlere göre yorum yapıyoruz. Konu sahibi zaten 10100f işlemci kullanıyor bırakın Valorant'ı güzel bir ekran kartıyla oynatmayacağı bir oyun yok bu işlemcinin. Size göre yüksek Fps alması için bu işlemciyi değiştirmesi gerekiyor, ne kadar mantıksızca. O işlemci zaten Valorant gibi bir oyunda verebileceği maksimum verimi veriyor. Fakat GT 1030 düşük ayarlarda belki ama orta ve yüksek ayarlarda 144 Hz sabit verebilecek bir ekran kartı değil. Buyrun bu da testi :Hayatında kaç defa GT 1030 ile Valorant oynadın? Kardeşim GT 1030 kullanıyor ve işlemcisi arkadaşınkinden daha güçsüz olduğu halde oyunu 140 FPS'i rahatlıkla aşıyor. Hadi senin dediğini doğru kabul edelim, GTX 745 ve Ryzen 5 3600 sistem ile ben bile 1080p high ayarlarda 100 FPS civarlarını görüyorum, ancak kartı alıp daha eski bir işlemciye takarsam FPS'im ciddi oranda düşüyor. Madem oyun işlemci performansından etkilenmiyor o zaman bu FPS farkı nasıl oluşuyor?
Yapacak bir şey yok aldım bütçem olunca ekran kartı alırım
Burada değerlendirme yaparken her bileşenleri kullanmıyoruz, buna imkanımızda olmaz bunun için internet üzerinde bulunan değerlere göre yorum yapıyoruz. Konu sahibi zaten 10100F işlemci kullanıyor bırakın Valorant'ı güzel bir ekran kartıyla oynatmayacağı bir oyun yok bu işlemcinin. Size göre yüksek FPS alması için bu işlemciyi değiştirmesi gerekiyor, ne kadar mantıksızca. O işlemci zaten Valorant gibi bir oyunda verebileceği maksimum verimi veriyor. Fakat GT 1030 düşük ayarlarda belki ama orta ve yüksek ayarlarda 144 Hz sabit verebilecek bir ekran kartı değil. Buyurun bu da testi:
Konu sahibi eğer 144 Hz sabit oynamak istiyorsa en kötü bir GTX 1050 ekran kartına sahip olması gerekmekte. İşlemci yükseltmesi yaparak daha fazla FPS alamaz artık oyundan. Ekran kartı dışında diğer bileşenler oyun performansını illaki etkileyecektir fakat kişinin sistemi gayet yeterli. Demem o ki fikrinizden emin olmadığınız konularda kişilere yanlış önerme yapmayın, farzı misal bu kişi sizi dinleyip gidip 5000 lira masraf yapıp işlemci değiştirdikten sonra yine aynı performansla karşılaştığında hesabını siz mi vereceksiniz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.