i3-10100F sisteme 450 TL PSU önerisi

Böyle bir şey almak gel benim parçalarım yak demekten başka bir şey değil ülkemizde zaten çok fazla elektrik kesintisi oluyor akımlarda dalgalı bunu kullanan bir insan bilgisayarına yazık eder.

Düzgün akım korumalı PSU'lar alt yapın kötüyse bile en azından PSU bozulsada parçalara zarar verdirmiyecek teknolojilere sahipler kendiniz bilmeden konuşuyorsunuz.
Senin köşe yazılarında okuyup edindiğin bilgiden çok benim bilgim ve tecrübem var. Neyin ne olduğunu senden daha iyi biliyorum çok akıllı arkadaşım. Bu işin elektriksel altyapıdan tut kullanıcı kullanımına kadar ele alınabilecek unsurları var. Bilgin "akım korumasız psu" dan ibaretken konuşman çok çocukça oluyor. Kaldı ki iki ürün aşağı yukarı aynı segment içinde yer alıyor. Fark yaratacak bir şey varsa o da elektrik altyapısıdır. Ürünlerin kalitesi ortada, fiyatları ortada. Bu kesin c4, bu değil tarzında bakıyorsan zaten 450 TL'ye potansiyel c4'lerden başka bir şey öneremezsiniz.

Senin köşe yazılarında okuyup edindiğin bilgiden çok benim bilgim ve tecrübem var. Neyin ne olduğunu senden daha iyi biliyorum çok akıllı arkadaşım. Bu işin elektriksel altyapıdan tut kullanıcı kullanımına kadar ele alınabilecek unsurları var. Bilgin "akım korumasız PSU"dan ibaretken konuşman çok çocukça oluyor. Kaldı ki iki ürün aşağı yukarı aynı segment içinde yer alıyor. Fark yaratacak bir şey varsa o da elektrik altyapısıdır. Ürünlerin kalitesi ortada, fiyatları ortada. Bu kesin C4, bu değil tarzında bakıyorsan zaten 450 TL'ye potansiyel C4'lerden başka bir şey öneremezsiniz.

Ya hadi ben bilmiyorum anlamıyorum buradaki bu kadar insandamı bilmiyor anlamıyor teknoloji işi bir nevi şans işi belki benim önerdiğim kaliteli bir PSU sizin önerdiğinizden çok daha önce bozulcaktır bunu bilemeyiz ama PSU konusunda şansa bırakılacak bir şey değil önerdiğiniz şey kalitesizse kalitesizdir ufak bir araştırma yaparak internette bir ton makale görebilirsiniz kalitesiz PSU'dan dolayı PC'm öyle yandı böyle oldu 50-100 TL kısacağım diye bilgisayarımı çöp etmem ben şahsen siz edebilirsiniz sorun yok.

@Teon53 'ün söyledikleri doğru ama eksik.

Misal VX Plus ile High Power HPQ'nun spesifik farkları yok, internal yapı aşağı yukarı benzer. Ama 12V kanalından 120W kayıp yaşayan bir PSU için "fark yaratacak tek şey varsa o da elektrik altyapısıdır" demek saçma. İki PSU arasında internal yapı oldukça farklı ki bu makas açılmış. VX Plus ile linkteki Everest PSU mukayese bile edilecek seviyede değil kısacası.

Senin köşe yazılarında okuyup edindiğin bilgiden çok benim bilgim ve tecrübem var. Neyin ne olduğunu senden daha iyi biliyorum çok akıllı arkadaşım. Bu işin elektriksel altyapıdan tut kullanıcı kullanımına kadar ele alınabilecek unsurları var. Bilgin "akım korumasız PSU"dan ibaretken konuşman çok çocukça oluyor. Kaldı ki iki ürün aşağı yukarı aynı segment içinde yer alıyor. Fark yaratacak bir şey varsa o da elektrik altyapısıdır. Ürünlerin kalitesi ortada, fiyatları ortada. Bu kesin C4, bu değil tarzında bakıyorsan zaten 450 TL'ye potansiyel C4'lerden başka bir şey öneremezsiniz.

Bir de C4 falan demedim başka arkadaş öyle bir itamda bulunmuş.

Sağlıklı şartlarda kullanılan bir PSU'nun yanması çok zor. Bulunulan lokasyonda sık sık elektrik kesintisi oluyorsa, altyapı çalışmaları tamamlanmamışsa, trafo yoksa, bina içinde kalitesiz kabloları kullanılmışsa, çok sayıda sağlıksız ek varsa, topraklama yoksa, tesisatta kötü işçilik yapılmışsa, akım koruma kullanılmıyorsa, güç kaynağı kullanılmıyorsa...Kullanıcı boyutuna geçmedim bile. Böyle bir elektrik yapısı zaten sağlıklı değildir. Ne kullanırsa kullansın elinde kalır. Bunların çoğunu sağlasın "yanma" sorununu zaten minimize eder. Bunları bilip, değerlendirmeden ön yargılı olmak olmuyor.

@Teon53

Daha iyisi varken neden kötüsünü tercih edelim?
Öneri konusu. Bütçesine göre tercih melesi. Daha iyisi dediğin şey de patlıyor. Ufak beyniniz basmadığı için tekrar ediyorum; elektrik altyapısı ile alakalı bir durum. Zamanında herkes tarafından alınıp kullanılan ürünlere şimdi patlıyor damgası yapıştırmak güzel kafaymış. Söylenecek daha çok şey var ama eğitimini ben tamamlayamam. Git kendi araştırmanı kendin yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı